Ο Χρήστος Καφτηράνης για τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας στις Κυκλάδες

  • Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021 - 06:13

Οργανωτικές εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία, στις 24 Οκτωβρίου, από τις οποίες θα αναδειχθούν τα νέα Διοικητικά Συμβούλια τόσο σε επίπεδο νομού όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Την Κυριακή τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας θα προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους για τις Δ.Ε.Ε.Π. - τις πρώην ΝΟΔΕ – και για τις ΔΗΜΤΟ, δηλαδή τις Δημοτικές Τοπικές Επιτροπές, στις εκλογές οι οποίες είχαν αναβληθεί λόγω του κορωνοϊού.

Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 7 η ώρα το πρωί της Κυριακής, ενώ για πρώτη φορά σε αυτή την εσωκομματική εκλογική διαδικασία εφαρμόζεται και η ηλεκτρονική ψηφοφορία. Ο ψηφοφόρος θα κληθεί να ψηφίσει σε 3 κάλπες, εκ των οποίων η μία θα αφορά στη Δ.Ε.Ε.Π., δηλαδή τους εκπροσώπους του σε επίπεδο νομού, μη δεύτερη κάλπη θα αφορά στις τοπικές επιτροπές σε κάθε νησί και η τρίτη κάλπη στους συνέδρους, οι οποίοι θα συμμετέχουν στο συνέδριο του κόμματος, το οποίο, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη, θα γίνει εντός του Δεκεμβρίου.

Για την επικείμενη κομματική εκλογική διαδικασία μίλησε στην “Κοινή Γνώμη” ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Κυκλάδων και εκ νέου υποψήφιος – και ο μοναδικός – Χρήστος Καφτηράνης, ο οποίος σχολίασε ότι πρόκειται “για μία διαδικασία ενότητας και εξωστρέφειας, μία δημοκρατική διαδικασία, με πλήρη διαφάνεια, που δίνει τη δυνατότητα σε κάθε μέλος της Νέας Δημοκρατίας να εκφράσει την επιλογή του για τα εσωκομματικά διοικητικά όργανα για την επόμενη διετία.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Καφτηράνης στα νέα μέλη που γράφτηκαν στο κόμμα, τα οποία θα συμμετέχουν και στην ψηφοφορία, καθώς στις 15 Οκτωβρίου ήταν η καταληκτική ημερομηνία για τις εγγραφές, λέγοντας συγκεκριμένα πως “συγκριτικά με τις προηγούμενες εκλογές υπάρχει μία αύξηση, η οποία όμως θεωρώ ότι θα ήταν πολύ μεγαλύτερη αν υπήρχαν περισσότεροι υποψήφιοι, γεγονός που θα δημιουργούσε από μόνο του μία άλλη δυναμική”.

Όταν ρωτήθηκε για χαρακτηριστικές περιπτώσεις μεγάλης αύξησης στις εγγραφές μελών ανέφερε ότι “στη Νάξο ήταν στις προηγούμενες εκλογές εγγεγραμμένα περίπου 250 μέλη, τώρα οι εγγραφές έφτασαν στις 970. Ρόλο σε αυτό έπαιξε το ότι υπάρχουν 2 υποψήφιοι και ο κάθε ένας έχει τη δική του δυναμική για τη διεκδίκηση του προεδρείου, γεγονός που συνηγορεί στην εγγραφή νέων μελών. Επίσης, μεγάλη αύξηση έχουμε και στην Τήνο, όπου από 100 περίπου εγγεγραμμένα μέλη στις προηγούμενες εκλογές τώρα φτάσαμε στα 450. Στα υπόλοιπα νησιά ο αριθμός των μελών κινήθηκε στα ίδια περίπου επίπεδα με την προηγούμενη φορά”.

Όσον αφορά στις υποψηφιότητες για τις τοπικές επιτροπές σε κάθε νησί να ενημερώσουμε ότι πρόκειται για τον πρόεδρο της επιτροπής και τα μέλη, ο αριθμός των οποίων εξαρτάται από τους εγγεγραμμένους που θα προσέλθουν να ψηφίσουν, καθώς έως 100 είναι 7 μέλη, από 100 και πάνω είναι 9 μέλη και αναλογικά ανεβαίνει ο αριθμός.

Σχετικά με τις υποψηφιότητες σε επίπεδο νομού, δεν τίθεται θέμα διαφορετικών ψηφοδελτίων καθώς μόνος διεκδικητής είναι και πάλι ο κ. Καφτηράνης, ο οποίος σχολίασε το γεγονός λέγοντας πως “την προηγούμενη φορά, κέρδισα με μεγάλη άνεση την εκλογή, θεωρώ δε πως η νομαρχιακή των Κυκλάδων είναι από τις καλύτερες της Ελλάδας, είμαστε άνθρωποι που ασχολούμαστε με το κόμμα και όπως φαίνεται από την καθημερινότητα είμαστε κοντά στους πολίτες και ίσως ήταν όλοι αυτοί οι λόγοι που δεν έθεσε άλλος υποψηφιότητα”.

Στάθηκε ιδιαιτέρως στα άτομα που συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο του, λέγοντας συγκεκριμένα πως “μ’ αρέσει να υπάρχει “νέο αίμα” που συμμετέχει και γι’ αυτό οι υποψήφιοι για τη νέα νομαρχιακή είναι άτομα που πιστεύω ότι θα δώσουν και την ανανέωση και τη δυναμική της αλλαγής προς το μέλλον, καθώς κρίνω ότι θα βγουν κάποια άτομα που θα αποτελέσουν την κομματική συνέχεια στο νομό”.

Στο ψηφοδέλτιο της νομαρχιακής συμμετέχουν από τη Σύρο η Ανθή Χαλκιά, η Δώρα Καρτάνου, ο Βαγγέλης Χαλκιάς, ο Γεράσιμος Κουντούρης, από τη Νάξο οι Αντώνης Μανδηλαράς και Μαρία Λεγάκη, από τη Σέριφο ο Μιλτιάδης Πελοποννήσιος, από τη Σαντορίνη η Ειρήνη Βαλσαμάκη και από τη Μύκονο ο Αντώνης Κουσαθανάς.

Ειδικά για την υποψηφιότητα του κ. Χαλκιά ο Χρήστος Καφτηράνης σημείωσε ότι “θα είναι υποψήφιος τιμής ένεκεν, γιατί την προηγούμενη φορά δεν συμμετείχε και αυτή τη φορά που θα είναι και η τελευταία δική μου θητεία, ήθελα να είναι μέσα γιατί συμπορευτήκαμε κάποια προηγούμενα χρόνια”.

Με αφορμή την τελευταία αυτή θητεία του Χρήστου Καφτηράνη στα κομματικά όργανα του νομού, ρωτήθηκε για την μελλοντική πολιτική του πορεία και εάν υπάρχει προοπτική συμμετοχής του σε βουλευτικά ψηφοδέλτια. Στην απάντηση του ο κ. Καφτηράνης δεν απέκλεισε κανένα ενδεχόμενο, τονίζοντας όμως ότι δεν είναι κάτι που επιδιώκει. Όπως συγκεκριμένα ανέφερε “ούτε καν το σκέφτηκα. Όταν αναλαμβάνω κάτι δίνομαι σε αυτό και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο. Μπορεί κάποιος άλλος να θεωρεί ότι θα λειτουργούσε καλύτερα. Εγώ προσπαθώ πάντα να είμαι συνεπής και προς τα πάνω αλλά και προς τα κάτω σύμφωνα μ τις αρχές της παράταξης, να είμαι ειλικρινής με τους συμπολίτες μου, να βοηθήσω ώστε να παραδώσουμε στη νέα γενιά καλύτερα νησιά, καλύτερες κοινωνίες. Τώρα το τι θα φέρει το μέλλον κανείς δεν ξέρει. Δεν είναι κάτι που επιδιώκω. Συνηθίζω να είμαι εργάτης και να δουλεύω, αλλά η ζωή ποτέ δεν ξέρεις τι θα φέρει, οπότε όλα είναι ανοιχτά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το σκέφτομαι και κυρίως δεν το επιδιώκω”.

Για τον λόγο που έχουν οι νομαρχιακές του κόμματος στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων για την βουλευτική εκπροσώπηση του νομού, ο κ. Καφτηράνης ανέφερε πως “οι νομαρχιακές και οι τοπικοί παράγοντες δεν έχουν τη δύναμη που είχαν κάποτε. Νομίζω ότι είναι καλό αυτό γιατί δεν μπορεί ένα τοπικό όργανο να επεμβαίνει σε αποφάσεις που λαμβάνονται από τον πρόεδρο του κόμματος ή από την ομάδα που ο ίδιος επιλέγει για να αξιολογήσει τους πιο ικανούς για να συμμετέχουν σε ένα ψηφοδέλτιο. Ωστόσο πάντα ερωτόμαστε. Υπάρχει η κομματική δραστηριότητα στο νομό, υπάρχουν πρόσωπα που είναι κοντά στην κοινωνία, που είναι αξιόλογα και που εμπιστεύονται οι πολίτες και δεν είναι απαραίτητο να είναι κομματικά. Αυτό άλλωστε είναι κάτι που το έχει αποδείξει η Ν.Δ. καθώς μπήκαν στα ψηφοδέλτια της, τα προηγούμενα χρόνια, πρόσωπα που δεν είχαν σχέση με τον κομματικό μηχανισμό”.

Ως μήνυμα προς τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας στις Κυκλάδες, ο Χρήστος Καφτηράνης απηύθυνε κάλεσμα σε όσους έχουν εγγραφεί να προσέλθουν στην ψηφοφορία και όπως είπε “ να επιλέξουν αυτούς που θεωρούν καλύτερους για να τους εκπροσωπήσουν. Όλοι έχουμε ως στόχο να ενισχύσουμε τη Νέα Δημοκρατία άρα όλοι τον ίδιο σκοπό έχουμε και μεταξύ μας δεν υπάρχουν διαφορές”.

 

 

 

 

Ετικέτες: