Απαιτείται αντικατάσταση κάδων και καμπινών σε Μέγα Γιαλό και Φετουρή

Εκκρεμότητες... φροντίδας σε παραλίες της Σύρου

  • Τρίτη, 15 Ιουνίου, 2021 - 06:14

Αισθητική υποβάθμιση προκαλεί ο κατεστραμμένος, σκουριασμένος και μη συντηρημένος εξοπλισμός που καλύπτει ανάγκες των λουόμενων σε παραλίες της Σύρου, οι οποίες σταδιακά υποδέχονται ολοένα και περισσότερο κόσμο.

Παρά την προετοιμασία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης σχετικά με την έναρξη της θερινής σεζόν, ορισμένες παραλίες φαίνεται να τέθηκαν σε δεύτερη μοίρα, αφού σε αυτές δεν υπήρξε φροντίδα, αντίστοιχη των πολυσύχναστων παραλιών του νησιού.

Συγκεκριμένα, στον Μέγα Γιαλό έχουν απομείνει σε κάκιστη κατάσταση παλαιοί πορτοκαλί κάδοι στις εισόδους της παραλίας, οι οποίοι είναι πλήρως σκουριασμένοι, με αποτέλεσμα, ακόμη και το άνοιγμά τους να καθίσταται δύσκολο.

Παρομοίως, πλήρως ασυντήρητη παραμένει η καμπίνα της μικρής παραλίας Φετουρή. Αποχρωματισμοί στις επιφάνειές της, σκουριά στις συνδέσεις της πόρτας της, καθώς και αποκόλληση μικρών ξύλινων τμημάτων, οδηγούν σε αισθητική υποβάθμιση της συνολικής εικόνας της γαλήνιας παραλίας.

Με αφορμή τα ανωτέρω, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη μέριμνας από πλευράς Δήμου για τις απαραίτητες αντικαταστάσεις εξοπλισμού και κάδων, προκειμένου στο σύνολό τους οι παραλίες του νησιού να παρουσιάζουν μία καλή εικόνα.