Διαμαρτυρία Δημάρχου Τήνου για την πιθανή κατάργηση επιδότησης τιμολογίων ρεύματος

  • Τετάρτη, 10 Μαΐου, 2017 - 13:46

Επιστολή διαμαρτυρίας, προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, απέστειλε ο Δήμαρχος Τήνου, κ.Σίμος Ορφανός, με αφορμή τη φημολογούμενη κατάργηση της επιδότησης τιμολογίων ηλεκτρισμού των νησιών, από τη ΡΑΕ.

Αναλυτικά, στην παρέμβασή του, ο Δήμαρχος Τήνου, αναφέρει:

Ως Δήμος Τήνου σας εκφράζουμε την έντονη αντίδραση μας στη φημολογούμενη κατάργηση επιδότησης των τιμολογίων ηλεκτρισμού των νησιωτών από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενεργείας και την καθιέρωση εισοδηματικών κριτήριων για τις κατηγορίες Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας που μοιάζει να έχει ως αποτέλεσμα ότι τελικά τη ζημία θα την  πληρώσουν οι νησιώτες που δεν θα καταφέρουν να καλύψουν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Καλό θα είναι να γίνει δημοπράτηση έργων που να αφορούν την ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών για την όποια ο ΑΔΜΗΕ κωλυσιεργεί.Ιδιαίτερα για την Τήνο που δεν διαθέτουμε κάποιο κοστοβόρο εργοστάσιο παράγωγης ρεύματος, είμαστε εκτεθειμένοι σε συχνές διακοπές ρεύματος, που οφείλονται κυρίως στα καιρικά φαινόμενα.

Θέλουμε λοιπόν, να διατρανώσουμε προς την Κυβέρνηση τη βούλησή μας, να μην επιχειρήσει περαιτέρω άλλη αδικία προς τους νησιώτες με αυξήσεις τιμολογίων της Δ.Ε.Η.

Επιτέλους καλούμε τον κάθε αρμόδιο, να σεβαστεί την θεμελιωμένη από το Σύνταγμα Αρχή της Νησιωτικότητας και να σταματήσει η καθημερινή αφαίμαξη    των νησιωτών.

                                                                         

Ετικέτες: