Απάντηση του Δημήτρη Κοσμά στις δηλώσεις της προέδρου του ΔΛΤ Σύρου στην "Κοινή Γνώμη"

«Η ανικανότητα που οδηγεί σε μικροπρέπεια πολιτικού λόγου»

  • Σάββατο, 24 Απριλίου, 2021 - 13:40

Πόσο αλήθεια εύκολο είναι, την αδυναμία σου να παράγεις έργο και την ανικανότητα να διοικείς, να την δικαιολογείς αποδίδοντας μομφή και σπιλώνοντας πρόσωπα της προηγούμενης διοίκησης.

Αναφέρομαι στις βαρύγδουπες δηλώσεις της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Σύρου και πολύ περισσότερο σε αυτές του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, που ούτε λίγο, ούτε πολύ το φτωχό Τεχνικό Πρόγραμμα του ΛΤΣ, είναι απόρροια των ανείσπρακτων οφειλών έτους 2020, ύψους 371,000 €, για τις οποίες κατ΄ αυτούς ευθύνεται η προηγούμενη Διοίκηση των ετών 2014- 2019.

Και αν συμφωνήσουμε πως η προηγούμενη Διοίκηση του ΛΤΣ, όπως ισχυρίζεται και η σημερινή Πρόεδρος και ο Αντιδήμαρχος των Τ.Υ. δεν βεβαίωνε καμιά οφειλή, αυτό συνεπάγεται πως η Οικονομική Υπηρεσία του ΛΤΣ την προηγούμενη περίοδο, δεν έπραττε τα νόμιμα, αυθαιρετώντας έναντι των υποχρεώσεων της?

Πράγμα βέβαια αστείο και ανυπόστατο, που όπως παρακάτω φαίνεται από τα στοιχεία που τηρούνται από την Οικονομική Υπηρεσία του ΛΤΣ και τα οποία είναι στη διάθεση οποιουδήποτε θελήσει να τα μελετήσει.

Ανείσπρακτες οφειλές, βεβαιωμένες :

  • 31/12/2014 στο ποσόν των 528.759,68 €

  • 31/12/2015 στο ποσόν των 411.852,95 €

  • 31/12/2016 στο ποσόν των 265.142,97 €

  • 31/12/2017 στο ποσόν των 258.265,85 €

  • 31/12/2018 στο ποσόν των 260.112,91 €

  • 31/12/2019 στο ποσόν των 245.303,94 €

  • 31/12/2020 στο ποσόν των 371.480,94 €

Παρατηρούμε εύκολα και απλά, ότι όχι μόνο η προηγούμενη Διοίκηση έπραξε τα δέοντα και για να κυριολεκτήσω η Οικονομική Υπηρεσία του ΛΤΣ, αλλά κατόρθωσε να μειώσει με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα τα ποσά των οφειλών. Πρέπει να γνωρίζει και η σημερινή Πρόεδρος και ο Αντιδήμαρχος ΤΥ ότι οι ανείσπρακτες οφειλές, υφίστανται από ιδρύσεως του Λ.Τ.Σύρου. Είναι ποσά που μεταφέρονται από τη μία χρονιά στην άλλη, αφού την προηγούμενη γίνονται εισπράξεις αλλά προκύπτουν συγχρόνως και οφειλές. Άλλωστε φαίνεται ότι το ποσόν των 371.480,94 € προέκυψε την οικονομική περίοδο (2020) που διοικεί η δική τους παράταξη !!!!

Είναι λοιπόν συκοφαντίες και μικροπρεπή διαχείριση πολιτικού λόγου, όλες οι δηλώσεις της Προέδρου και του Αντιδημάρχου ΤΥ, όπως αυτές αναφέρονται στο με αριθμό 5608 της 21/04/2021 φύλλο της ημερήσιας εφημερίδας ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ με τίτλο «Τέλος στις ανείσπρακτες οφειλές προηγούμενων ετών» … «ενέργειες της σημερινής Διοίκησης λόγω απουσίας κινήσεων κατά την προηγούμενη θητεία από τον προηγούμενο πρόεδρο».

Να σημειώσω εδώ ότι όλες αυτές οι οφειλές, αναδεικνύουν το οικονομικό πρόβλημα των πολιτών, που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους προς το κράτος, ειδικά τα τελευταία χρόνια όπου οι οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας είναι δύσκολες.

Και εν τέλει, επειδή εγώ προσωπικά, πιστεύω ότι η Διοίκηση πρέπει να έχει συνέχεια, να πληροφορήσω και αυτούς αλλά πολύ περισσότερο τους συμπολίτες μας, ότι τα έργα που έχουν ξεκινήσει ή αυτά που πρόκειται να ξεκινήσουν είναι έργα που κληρονόμησαν από την «κακή» προηγούμενη Διοίκηση του ΛΤΣ (Επισκευή στεγάστρων λιμένα Ερμούπολης, Ανάπλαση προβλήτα κρουαζιεροπλοίων, Εμπορικό κρηπίδωμα, ανάπλαση μόλου Κινίου). Χωρίς αυτά, τουλάχιστον προς το παρόν, θα είχαν να παρουσιάσουν το απόλυτο μηδέν.

Στην προσπάθειά τους να βλάψουν εμένα προσωπικά, τα μέλη της σημερινής Διοίκησης δεν καταλαβαίνουν ότι ουσιαστικά βλάπτουν την Οικονομική Υπηρεσία του ΛΤΣ. Τους ανθρώπους που κυριολεκτικά έχουν δώσει και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στην εξυπηρέτηση του τόπου μας και των πολιτών.

Οφείλουν αν μη τι άλλο, να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη για τις ανυπόστατες, λανθασμένες και συκοφαντικές δηλώσεις τους και στην προηγούμενη Διοίκηση αλλά πολύ περισσότερο στους υπαλλήλους της Οικονομικής Υπηρεσίας του ΛΤΣ.

Στη θητεία μας, προσπαθήσαμε με όραμα, ρομαντισμό, διάθεση και πολύ αγάπη για τον τόπο μας να βελτιώσουμε τις λιμενικές υποδομές, πάντα σε νόμιμα πλαίσια και πάντα με κοινωνική ευαισθησία.

Αν έχετε πολιτική ευαισθησία και προπάντων ανθρώπινη, οφείλετε να ανακαλέσετε τις άστοχες δηλώσεις σας, που με τόση ευκολία εκτοξεύσατε σπιλώνοντας πρόσωπα και συνειδήσεις.

Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου.

Με τιμή

Δημήτρης Α. Κοσμάς

Δημοτικός Σύμβουλος

Πρώην Πρόεδρος Λ.Τ.Σύρου