Ντέρμπι και εντάσεις για την εκλογή νέου επάρχου Άνδρου

  • Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου, 2023 - 06:16

Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές έχουν περίπου 20 ημέρες που ολοκληρώθηκαν, αλλά η Άνδρος αποδείχθηκε το νησί των ντέρμπι. Σε ότι αφορά στον Δήμο, αυτός κρίθηκε μεταξύ Δημήτρη Λοτσάρη και Θεοδόση Σουσούδη, με τον δεύτερο να επικρατεί με 26 ψήφους. Μεγαλύτερο ντέρμπι όμως επιφύλασσε η μάχη για το Επαρχείο, που κρίθηκε μόλις με 2 ψήφους υπέρ της Άννας Βρεττού, σε σχέση με τον μέχρι πρότινος έπαρχο, Δημήτρη Λάσκαρη.

Η αρχική ένσταση

Ο τελευταίος θέλησε να κάνει ένσταση για την "εύθραυστη" αυτή διαφορά και σε ανακοίνωσή του για την διαδικασία, ανέφερε, ότι "είκοσι σχεδόν ημέρες μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, και ακόμα υπάρχει λόγος για το ποιος είναι ο τελικός νικητής, για τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου Άνδρου. Τα επίσημα αποτελέσματα του Πρωτοδικείου με έφεραν δεύτερο με μόλις 2 ψήφους διαφορά, από την πρώτη σε σταυρούς προτίμησης κα Άννα Βρεττού. Κατόπιν τούτου και μετά από προτροπές φίλων και υποστηρικτών μου, κατέθεσα αίτημα επανακαταμέτρησης, με το σκεπτικό πως δυο ψήφοι είναι στα όρια του ανθρώπινου λάθους. Η επανακαταμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στο Πρωτοδικείο Σύρου παρουσία εμού, της κας Α. Βρεττού και των δικηγόρων μας. Κατά την επανακαταμέτρηση ενώπιων Δικαστικού ανακριτή, ανάμεσα στα 244 άκυρα βρέθηκαν 3 ψηφοδέλτια με σταυροδοσία δική μου, που θεωρήθηκαν έγκυρα! Στη συνέχεια και ενώ το πρωτοδικείο είχε απορρίψει την υπ αριθμ. ΕΚΔ113/12-1ο-2ο23 αίτηση της κα Α. Βρεττού, επανήλθε με νέα αίτηση ότου και έγινε δεκτή και πραγματοποιήθηκε εκ νέου επανακαταμέτρηση σήμερα Δευτέρα 30/10/2023 στο Πρωτοδικείο Σύρου. Είχα χρέος απέναντι στους ψηφοφόρους μου να παρίσταμαι και με αντιπροσώπευσαν οι δικηγόροι μου, όπου όπως με ενημέρωσαν βρέθηκαν πολλά ψηφοδέλτια υπό αμφισβήτηση εκατέρωθεν."

"Δεν θα χάσω όμως ποτέ την αξιοπρέπεια μου και την αγάπη μου για την Άνδρο"

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης του ο κ. Λάσκαρης αναφέρει: "Αγαπητοί φίλοι, ανεξαρτήτως του σημερινού αποτελέσματος όπου θα ανακοινωθεί από το Πρωτοδικείο ως ορθή επανάληψη, η νομοθεσία μας δίνει το δικαίωμα ένστασης. Για λόγους όμως πολιτικής και ηθικής ευθιξίας, εγώ παραιτούμαι τον δικαιώματος, βάζοντας τέλος στο αδιέξοδο και την διχόνοια που επιχειρείται. Η Άνδρος έκανε την επιλογή της, με σχεδόν ισοψηφία και με όποιο τρόπο έγιναν οι εκλογές, εγώ έχασα μια μάχη. Δεν θα χάσω όμως ποτέ την αξιοπρέπεια μου και την αγάπη μου για την Άνδρο. Φεύγω γεμάτος από αυτή τη θητεία, ως Έπαρχος και Αντιπεριφερειάρχης, διατηρώντας τα "θέλω" και τα "πρέπει" μου χωρίς εξαρτήσεις και αφήνοντας πίσω μού μελέτες και συμβασιοποιημένα έργα που μπορούν να ξεκινήσουν πραγματικά την επόμενη μέρα. Θέλω να ευχαριστήσω ξανά και ξανά εκείνους που με τίμησαν με την ψήφο τους, και να κατανοήσω εκείνους που δεν με ψήφισαν. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στο έργο της κας Α. Βρεττού και καλώ όλους εσάς, να κοιτάξετε μπροστά με εκείνους που επιλέξατε και να τους στηρίξετε σθεναρά ως το τέλος της θητείας τους, γιατί έχουν δημιουργηθεί μεγάλες προσδοκίες από τη νέα Δημοτική και Περιφερειακή αρχή."