Η Έφη Αναστασοπούλου στο πλευρό του Γιώργου Χατζημάρκου

  • Κυριακή, 13 Αυγούστου, 2023 - 17:11

Την υποψηφιότητα της Έφης Αναστασοπούλου στην ΠΕ Σύρου, ανακοίνωσε η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” στο πλευρό του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές.

 H κ. Αναστασοπούλου, φιλόλογος, σύμβουλος ευρωπαϊκών προγραμμάτων και διεθνών σχέσεων, μεταφράστρια αγγλικών και ιταλικών στο Interreg Greece -Italy καθώς και fashion-travel blogger, αναφέρει στη δήλωσή της με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να πορευτεί και πάλι με τον Γιώργο Χατζημάρκο στις περιφερειακές εκλογές:

 «Η Σύρος είναι το νησί που αγαπώ. Εδώ έχω τις ρίζες, το όραμα και τους ορίζοντές μου, αυτό με ώθησε να απαντήσω θετικά και να συνταχθώ ξανά στον συνδυασμό Μπροστά το νότιο Αιγαίο με Περιφερειάρχη τον κύριο Χατζημάρκο. Γνωρίζω ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Περιφερειάρχης μας υπερδιπλασίασε τους ευρωπαϊκούς πόρους του Νοτίου Αιγαίου στην προγραμματική περίοδο 2021-2027 και αυτό ευνοεί όλες τις δράσεις για τα νησιά μας, δηλαδή υποδομές, κοινωνική μέριμνα και ευκαιρίες για όλους .

Έδωσε μια καινοτόμα προοπτική στους κατοίκους και το μότο του «κάθε μέρα νησί και έργο» υλοποιείται, χωρίς πολλά λόγια, αλλά με πράξεις. Έτσι στηρίζω  το όραμα του και την πολιτική του υπόσταση με αίσθημα ευθύνης, καθώς είναι ο πολιτικός, που μπορούν οι άνθρωποι να εμπιστευθούν και για τον λόγο αυτό είμαι υποψήφια ξανά, κατανοώντας πλήρως τις προοπτικές και τις αξίες του, ενώ παράλληλα πιστεύει στη νέα γενιά που παλεύει, στις καινοτόμες ιδέες και στην υλοποίηση τους, δίνοντας ευκαιρίες να πορευθούν #μπροστά και να αποτελέσουν φάρο πορείας για το μέλλον των νησιών μας.

Μέσω της πολυετούς ενασχόλησης μου ως European Project Manager (υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων) και πτυχιούχος Φιλολογίας της φιλοσοφικής σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, συγγράφω και υλοποιώ απαιτητικά Ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως το Erasmus+, Interreg Greece -Italy, Interreg ADRION, Interreg Med, EEA Grants Norway-Lichtenstein-Iceland, HORIZON, Daphne, Europe For Citizens,Cosme, εκπροσωπώντας πληθώρα δημοσίων και ιδιωτικών φορέων όπως Δήμους, Πανεπιστήμια, ΜΚΟ, μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αναλαμβάνοντας την επιτέλεση του έργου, των παραδοτέων  και την εξεύρεση των κατάλληλων φορέων (partners) για την ανάπτυξη των εκάστοτε καινοτόμων προτάσεων. Έχοντας τη γνώση της επαγγελματικής μου ιδιότητας, επιθυμώ μέσω των προτάσεων αυτών να προάγω τον πολιτισμό, την καινοτομία, όλους τους εναλλακτικούς τομείς τουρισμού, την κοινωνική μέριμνα και την παιδεία.

Ως γυναίκα και εκπρόσωπος της νέας γενιάς με πολιτική συνείδηση, βλέπω στα πρόσωπα των νέων τον διακαή πόθο μας για δημιουργία και πρόοδο, με τον τρόπο αυτόν επιθυμώ διακαώς να βοηθήσω και να στηρίξω τον τόπο μου, την Σύρο καθώς και τα υπόλοιπα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Εμείς οι νέοι έχουμε λόγο και η συμμετοχή μας είναι καίριας σημασίας. Όλοι μαζί συμπορευόμενοι με τους μεγαλυτέρους, μπορούμε να φέρουμε την ανάπτυξη και να διευκολύνουμε την καθημερινότητα και τις ανάγκες των συμπολιτών μας όσον αφορά την παιδεία, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την ανάπτυξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την καινοτομία.

Το Νότιο Αιγαίο είναι οι άνθρωποι του, η ψυχή του είμαστε όλοι εμείς και η καινοτόμα πνοή του πρέπει να φέρει την υπογραφή μας.

Μπροστά το Νότιο Αιγαίο, μπροστά η Σύρος και η νέα γενιά!