Οι υποψήφιοι της Σύρου άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα

Με ελπίδα και αισιοδοξία για τη νέα σελίδα που ετοιμάζεται να γυρίσει σε λίγες ώρες η χώρα μας, οι υποψήφιοι βουλευτές της Σύρου άσκησαν σήμερα το πρωί τα εκλογικά δικαιώματά τους, δηλώνοντας έτοιμοι να αναλάβουν δράση, συμβάλλοντας στην προσπάθεια της Ελλάδας να ορθοποδήσει και να “αναγεννηθεί” από τις στάχτες της.

Η κάμερα της “Κοινής Γνώμης” ακολούθησε τον υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ Νικόλα Καΐλη στην Άνω Σύρο, τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Βακόνδιο στην Ποσειδωνία, την κ. Νικολίτσα (Λίλη) Αγγελοπούλου από το ΠΟΤΑΜΙ στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης και τον κ. Αντώνη Συρίγο, υποψήφιο βουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ στα Λύκεια σο Μάννα.

Νικόλας Καΐλης (ΚΚΕ)

Ψήφος, καρφί στο μάτι του συστήματος”

“Η σημερινή ψήφος δεν θα πρέπει να είναι μόνο μία ψήφος κατά των κομμάτων που κυβερνούσαν όλα αυτά τα χρόνια και μας έχουν φέρει στο σημείο αυτό, πρέπει να είναι μία ψήφος η οποία θα είναι καρφί στο μάτι του συστήματος. Ενός συστήματος που γεννάει την φτώχεια, την ανεργία, που μας έχει καταδικάσει να ζούμε σαν πενίες. Ενός συστήματος που γεννάει τις κρίσεις και την εκμετάλλευση. Εμείς λέμε ότι μια τέτοια ψήφος μπορεί να είναι η ψήφος στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος και πιστεύουμε ότι η εναλλαγή προσώπων, αλλά όχι πολιτικής, ουσιαστικά δίνει ανάσες στο σύστημα, το βοηθάει, του δίνει χρόνο ώστε να συντάξει τις δυνάμεις του για να προχωρήσει σε μια νέα επίθεση στα όσα δικαιώματα μας έχουν μείνει. Γι' αυτό και εμείς λέμε ότι από αύριο ο κόσμος δεν θα δείξει καμία ανοχή σε όποια κυβέρνηση και να βγει, γιατί δεν μπορεί να υπάρχει φιλολαϊκή κυβέρνηση, η οποία να βάζει μπροστά τα θέλω μας και τις ανάγκες μας και ταυτόχρονα να υπηρετεί και το στρατηγικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι' αυτό και εμείς λέμε ότι θα πρέπει να υπάρχει από τη Δευτέρα μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση η οποία θα παλεύει για να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε το προηγούμενο διάστημα, να κερδίσουμε νέες κατακτήσεις με προοπτική τη μονομερή διαγραφή όλου του χρέους, την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την τρομοκρατική εξουσία.

Γιώργος Βακόνδιος (Νέα Δημοκρατία)

Ο λαός θα κάνει την επιλογή του”

“Σήμερα αποφασίζει ο ελληνικός λαός τι είδους κυβέρνηση θέλει να έχει. Κατά την άποψή μου ή θα επιλέξει μια κυβέρνηση που θα του δώσει την αίσθηση τη Δευτέρα ότι θα πάει στη δουλειά του με σιγουριά και αισιοδοξία είτε ενδεχομένως να γίνει μία επιλογή που θα σε κάνει να νιώθεις φόβο την επόμενη μέρα. Εγώ θα ήθελα να ενημερώσω ότι έχω περάσει από αρκετά εκλογικά τμήματα. Οι Συριανοί ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα με κάθε ελευθερία και απόλυτη τάξη. Ευχαριστούμε όλους όσοι δουλεύουν για τις εκλογές σήμερα και εύχομαι το καλύτερο για όλους”.

Νικολίτσα (Λίλη) Αγγελοπούλου (ΠΟΤΑΜΙ)

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ μας ζητήσει βοήθεια, είμαστε έτοιμοι να τη δώσουμε”

“Καταρχήν, εύχομαι η προσέλευση να είναι μεγάλη γιατί είναι πολύ σημαντικό να ψηφίσει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος για να υπάρχει το αποτέλεσμα που θα αντιπροσωπεύει και το μεγαλύτερο δείγμα του ελληνικού πληθυσμού. Μια δεύτερη ευχή είναι να μπορέσουμε σήμερα να ψηφίσουμε πέρα από κόμματα, τους άξιους αυτούς ανθρώπους οι οποίοι θα αναβαθμίσουν το ελληνικό κοινοβούλιο και νομίζω ότι αυτό θα είναι μια αρχή για να δοθεί μια λύση στα προβλήματα της χώρας, για να προκρίνουμε λίγο τις συνεργασίες. Τέλος, θα ευχηθώ να είναι πραγματικά ένα προοδευτικό κόμμα στην τρίτη θέση που έχει μεγάλη σημασία για την χώρα. Ο λαός έχει αποδείξει ότι χρειάζεται τις συνεργασίες. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ μας ζητήσει βοήθεια, είμαστε έτοιμοι να τη δώσουμε. Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε για τις λύσεις στη χώρα, αρκεί να υπάρχουν οι προϋποθέσεις που έχουμε θέσει. Κάποιες κόκκινες γραμμές. Εμείς αγαπάμε τις συνεργασίες”.

Αντώνης Συρίγος (ΣΥΡΙΖΑ)

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει αυτοδυναμία αύριο”

“Η σημερινή μέρα είναι η μέρα που μιλάει ο λαός. Η μέρα που οι πολίτες θα αποφασίσουν για το τι θα γίνει αύριο, η μέρα που γιορτάζει η δημοκρατία. Αύριο πιστεύω ότι θα δοθεί στο ΣΥΡΙΖΑ η δυνατότητα να χαράξει τη νέα πορεία που επιθυμούμε, να κάνει την ισχυρή διαπραγμάτευση και να επιτύχει τους προγραμματικούς στόχους που έχει. Πιστεύω ότι μαζί με την Ελλάδα μας και τα νησιά μας και η Σύρος θα προχωρήσουν και θα έχουμε έναν δρόμο ο οποίος ναι μεν θα είναι δύσκολος, γιατί όλα αυτά που επιθυμούμε κατακτώνται με αγώνες, ωστόσο θα είναι ένας δρόμος στον οποίο οι πολίτες θα συμμετέχουν. Πιστεύω ότι αύριο θα είναι μια μέρα χαρμόσυνη, παρότι όλοι μας πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να πολεμήσουμε για οποιοδήποτε θέμα το οποίο αφορά ή θα προκύψει στην χώρα μας. Δεν θα υπάρξει υπάρξει κανένα πρόβλημα. Όλα θα είναι μια χαρά για τον ελληνικό λαό. Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει αυτοδυναμία αύριο και θα προχωρήσουμε σύμφωνα με το πρόγραμμα και όλα όσα έχει εξαγγείλει. Η συνέπεια αυτή τη φορά από μας θα τηρηθεί. Θα είμαστε συνεπείς, σταθεροί και έχουμε και το πρόγραμμα και τη δυνατότητα, αλλά θα έχουμε και το λαό μαζί μας, που είναι το κυριότερο από όλα, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Και η Ελλάδα και οι Κυκλάδες και η Σύρο. Επίσης να ευχηθώ καλή επιτυχία και στους συνυποψηφίους μου. Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα από τα καλύτερα. Θεωρώ ότι όλοι όσοι βρισκόμαστε σε αυτό το ψηφοδέλτιο, είμαστε ισάξιοι και δώσαμε έναν πολιτισμένο αγώνα. Κρατήθηκε ο πολιτικός πολιτισμός από την πλευρά μας, χωρίς φωνές, χωρίς τυμπανοκρουσίες. Ήταν μια δύσκολη εκλογική μάχη, η οποία πέρασε όμως με έναν τρόπο πολιτισμένο και αυτό είναι το κρατούμενο αν θέλετε και για μένα και για τους υπόλοιπους. Είναι η ώρα της κάλπης. Προχωράμε και θα προχωράμε μαζί με τον κόσμο”.