Ναι στον περιβαλλοντικό έλεγχο της ΔΕΗ ΑΣΠ Σύρου

Θετικά γνωμοδότησαν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με την εκπόνηση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του εργοστασίου της ΔΕΗ, ΑΣΠ Σύρου, μετά από σχετικό έγγραφο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης είναι ένας από τους φορείς που καλείται να γνωμοδοτήσει σχετικά με το σοβαρό ζήτημα της τήρησης περιβαλλοντικών όρων, με αρμόδια αρχή που θα εκδώσει αυτούς τους όρους να είναι το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, επί του θέματος, υπάρχει η γνωμοδότηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, καθώς και η έκθεση της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, η οποία μεταξύ άλλων για τη λειτουργία του εργοστασίου, καταγράφει πως, πρέπει, “Να εκτελούνται σε περιοδική βάση μετρήσεις των αερίων εκπομπών για τον προσδιορισμό των αερίων ηπατικών παραμέτρων και των αιωρουμένων σωματιδίων, οι οποίες και θα καταγράφονται σε σχετικό ημερολόγιο”. Επίσης, “να εκτελούνται σε περιοδικές βάσεις μετρήσεις θερμοκρασίας στο σημείο εκβολής του νερού ψύξης, ο περιβάλλων χώρος να διατηρείται καθαρός και να γίνεται τακτικός έλεγχος σε ελεύθερους χώρους της μονάδας για τη συλλογή αποβλήτων και η μονάδα να λειτουργεί πάντοτε με κλειστές πόρτες και παράθυρα”. Σημειώνεται, πως θετικά στην έκδοση περιβαλλοντικών όρων γνωμοδότησε και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Ετικέτες: