Για τις 2 Οκτωβρίου

Κάλεσμα στην απεργία από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων

  • Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2019 - 14:21

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων προκηρύσσει 24ωρη Απεργία για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 ενάντια στο “Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο”, ένα σχέδιο νόμου με δυσμενείς διατάξεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τη Συνδικαλιστική Εκπροσώπηση που θα δημιουργήσει συνθήκες επιδείνωσης των όρων αμοιβής και εργασίας εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα.
       Καμία Κυβέρνηση, κανένα Κόμμα, κανένας Εργοδότης να μην τολμήσει να παίξει με την Συλλογική Αυτονομία και το αυτοδιοίκητο του Ελληνικού Συνδικαλιστικού Κινήματος. 
Είμαστε εδώ, οργανώνουμε τους αγώνες μας, τιμούμε και αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση των παρακαταθηκών των προηγούμενων γενιών. Συνεχίζουμε τη διαρκή μάχη για την κατάκτηση ενός καλύτερου δικαιωματικού χάρτη για τις επόμενες γενιές.
       Η συλλογική και ταξική μας ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους δεν ολοκληρώνεται, δεν περιορίζεται και φυσικά δεν χειραγωγείται. Καθήκον και ευθύνη όλων μας να συντονιστούμε. Υποχρέωση μας να καλύψουμε και τον τελευταίο εργαζόμενο που επιθυμεί  να απεργήσει και να διαμαρτυρηθεί.
Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, να συμμετάσχουν μαζικά, αποφασιστικά και ειρηνικά στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων.
       Τα Συνδικάτα ήταν και θα είναι εδώ... και θα υπάρχουν όσο υπάρχει  κοινωνική ανισότητα και η ανάγκη των εργαζόμενων για ένα καλύτερο αύριο.