Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ώστε να ενισχυθεί με συμβασιούχους ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης τη θερινή σεζόν

Άμεσες προσλήψεις για έκτακτες θερινές ανάγκες

Αγωνία από την αντιπολίτευση για τις ανάγκες στην καθαριότητα

Με συμβασιούχους 2μηνιτες αναμένεται να ενισχυθεί εντός των επόμενων ημερών ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης ώστε να καλύψει τις αυξημένες και έκτακτες ανάγκες της θερινής περιόδου στο κομμάτι της λειτουργίας των πολιτιστικών χώρων, της καθαριότητας δημοτικών ακινήτων και της ρύθμισης της κυκλοφορίας στην Άνω Σύρο.

Τα θέματα των προσλήψεων εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή, σε συνέχεια των σχετικών εισηγήσεων και της ύπαρξης των πιστώσεων στο δημοτικό ταμείο, με αποτέλεσμα ο Δήμος να προσδοκά ενισχύσεις φέτος, που θα συνδράμουν σε όσα δεν επαρκεί το μόνιμο προσωπικό.

Γ. Πιταούλης: Απαραίτητες ενισχύσεις

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιάννης Πιταούλης εξήγησε πως οι εν λόγω προσλήψεις κρίνονται αναγκαίες σε ετήσια βάση.

“Ουσιαστικά πρόκειται για τα άτομα που προσλαμβάνει ο Δήμος κάθε χρόνο για να καλύψει ανάγκες σε χώρους πολιτισμού και στο κομμάτι της καθαριότητας βεβαίως. Οι ανάγκες και τα αιτήματα των δημοτικών υπηρεσιών μπορεί να είναι για παραπάνω άτομα και ενδεχομένως στην επόμενη αναμόρφωση θα ενισχυθούν οι σχετικοί κωδικοί έτσι ώστε να υπάρξουν και επιπλέον ενισχύσεις” ανέφερε, τονίζοντας παράλληλα πως, “Αυτά τα άτομα, όσο αποχωρεί προσωπικό από τον Δήμο είναι απαραίτητα για να ενισχυθούν οι υπηρεσίες του. Όμως όσο έχουμε αποχωρήσεις δημιουργείται ανησυχία”.

Εστιάζοντας στην “ατζέντα” της καθαριότητας, εξήγησε πως, “Για την καθαριότητα κάθε καλοκαίρι των εσωτερικών χώρων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες υπήρχε εργολάβος ενώ φέτος προκρίθηκε η λύση του να πάμε σε συμβάσεις απευθείας με προσωπικό ώστε να έχουν και καλύτερο μισθολόγιο και η Υπηρεσία να έχει τον άμεσο έλεγχο της εκτέλεσης της σύμβασης”.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε τέλος, “Ευελπιστούμε αυτό να δουλέψει καλύτερα. Αν δουλέψει, αυτό θα συνεχιστεί. Αν υπάρξουν προβλήματα θα επιστρέψουμε στον τρόπο που είχαμε παλαιότερα”.

Αλ. Αθανασίου: Εύλογη ανησυχία για την καθαριότητα

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Αλέξης Αθανασίου σε συνέχεια όσων έχει αναφέρει για το κομμάτι της καθαριότητας στο νησί, εξέφρασε την ανησυχία του για την ενίσχυση στον Δήμο με μόλις πέντε άτομα, το αμέσως προσεχές διάστημα.

“Αναμένουμε τις προσλήψεις στο ΑΣΕΠ αλλά δυστυχώς αυτές θα καθυστερήσουν. Εμείς εκφράζουμε την αγωνία μας για την εικόνα το νησιού το καλοκαίρι στο κομμάτι της καθαριότητας γιατί μόνον με πέντε άτομα συμβασιούχους, δεν θα έχουμε καλό αποτέλεσμα. Εκφράζουμε λοιπόν εύλογα την ανησυχία μας” σχολίασε σε απόλυτο τόνο εντός της συνεδρίασης.

Εννέα άτομα για λειτουργία πολιτιστικών χώρων και μουσείων

Προκειμένου να καλυφθούν οι ανελαστικές εποχικές και έκτακτες ανάγκες του Τμήματος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, ο Δήμος προχωρά στην πρόσληψη εννέα ατόμων με δίμηνες συμβάσεις.

Συγκεκριμένα τη θερινή περίοδο είναι αυξημένες οι ανάγκες για τη λειτουργία των πολιτιστικών χώρων του Δήμου όπως το θέατρο “Απόλλων”, το Βιομηχανικό Μουσείο, οι εκθέσεις Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης, το Μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη και η ψηφιακή έκθεση, η έκθεση παραδοσιακών επαγγελμάτων καθώς και το Ενυδρείο στο Κίνι.

Προκειμένου να λειτουργήσουν απρόσκοπτα αυτοί οι χώροι και να είναι επισκέψιμοι για το κοινό απαιτούνται οι παρακάτω προσλήψεις οι οποίες και εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή.

Τρία άτομα το διάστημα από 1/6/2022 έως και 31/7/2022, ένα άτομο από 15/6 μέχρι και 14/8, ένα άτομο από 12/7 έως και 11/9, ένα άτομο από 15/7 έως και 14/9, δύο άτομα από 1/8 έως και 30/9 και ένα άτομο από 15/8 μέχρι και 14/10.

Πέντε άτομα άμεσα στην Καθαριότητα

Επιπλέον, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου λαμβάνει πέντε άτομα με προσλήψεις ορισμένου χρόνου, ειδικότητας ΥΕ Εργατών Καθαριότητας για διάστημα 2 μηνών.

Συγκεκριμένα, 3 ατόμων από 1/6/2022 έως και 31/7/2022 και 2 ατόμων από 1/7/2022 έως και 31/8/2022. Οι παραπάνω προσλήψεις κρίθηκαν απαραίτητες για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών που αφορούν σε καθαρισμό δημοτικών χώρων. Μέχρι σήμερα, δυστυχώς απασχολούνται μόλις τέσσερα άτομα για πάρα πολλούς δημοτικούς χώρους. Ενδεικτικά αξίζει να αναφερθεί το Δημαρχιακό Μέγαρο, το Κτίριο των Τεχνικών Υπηρεσιών, τα ΚΕΠ Ερμούπολης, τα δημοτικά ακίνητα που λειτουργούν στην Άνω Σύρο και την Ποσειδωνία, τα μουσεία της Σύρου, το κτίριο της Φιλαρμονικής, τα ΚΑΠΗ, το θέατρο “Απόλλων” κ.α..

Ήπια ενίσχυση και για την Τεχνική Υπηρεσία

Θετική απόφαση ελήφθη από την Οικονομική Επιτροπή και όσον αφορά την ενίσχυσή της με δύο άτομα, συμβασιούχους ειδικότητας ΥΕ Βοηθών Οικοδόμων από 20/6 μέχρι και 19/8 για την κάλυψη έκτακτων και εποχικών αναγκών. Αυτά τα άτομα θα είναι χρήσιμα καθώς εν όψει καλοκαιριού η Τεχνική Υπηρεσία χρειάζεται “χέρια” για την τοποθέτηση και συντήρηση του εξοπλισμού των παραλιών καθώς επίσης και για την υποστήριξη διοργανώσεων πολιτιστικών εκδηλώσεων, που δεν μπορούν να καλυφθούν από μόνιμο προσωπικό του Δήμου αφού αυτό δεν επαρκεί. Αυτά τα άτομα θα εργάζονται από Δευτέρα έως και Κυριακή και το ωράριό τους θα είναι από 7.30 μέχρι και 2 μμ..

Τέλος, η Υπηρεσία ενισχύεται και με τρία ακόμη άτομα που θα εργάζονται με δίμηνη σύμβαση από 15/7 μέχρι και 14/9, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες ρύθμισης της κυκλοφορίας στην Άνω Σύρου. Αυτά τα άτομα θα εργάζονται από τις 7 το απόγευμα μέχρι και τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

 

Ετικέτες: