Υποστήριξη για εξασφάλιση χρηματοδότησης

Τη σύναψη συμφωνητικού για την παροχή υπηρεσιών συμβούλου για την υποβολή φακέλου χρηματοδότησης στο Π.Ε.Π. Νοτίου Αιγαίου στην πρόσκληση “∆ράσεις εφαρμογής Περιφερειακού Σχεδίου ∆ιαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣ∆Α) στα μικρά νησιά” αποφάσισε ο Δήμος Φολεγάνδρου.

Ο Δήμος Φολεγάνδρου στο πλαίσιο δραστηριοποίησής του, είναι αρμόδιος για την υλοποίηση έργων και την εφαρμογή δράσεων, τα οποία έχουν ως στόχο τη βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών που παρέχονται προς τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού. Η επίτευξη των παραπάνω στόχων απαιτεί τον αποτελεσματικό σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση των έργων προσδιορίζοντας, όμως, ως στάδιο έναρξης, την εξασφάλιση της χρηματοδότησής αυτών.

Θέτοντας αυτό ως προαπαιτούμενο, ο Δήμος καλείται να παρακολουθεί προσκλήσεις που αφορούν σε χρηματοδότηση έργων ή δράσεων από εγχώρια χρηματοδοτικά εργαλεία (ΕΣΠΑ 2014 –2020 κ.α.). Στο πλαίσιο αυτό, και σε συνέχεια της πρόσκλησης με τίτλο «∆ράσεις εφαρμογής Περιφερειακού Σχεδίου ∆ιαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣ∆Α) στα μικρά νησιά» που χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Φολεγάνδρου στοχεύει στην υποβολή αίτησης χρηματοδότησης για την ένταξη προς χρηματοδότηση έργων και δράσεων που αφορούν στη διαχείριση των αστικών στερεών απορριμμάτων.

Η εξειδικευμένη φύση του συγκεκριμένου αντικειμένου, σε συνδυασμό με την πληθώρα των έργων και την ολοένα αυξανόμενη διαχειριστική παρακολούθηση που απαιτείται, έχει ως αποτέλεσμα το προσωπικό του Δήμου να εξαντλεί τα καθήκοντα του, με αποτέλεσμα να προβεί στη σύνταξη και υποβολή φακέλων χρηματοδότησης για τη διεκδίκηση πόρων από χρηματοδοτικά εργαλεία.

Για τους λόγους αυτούς κρίθηκε αναγκαία η ανάθεση παροχής υπηρεσιών σε εξωτερικό συνεργάτη ο οποίος θα παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικού χαρακτήρα και θα υποστηρίξει τον Δήμου Φολεγάνδρου στη σύνταξη και υποβολή του φακέλου χρηματοδότησης.

Βασικός στόχος του έργου, είναι η παροχή υπηρεσιών υποστήριξης προς τον Δήμο, η οποία θα του εξασφαλίσει την έγκαιρη και τεχνικά άρτια διεκδίκηση, των απαραίτητων χρηματικών πόρων που απαιτούνται για την υλοποίηση έργων, δράσεων και προμήθειας εξοπλισμού αναφορικά με τη διαχείριση των αστικών στερεών απορριμμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, η παροχή υπηρεσιών συμβούλου, θα αφορά στην υποστήριξη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών στη σύνταξη του Τεχνικού Δελτίου Έργου (ΤΔΕ), καθώς και των απαραίτητων συνοδευτικών εγγράφων όπως αυτά περιγράφονται στην πρόσκληση με τίτλο «∆ράσεις εφαρμογής Περιφερειακού Σχεδίου ∆ιαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣ∆Α) στα μικρά νησιά».