Το μαθηματικό πρόβλημα της εβδομάδας για όλους τους μαθητές Ε' και ΣΤ' τάξεων από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

  • Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου, 2022 - 11:59

Το σχολείο μας στην προσπάθειά του να συμβάλλει στην ανάπτυξη της αλγοριθμικής και μαθηματικής σκέψης, δημοσιεύει ανά 15ήμερο προβλήματα λογικής. Τα προβλήματα απευθύνονται κυρίως σε μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων όλων των δημοτικών σχολείων της Σύρου αλλά και σε μαθητές μικρότερων τάξεων.

Μέχρι σήμερα έχουν δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του σχολείου μας 7 προβλήματα στα οποία συμμετείχαν αρκετοί μαθητές από διάφορα δημοτικά σχολεία της Σύρου. Το τελευταίο πρόβλημα (η απογραφή), ένα συνδυαστικό πρόβλημα λογικής, δυσκόλεψε πολλούς μαθητές, παρουσιάζει κατά την γνώμη μας ενδιαφέρον αφού σχετίζεται με διαδικασίες κατανόησης, ανάλυσης και επίλυσής προβλημάτων.

Αξίζει να αναφερθεί η προσπάθεια του μαθητή Καρακατσάνη Σταύρου, από το Δημοτικό Σχολείο  «Άγιος Γεώργιος» ο οποίος έχει στείλει σωστές λύσεις για όλους τους γρίφους.

Αποφασίσαμε να παρατείνουμε την ημερομηνία υποβολής των απαντήσεων και καλούμε τους μαθητές όλων των δημοτικών σχολείων της Σύρου να συμμετάσχουν στην αναζήτηση της λύσης όλων των προβλημάτων.

Υπενθυμίζουμε ότι θα υπάρξουν βραβεύσεις για τους μαθητές που θα αποστείλουν τις περισσότερες λύσεις στην διάρκεια του έτους, καθώς και για αυτούς που θα λύσουν σωστά τα περισσότερα προβλήματα.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί της δράσης: Μανώλης Αργυρός, Παύλος Δρούγκας