Γυρίσματα της εκπομπής “My Greek Table” της διεθνούς φήμης ελληνοαμερικανίδας σεφ Νταϊάν Κόχυλα στο νησί, η οποία μαγείρεψε μαζί με τοπικούς σεφ και με τοπικά προϊόντα

Η Τηνιακή γαστρονομία σε ΗΠΑ και Καναδά

Μία ακόμη διεθνής “ώθηση” για τη γαστρονομία της Τήνου, αφού στο νησί βρέθηκε η διεθνώς αναγνωρισμένη σεφ Νταϊάν Κόχυλα, για τα γυρίσματα της τρίτης σεζόν της επιτυχημένης εκπομπής μαγειρικής, που επιμελείται, “My Greek Table”, που προβάλλεται σε όλες τις ΗΠΑ και στον Καναδά.

Προκειμένου οι συντελεστές και το συνεργείο της εκπομπής να φιλοξενηθούν στο νησί, αποκομίζοντας την καλύτερη δυνατή εμπειρία, ο Δήμος Τήνου ανέλαβε τα έξοδα φιλοξενίας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τήνου, ο Πρόεδρος, στο πλαίσιο της επίσκεψης της τηλεοπτικής εκπομπής “My Greek Table”, που προβάλλεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά, με σκοπό την προβολή του νησιού, αλλά και την ανάδειξη τοπικών συνταγών και προϊόντων, πρότεινε την κάλυψη της διαμονής των δημοσιογράφων της εν λόγω τηλεοπτικής εκπομπής η οποία κρίνεται απαραίτητη καθώς θα συμβάλλει στην τουριστική προβολή του νησιού στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, ο Δήμος ανέλαβε τη διαμονή του συνεργείου και των συντελεστών της εκπομπής σε τοπικά καταλύματα, συμπεριλαμβανομένου πρωινού, για ένα βράδυ, η συνολική αξία της οποίας ανέρχεται στο ποσό των 360 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Η εκπομπή της διεθνώς αναγνωρισμένης σεφ Diane Kochilas, που προβάλλεται στο κανάλι PBS, το οποίο μεταδίδει σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και σε όλες τις μεγάλες αγγλόφωνες πόλεις του Καναδά, έχει εκατομμύρια τηλεθεατές, ήδη από τις πρώτες δύο σεζόν προβολής του “My Greek Table”.

Στην Τήνο, η διάσημη ελληνοαμερικανίδα σεφ βρέθηκε στις 12 Οκτωβρίου, όπου είχε την ευκαιρία να μαγειρέψει μαζί με τοπικούς σεφ, χρησιμοποιώντας Τηνιακά προϊόντα, αλλά και να ξεναγηθεί στους χώρους της Σχολής και του Μουσείου, όπως επίσης και να γνωρίσει και στο κοινό της, την τηνιακή μαρμαροτεχνία.

Η Νταϊάν, η οποία θεωρείται ειδήμων σε ό,τι αφορά στην ελληνική διατροφή και τις ελληνικές συνταγές στις ΗΠΑ, έβγαλε φωτογραφίες στην Τήνο, τις οποίες ανάρτησε στους προσωπικούς της λογαριασμούς στα social media, γράφοντας, ότι “η Τήνος υπήρξε υπέροχη εμπειρία. Γυρίζουμε την τρίτη σεζόν της εκπομπής 'My Greek Table' εδώ. Πεντανόστιμο φαγητό, εξαιρετικά τοπικά προϊόντα, γενναιόδωροι σεφ και ένας ήρεμος μαρμαρογλύπτης, έχουν κάνει το ταξίδι μας εδώ φανταστικό”. Η ανάρτηση απέσπασε συνολικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χιλιάδες θετικά σχόλια, πολλά εκ των οποίων εξέφραζαν την ανυπομονησία των “φίλων” της Νταϊάν, να δουν ολοκληρωμένο το επεισόδιο!

Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στον λογαριασμό της Diane Kochilas στο Facebook.