Κοινό Τηνίων

"Να μάθουμε να διεκδικούμε αυτά που μας αξίζουν"

  • Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2019 - 16:35

Στις 20 Φεβρουαρίου 2017, προβλέποντας που πάει ο αθλητισμός στο νησί μας, πραγματοποιήσαμε ως Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση "Κοινό Τηνιων" μια συνάντηση με ανθρώπους εμπλεκόμενους άμεσα με τον αθλητισμό, σωματεία, αθλητές, προπονητές αλλά και γονείς.

Ένα από τα προβλήματα που μας ανέφεραν ήταν και το γήπεδο στο Βίντσι το οποίο, δυόμιση χρόνια πριν, ήταν σε άθλια κατάσταση και επικίνδυνο για τα παιδιά μας. Τότε ομόφωνα, τριάντα περίπου παρευρισκόμενοι, αποφασίσαμε να συντάξουμε ένα κείμενο το οποίο θα το υπογράφαμε όλοι έτσι ώστε να το καταθέσουμε στο επόμενο ΔΣ για να ακουστούν και να συζητηθούν τα προβλήματα του αθλητισμού στο νησί μας. Όταν συντάχθηκε το κείμενο και ζητήθηκαν οι ανάλογες υπογραφές αυτοί που δέχτηκαν να υπογράψουν ήταν περίπου δέκα άτομα, οι υπόλοιποι με διάφορες δικαιολογίες αρνήθηκαν!

Την συνέχεια την γνωρίζουμε όλοι, προεκλογικά, τον Μάιο πανηγύριζαμε γιατί σε τέσσερις μήνες θα είχε αποπερατωθεί η ανακατασκευή του γηπέδου. Είδαμε και τις ανάλογες φωτογραφίες έξω από το γήπεδο με την ταμπέλα της Περιφέρειας αλλά πριν λίγες ημέρες το γήπεδο έκλεισε ως ακατάλληλο!

Αν στις 20 Φεβρουαρίου του 2017 είχαμε πιέσει τον δήμο να πάρει θέση για τον αθλητισμό στο νησί μας και να πάρει μέτρα τότε τα πράγματα δεν θα είχαν φτάσει σε αυτό το σημείο.

Συμπέρασμα από τα παραπάνω, πρέπει να μάθουμε να διεκδικούμε.

Να μάθουμε να διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας, να μάθουμε να διεκδικούμε αυτά που μας αξίζουν.

Ετικέτες: