Δανεισμός βιβλίων τέχνης από εκπαιδευτικούς της Σύρου

  • Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020 - 06:12

Μια σειρά βιβλίων του National Geographic, αφιερωμένων στο έργο σημαντικών εικαστικών, με εντυπωσιακό και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, προσφέρθηκε από Νηπιαγωγό στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων και στις Σχολικές Δραστηριότητες με στόχο την αξιοποίησή τους στα σχολεία της Σύρου.

Κάθε βιβλίο επικεντρώνεται σε μια Μεγαλοφυΐα της Δυτικής Τέχνης, με περισσότερες από 100 εικόνες με ακριβείς αναπαραγωγές κορυφαίας ποιότητας, που κερδίζουν αφάνταστα από το μεγάλο μέγεθος των βιβλίων. Γραμμένα από ονομαστούς ειδικούς της τέχνης τα βιβλία παρουσιάζουν, πέρα από τα έργα, τις κοινωνικές και πολιτιστικές δυνάμεις που επηρέασαν κάθε δημιουργό, καθώς και της αλληλεπιδράσεις με άλλους μεγάλους καλλιτέχνες.

Οι καλλιτέχνες που γνωρίζουμε μέσα από τη σειρά «Βιβλιοθήκη τέχνης - Οι μεγαλοφυίες» είναι: Rubens, Rodin, Giotto, Renoir, Bernini, Delacroix, Modigliani, Goya, Manet, Velasquez, Tiziano, Cezanne, Gauguin, Degas, Da Vinci, Monet, Rembrandt, Canaletto, Van Gogh, Botticelli, Michelangelo, Rafaelo, Caravaggio, Mantegna.

Τα βιβλία βρίσκονται διαθέσιμα στο γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Κυκλάδων, όποιοι και όποιες  εκπαιδευτικοί από τη Σύρο ενδιαφέρονται να τα δανειστούν για την υλοποίηση καλλιτεχνικών προγραμμάτων στην τάξη τους, μπορούν να στείλουν email στο  schdraseis@dipe.kyk.sch.gr  ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2281079354 και 6947429290 με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Χρυσάννα Διαμαντή.