Ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντα Λιμενάρχη Σύρου ο Γ. Βαμβακούσης

  • Πέμπτη, 26 Απριλίου, 2018 - 20:16

Την Πέμπτη 26/04/2018 σε μια λιτή και απέριττη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής της Διοίκησης του Λιμεναρχείου Σύρου από τον Πλοίαρχο Λ.Σ ΓΚΙΖΗ Ιάκωβο στον μέχρι πρότινος Υπολιμενάρχη Πλωτάρχη Λ.Σ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗ Ιωάννη. Στην τελετή παρευρέθησαν ο Σεβασμιότατος καθολικός Επίσκοπος κ.κ. Πέτρος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σύρου Πατέρας Φλαβιανός, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Δωρόθεο ο οποίος απουσίαζε εκτός Σύρου, ο Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης ΜΑΡΑΓΚΟΣ Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ΔΟΥΝΑΒΗΣ Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου ΚΟΣΜΑΣ Δημήτριος και οι επικεφαλής των Στρατιωτικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας. Στην εκδήλωση παρέστη επίσης και ο επίτιμος Υπαρχηγός Λ.Σ Ναύαρχος (ε.α) ΣΙΕΤΤΟΣ Βασίλειος, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε υπηρετήσει ως Λιμενάρχης Σύρου και Διοικητής 6ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. Ο απερχόμενος Λιμενάρχης Πλοίαρχος Λ.Σ ΓΚΙΖΗΣ Ιάκωβος εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και συνεργάτες για την εποικοδομητική συνεργασία. Ο νέος Λιμενάρχης Σύρου Πλωτάρχης Λ.Σ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ Ιωάννης αναφέρθηκε στην ειλικρινή και άριστη συνεργασία του με τον απερχόμενο Λιμενάρχη στον οποίο και απένειμε τον θυρεό της οικείας Λιμενικής Αρχής. Ακολούθως ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή παραλαβής διοίκησης του Λιμεναρχείου Σύρου αναφέροντας:

1. Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Λιμενοφύλακες, προσωπικό της Πλοηγικής Υπηρεσίας Σύρου, αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι. Σε εκτέλεση σχετικής Διαταγής του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, με μεγάλη συγκίνηση και απόλυτη συναίσθηση των υποχρεώσεών μου, αναλαμβάνω σήμερα τη Διοίκηση του Λιμεναρχείου Σύρου, από τον στενό συνεργάτη και φίλο Πλοίαρχο Λ.Σ ΓΚΙΖΗ Ιάκωβο.

2. Έχοντας απόλυτη επίγνωση των καθηκόντων που αναλαμβάνω και του βάρους της ευθύνης, που απορρέει από το μέγεθος της ιστορικής Λιμενικής Αρχής που όλοι υπηρετούμε, διαβεβαιώνω ότι όπως πάντοτε έπραττα, με γνώμονα την κατά το δυνατό αρτιότερη και αποτελεσματικότερη προαγωγή του Υπηρεσιακού έργου, έτσι και σήμερα θα συνεχίσω να πράττω με ακόμη μεγαλύτερο σθένος, ζήλο και υπευθυνότητα.

3. Είμαι ευτυχής και συνάμα συγκινημένος διότι συνοδοιπόροι στη νέα αυτή αρχή θα είστε όλοι εσείς, οι εκλεκτοί συνάδελφοι και φίλοι, που χρόνια τώρα συνυπάρχουμε καταβάλλοντας κοινή προσπάθεια, με ήθος, αυταπάρνηση και αξιοζήλευτο επαγγελματισμό. Η Υπηρεσιακή σας γνώση, εμπειρία και επάρκεια είναι αδιαμφισβήτητη και αναγνωρίσιμη από συναδέλφους που υπηρετούν όχι μόνο στα στενά διοικητικά όρια των Κυκλάδων, αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο. Διαχρονικά έχετε αποδείξει ότι αποτελείτε σημαντικό κεφάλαιο και προστιθέμενη αξία, για τον εκάστοτε Λιμενάρχη Σύρου και από σήμερα και εγώ προσβλέπω και επενδύω στις μεγάλες δυνατότητές σας.

4. Είναι ύψιστη η τιμή και εμπιστοσύνη που απέδωσε στο πρόσωπό μου η Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, δια του κ. Αρχηγού Αντιναυάρχου Λ.Σ ΡΑΠΤΗ Σταματίου. Το γεγονός αυτό αποτελεί από μόνο του σημαντικό λόγο και υποχρέωση ώστε η προσπάθεια να είναι ακόμη πιο σκληρή, με αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του Έλληνα Πολίτη, των συμπολιτών μας, των επαγγελματιών, που ενίοτε μοχθούν για την επιβίωσή τους και κυρίως του Έλληνα Ναυτικού, ποντοπλόου και ακτοπλόου, οι οποίοι ως σταθεροί συνεργάτες μας, έτσι πρέπει όλοι να τους θεωρούμε, στερούνται αυτά που εμείς απολαμβάνουμε, όπως οικογένεια, φίλους κ.λ.π.

5. Οφείλουμε όλοι να υπηρετούμε άοκνα, ενσυνείδητα και με σεβασμό, την κοινωνία, με σκοπό να καταστούμε υποδειγματικοί πρεσβευτές της βέλτιστης και αποδοτικής λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού και της Δημόσιας Διοίκησης, επ ωφελεία τόσο της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας, η οποία χαρακτηρίζεται από τον πολιτισμό της, την έμφυτη ευγένειά της και την ποιότητά της, όσο και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Η προσπάθεια αυτή αν μη τι άλλο θα πρέπει να συνεχίσει να είναι κοινή και η προσήλωση όλων μας στο στόχο να είναι αυτονόητη. Άλλωστε το σημαντικό έργο που ήθελε να επιτυγχάνει η κάθε Υπηρεσία, ο κάθε φορέας, διαχρονικά έχει αποδειχθεί ότι αυτό εδράζει στην κοινή προσπάθεια και συνιστώσα και όχι στο εγωιστικό γίγνεσθαι ενός μόνο προσώπου ή ελαχίστων. Το σημαντικό έργο που επιτέλεσε ο απερχόμενος Λιμενάρχης Σύρου Πλοίαρχος Λ.Σ ΓΚΙΖΗΣ Ιάκωβος, καθώς και οι προκάτοχοί του θα πρέπει όχι μόνο να διατηρηθεί, αλλά να ενισχυθεί και να διευρυνθεί, με απώτερο σκοπό την κατά το δυνατό αποτελεσματικότερη λειτουργία της Υπηρεσίας.

6. Σταθερή βούληση και επιδίωξή μου θα είναι η άσκηση διοίκησης με ήθος και αίσθημα δικαίου, ευρισκόμενος σε διαρκή εγρήγορση προς ανακούφιση και εν τέλει επίλυση, εντός πάντοτε των πλαισίων του νόμου, των θεσπισμένων κανόνων και του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα, τυχόν προβλημάτων που θα απασχολήσουν, όχι μόνον τους συναλλασσόμενους, αλλά κυρίως το προσωπικό της Υπηρεσίας.

7. Ευχαριστώ όλους τους παρευρισκόμενους, συνεργάτες της Υπηρεσίας και μη. Ιδιαίτερα τον Αρχιερατικό επίτροπο της ορθόδοξης εκκλησίας πατέρα Φλαβιανό, καθώς και τον Σεβασμιότατο επίσκοπο της καθολικής μας εκκλησίας κ.κ. Πέτρο, με την ευχή οι ευλογίες τους να συνοδεύουν το έργο μας.

Αναφέρομαι και στον, απόντα λόγω συνοδικών υποχρεώσεων, πολυσέβαστο, άξιο και ακούραστο ποιμενάρχη μας κ.κ Δωρόθεο Β΄ και επί τιμή μέλος της Λέσχης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, ο οποίος με την αξιοζήλευτη πραότητα και μοναδικότητα που τον διακρίνει, αποτελεί για όλους εμάς πηγή έμπνευσης ώστε να ασκούμε τα καθήκοντά μας με επάρκεια, ήθος, ευπρέπεια και ανιδιοτέλεια. Από τον Σεβασμιότατο προσδοκούμε στην αμέριστη συμπαράσταση, στήριξή του και ευλογίες του, για την ανέφελη ενάσκηση των καθηκόντων μας και για την επίτευξη του στόχου.

8. Τέλος, θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφερθώ και ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τη σύζυγο και τα παιδιά μου, οι οποίοι διαχρονικά με στηρίζουν αδιαμαρτύρητα για τις πολλές ώρες εργασίας, ώρες που εν κατακλείδι εκείνοι αποστερούνται.

9. Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, τους οποίους όλοι γνωρίζουμε για το ήθος και επαγγελματισμό τους, ζητώ να συμμετέχουν στην προσπάθεια της Υπηρεσίας μας, από το δικό τους μετερίζι, ασκώντας θεμιτή κριτική, με δικαιοσύνη, ειλικρίνεια και γιατί όχι αυστηρότητα, ώστε η αλήθεια να πρυτανεύει και τυχόν λάθη και παραλείψεις μας να βελτιώνονται.-