Τήνος: Κινητοποίηση του εμπορικού κόσμου για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

  • Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου, 2023 - 17:12

Αντιδρά και κινητοποιείται ο εμπορικός κόσμος της Τήνου στις 22 Νοεμβρίου με φόντο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. 

Η ανακοίνωση

"Το νέο καθεστώς φορολόγησης που προτείνεται για τους ελεύθερους επαγγελματίες και η οριζόντια εφαρμογή του είναι ξεκάθαρο ότι θα επηρεάσει την πλειοψηφία των πολύ μικρών επιχειρήσεων.
Δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης, το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου θεωρεί υποχρέωσή του να στηρίξει τις αποφάσεις της ΕΣΕΕ (Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας) για συμμετοχή στις επικείμενες κινητοποιήσεις της Τετάρτης, 22 Νοεμβρίου 2023.
Οι θέσεις της μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους : «Αρνούμαστε να πληρώνουμε μονίμως την χρόνια αναποτελεσματικότητα και την αδυναμία του Κράτους να εντοπίσει τους πραγματικούς φοροφυγάδες και απαιτούμε να αφήσει ήσυχο ένα κλάδο που εδώ και χρόνια λειτουργεί με ανοιχτές πόρτες, έχοντας πλήρως υιοθετήσει τα POS, τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και την ένταξη στο MyData. Στεκόμαστε ενάντια στις απαράδεκτες διατάξεις του σχεδίου νόμου και ζητάμε την πλήρη απόσυρσή του και την έναρξη ευρύτατου διαλόγου για την καταπολέμηση του φαινομένου της φοροδιαφυγής».
Το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου αποφάσισε
ομόφωνα: να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 22ης Νοεμβρίου 2023, με το κλείσιμο των επιχειρήσεων από τις 11:00 έως και τις 14:00. Η συμμετοχή μας θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μαζικότερη".