Ευχαριστήρια εκδήλωση προς τους Μικρούς Εθελοντές Ξεναγούς

Με ένα μεγάλο “μπράβο” από την “ψυχή” του Μουσείου Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης, Μαρία Ρώτα στα παιδιά της Σύρου που τιμούν το νησί τους, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους για την γνωριμία των επισκεπτών με την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της πρωτεύουσας των Κυκλάδων, άνοιξε η ευχαριστήρια εκδήλωση του Δήμου προς τους Μικρούς Εθελοντές Ξεναγούς.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε, όπως κάθε χρόνο από τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Γιάννη Δεκαβάλλα ο οποίος ευχαρίστησε τα παιδιά τόσο της Ερμούπολης, όσο και της Άνω Σύρου για την πολύτιμη προσφορά τους στον τόπο.

Θερμές ευχαριστίες απηύθυνε επίσης τόσο στην εμπνεύστρια του Μουσείου Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης κ. Ρώτα, η οποία σε συνδυασμό με την εξασφάλιση της χορηγίας του ζεύγους Βάτη το 1993 συνέβαλε στη δημιουργία αυτής της κυψέλης γνώσης και πολιτισμού στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης.

Συγχαρητήρια δόθηκαν ακόμα στις δύο συνεργάτιδες της κ. Ρώτα, Μαρία Στέλλα και Λίζα Μπατζάκη για το πολυετές έργο τους, αλλά και στους Πέτρο Προβελέγγιο και Μαίρη Καράβα για την οργάνωση της ομάδας των Μικρών Ξεναγών στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν και η αποχαιρετιστήρια ομιλία της κ. Αλίκης Λεονταρίτη, συνεργάτιδας του κ. Δεκαβάλλα η οποία υπήρξε από την πρώτη στιγμή αρωγός στην προσπάθεια των Μικρών Ξεναγών να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους στους επισκέπτες του νησιού.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση της “Κοινής Γνώμης”.