Εργασίες ελεγχόμενης κατεδάφισης τμημάτων του δημοτικού ακινήτου πλησίον ΛΕΣ, μέρος του οποίου είχε καταρρεύσει προ μηνών στην Ερμούπολη

Επιπρόσθετα μέτρα για την ασφάλεια στον δημόσιο χώρο

Σε νέες εργασίες ελεγχόμενης κατεδάφισης νέων τμημάτων του δημοτικού ακινήτου πλησίον του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου - μεγάλο μέρος του οποίου είχε καταρρεύσει προ μηνών -, προχώρησε χθες ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, προκειμένου να αποφευχθεί ατύχημα σε δημόσιο χώρο.

Ειδικότερα, οι συγκεκριμένες εργασίες πραγματοποιήθηκαν με τήρηση όλων των απαιτούμενων μέτρων, με τον δρόμο να παραμένει αποκλεισμένος για λίγες ώρες, ώστε να μην υπάρχει διέλευση άλλων οχημάτων και δικύκλων, καθώς χρησιμοποιήθηκαν μηχανήματα έργου για τις κατεδαφίσεις.

Πρόκειται για μία παρέμβαση προληπτικού χαρακτήρα όσον αφορά την προστασία των δημοτών καθώς το κτίριο εκτός από ερειπωμένο ήταν και επικίνδυνο, αλλά δυστυχώς αφορά σε μία εξέλιξη αρνητική από τη σκοπιά της μη διατήρησης “ζωντανού” του κτιριακού αποθέματος της πόλης.

Υπενθυμίζεται πως με την προ μηνών κατάρρευσή του, ένα μέρος είχε καταπλακώσει σταθμευμένα οχήματα, ενώ καθώς αυτή είχε συμβεί πολύ πρωινές ώρες, ευτυχώς, είχε αποφευχθεί σοβαρό ατύχημα σε πολίτες.