Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την απεργία της 9ης Νοέμβρη

  • Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, 2022 - 12:18

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου χαιρετίζει όλους, συναδέλφους και συμπολίτες , που έδωσαν ηχηρό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία την Τετάρτη 9 Νοέμβρη στην Σύρο, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Απεργίας που είχαν προκηρύξει τα τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Χαιρετίζει επίσης όλα τα σωματεία εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που συμμετείχαν τόσο στην απεργία όσο και στην προετοιμασία της : το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Κυκλάδων, τον Σύλλογο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σύρου, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. ( Δάσκαλοι -Νηπιαγωγοί) , τον Σύλλογο Εργαζομένων στον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης, την Α΄ΕΛΜΕ Κυκλάδων ( Καθηγητές Μ.Ε.) , το Παράρτημα Κυκλάδων της ΠΕΤ/ΟΤΕ ( τεχνικοί του ΟΤΕ) , την Ένωση Μηχανικών Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Αττικής Τμ. Κυκλάδων , τον Σύλλογο Υπαλλήλων της Περιφέρειας Νοτ. Αιγαίου ( ν. Κυκλάδων) όπως και τον Φοιτητικό Σύλλογο. Ιδιαίτερο χαιρετισμό οφείλουμε να απευθύνουμε στον Εμπορικό Σύλλογο του νησιού μας, που με την συμμετοχή και στήριξή του, έδωσε το μήνυμα ότι η πολιτική της ακρίβειας, της φοροληστείας και των πλειστηριασμών, πλήττει, εκτός των εργαζομένων, και τις μικρές επιχειρήσεις του νησιού μας.

Η τεράστια συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα, παρά την ανυπαρξία οργάνωσης έως και υπονόμευση από πλευράς των δυνάμεων του κυβερνητικού /εργοδοτικού «συνδικαλισμού», έστειλε σε όλους το μήνυμα για την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στην πολιτική της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχειας, του χτυπήματος κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων προς όφελος μια χούφτας επιχειρηματικών ομίλων.

Σε επίπεδο Σύρου, τραγική παραφωνία αποτέλεσε η τοποθέτηση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων στην απεργιακή εκδήλωση (;), εντός αίθουσας του Ε.Κ. (….), όπου αντί να απολογηθεί για την ανυπαρξία οποιασδήποτε δράσης οργάνωσης της απεργίας, επέλεξε να επιτεθεί στο Σύλλογο εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου (!!!) με τρόπο και ήθος που, δυστυχώς, τον χαρακτηρίζουν. Αντίστοιχη επίθεση εξαπέλυσε εναντίον και όσων δεν στοιχίζονται στη γραμμή του εργοδοτικού «συνδικαλισμού» των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η αναπαραγωγή από πλευράς ηγεσίας του Εργ. Κέντρου των κυβερνητικών απόψεων ότι το νοσοκομείο δεν έχει πρόβλημα έλλειψης προσωπικού αλλά «λάθος στελέχωση» ( !!!) αποκαλύπτει τις προθέσεις αλλά και το είδος της «στήριξης» στο νοσοκομείο της Σύρου που πρεσβεύει. Προφανώς ο εκπρόσωπος (….) των εργαζομένων στις Κυκλάδες, θεωρεί ότι στο νοσοκομείο περισσεύουν στελέχη ……

Ενδιαφέρον έχει και η κυνική ομολογία του ιδίου, ότι, σε ημέρα πανελλαδικής απεργίας, « αν ήθελε θα μάζευε χίλια ( 1.000) άτομα» ( !!!). Αυτό υποστήριξε ενώπιον 40 περίπου συμπολιτών. Είναι προφανές ότι η γραμμή του κυβερνητικού/ εργοδοτικού «συνδικαλισμού» δεν θέλει …

Ο Σύλλογός μας εκφράζει την αμέριστη στήριξή του στο Σύλλογο και στους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Σύρου και δηλώνει, σε κάθε κατεύθυνση, ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται, μαζί με όλα τα σωματεία που έχουν αγωνιστικό – διεκδικητικό προσανατολισμό, για τη ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών όλων των εργαζομένων.