Πρώτες εργασίες και σπάσιμο βράχων στο περιθώριο του δρόμου που οδηγεί στο καταφύγιο σκαφών

“Τρέχει” η ανάπλαση στον Φοίνικα

Οι πρώτες ήπιου χαρακτήρα εργασίες έχουν πραγματοποιηθεί στο παραλιακό τμήμα του Φοίνικα και συγκεκριμένα στον δρόμο που οδηγεί στο καταφύγιο σκαφών, στο πλαίσιο του έργου της ανάπλασης που είναι προγραμματισμένο από το Λιμενικό Ταμείο Σύρου.

Ο εργολάβος σε συνέχεια συνεννοήσεων με τη διοίκηση, άρχισε τις πρώτες παρεμβάσεις και ειδικότερα, προχώρησε στο σπάσιμο των βράχων στην περιοχή, καθώς σε όλη την έκταση του δρόμου θα γίνουν διαμορφώσεις για καλύτερο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

Παράλληλα, έχει οριοθετηθεί το τμήμα απέναντι από το ύψος της επιχείρησης Baobab, στο οποίο αντιστοίχως θα υπάρξουν βελτιώσεις, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των περιπατητών, των χρηστών του καταφυγίου και των επισκεπτών γενικότερα.

Για την ασφάλεια των διερχομένων έχει περιφραχτεί το σημείο, ενώ προσεχώς όταν εντατικοποιηθούν οι εργασίες από τον εργολάβο, θα υπάρξουν ανακοινώσεις για κυκλοφοριακά μέτρα.

Υπενθυμίζεται πως το έργο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 124 χιλ. ευρώ που προέρχεται από ΠΔΕ του Υπ. Ναυτιλίας.