ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Σύρου: Ο ήλιος της κοινωνικής δικαιοσύνης ανέτειλε ξανά

  • Κυριακή, 21 Μαΐου, 2023 - 23:10

Με συγκρατημένη αισιοδοξία, υποδέχτηκαν το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής της Σύρου. Οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος πέρασαν από τα γραφεία του κινήματος, αλλά δεν θέλησαν στην αρχή των αποτελεσμάτων να κάνουν κάποια δήλωση, παρόλα αυτά παρακολουθούσαν με μεγάλο ενδιαφέρον, την εξέλιξη των αποτελεσμάτων.

Α. Καραμολέγκος: "Το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρά διψήφιο"

Ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Σύρου, Αντώνης Καραμολέγκος, μίλησε στην “Κοινή Γνώμη” για την εκλογική διαδικασία και το αποτέλεσμα έως τις 23:00, δείχνοντας ικανοποιημένος, λέγοντας, “Σε ότι αφορά τη Σύρο δεν υπήρχαν πολλά προβλήματα στις κάλπες, εκτός από ελάχιστα εκλογικά κέντρα, τα οποία υπερφορτώθηκαν και λόγω της έλλειψης δεύτερου παραβάν, πιέστηκαν οι υπεύθυνοι της εφορευτικής επιτροπής. Παρόλα αυτά, η κατάσταση ομαλοποιήθηκε σύντομα. Το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρά διψήφιο, και όπως φαίνεται κυμαίνεται στο 12 με 12,5% και είναι αυτό που θέλαμε σαν πρώτη αντίδραση του κόσμου, δηλαδή ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό.”

Παράλληλα σχολίασε και τη μεγάλη διαφορά και νίκη της Νέας Δημοκρατίας, απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας, “Η ψαλίδα της Νέας Δημοκρατίας από το ΣΥΡΙΖΑ, άνοιξε πάρα πολύ και αυτό δείχνει την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, να κερδίσει την κυβέρνηση της δεξιάς και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οπότε καλούμε όλο τον προοδευτικό κόσμο, όλους τους πολίτες που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, να επιστρέψουν στο σπίτι τους, το πατρικό τους σπίτι, και με ένα πολιτικά αυτόνομο ΠΑΣΟΚ, να υπάρξει μία αναγέννηση της παράταξης, γιατί μόνο αυτή η παράταξη, μόνο το ΠΑΣΟΚ, μόνο οι πραγματικοί γνήσιοι και απόγονοι του Ανδρέα Παπανδρέου, μπορούν να κερδίσουν τη δεξιά παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.”

"Ο ήλιος της κοινωνικής δικαιοσύνης ανέτειλε ξανά"

Σχετικά με την κατάκτηση έδρας στον Νομό Κυκλάδων από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Καραμολέγκος, ανέφερε, “Με το εκλογικό ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας, δεν νομίζω ότι βγάζουμε έδρα στις Κυκλάδες, αλλά με την στήριξη του κόσμου την δεύτερη Κυριακή, καθώς φαίνεται ότι εκεί πάμε, και με την δεύτερη κατανομή, μπορούμε να βγάλουμε Κυκλαδίτη βουλευτή και να εκπροσωπηθούμε στην βουλή” ενώ κλείνοντας, και απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους, είπε, “ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες που επέστρεψαν στις κάλπες και για τον υπερδιπλασιασμό των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ της Σύρου, σαν ψήφους. Ο ήλιος της κοινωνικής δικαιοσύνης ανέτειλε ξανά.”

Τζ. Μακρυωνίτης: “Νομίζω ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα”

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Τζώρτζης Μακρυωνίτης, μίλησε στην “Κοινή Γνώμη” για το εκλογικό αποτέλεσμα και την πορεία του κόμματός του, τονίζοντας, “Νομίζω ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα, αυτή τη στιγμή σε πανελλαδικό επίπεδο και είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Νομίζω ότι το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά του, στην επόμενη αναμέτρηση, καθώς το γεγονός ότι είναι πεντακομματική τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα (23:30) η Βουλή, αυτό δίνει μία μεγάλη προοπτική για το ΠΑΣΟΚ”.

Παράλληλα, ο κ. Μακρυωνίτης σχολίασε και την μεγάλη νίκη και τη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας, “Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε σε αυτό το επίπεδο, νομίζω ότι δεν έχει δυνατότητες ανάκαμψης. Στο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε μία πτωτική τάση, αυτό δεν μπορεί να το ανατρέψει, και αισιοδοξούμε ότι ως ΠΑΣΟΚ, θα κερδίσουμε και στην επόμενη αναμέτρηση θα αυξήσουμε σημαντικά το ποσοστό μας.”