«Το Σπίτι του Αη-Βασίλη» έσβησε τα φώτα του στην υπέρλαμπρη Έπαυλη Τσιροπινά

Και κάπως έτσι το παραμύθι έφτασε στο τέλος του…

Μιλούν στην «Κοινή Γνώμη» οι πρωταγωνιστές της μεγάλης διοργάνωσης

Με αισθήματα ικανοποίησης και εσωτερικής αγαλλίασης που πηγάζουν από τα χαμόγελα εκείνων που επισκέφτηκαν για έξι ημέρες το φιλόξενο σπίτι τους στην Έπαυλη Τσιροπινά, ο Αη-Βασίλης και οι φίλοι του έβαλαν άνω τελεία στο «παραμύθι», υποσχόμενοι ότι θα επιστρέψουν τα επόμενα Χριστούγεννα με ακόμα περισσότερες εκπλήξεις.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποσειδωνίας «Ο Ποσειδών» και οι εθελοντές της μεγαλύτερης χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης αποχαιρέτησαν τον αγαπημένο Άγιο των παιδιών λίγες ώρες πριν βάλει μπρος για το μεγάλο του ταξίδι στις γειτονιές του κόσμου και του ευχήθηκαν από καρδιάς «καλή αντάμωση».

Έχοντας καταφέρει από την πρώτη κιόλας στιγμή να κερδίσει φανατικούς φίλους, που αναζητούν στους χώρους του την ελπίδα, το όνειρο και τη μαγεία των Χριστουγέννων, το Σπίτι του Αη-Βασίλη αποτέλεσε για τέταρτη συνεχή χρονιά το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων στο νησί της Σύρου.

Πίσω από τα «κλεμμένα» χαμόγελα επιτυχίας εκείνων που σπεύδουν να εκμεταλλευτούν κάθε συλλογική προσπάθεια, απαιτώντας μερίδιο από την πίτα είτε μέσω λίγων κλικ παραπάνω, είτε μέσω ευχαριστήριων λόγων κατά παραγγελία, κρύβονται οι πραγματικοί «ήρωες» που υποκινούμενοι από τη χαρά της προσφοράς, δεν επαναπαύονται ποτέ.

Το μυστικό της επιτυχίας η συλλογική προσπάθεια

«Βρισκόμαστε στην τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων και πιστεύω ότι πετύχαμε τον στόχο μας» δήλωσε στο web tv της «Κοινής Γνώμης» ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας Μάρκος Ρούσσος, διευκρινίζοντας ότι η επιτυχία της δράσης οφείλεται για μία ακόμη χρονιά στην ομαδική προσπάθεια. «Μόνο συλλογικά και εθελοντικά μπορούμε να ανταποκριθούμε σε τόσο μεγάλες εκδηλώσεις οι οποίες δεν απευθύνονται μόνο στην περιοχή της Ποσειδωνίας, αλλά αφορούν σε ολόκληρη τη Σύρο».

Ο κ. Ρούσσος κατέστησε γνωστό ότι για έξι ολόκληρες ημέρες, οι επισκέπτες της Έπαυλης Τσιροπινά στην Ποσειδωνία είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να δουν τον Άγιο Βασίλη και να λάβουν μέρος στα εργαστήρια των ξωτικών, αλλά και να απολαύσουν συνολικά 30 εκδηλώσεις χάρη στην ενεργή συμμετοχή 17 συλλόγων και φορέων του νησιού. Δεν παρέλειψε επίσης να ευχαριστήσει τους επώνυμους και ανώνυμους χορηγούς που στήριξαν οικονομικά και υλικά τις δράσεις. «Εύχομαι το «Σπίτι του Άη-Βασίλη» να αποκτήσει διαχρονική μορφή, καθώς αποτελεί έναν τρόπο προβολής του νησιού μέσα στην καρδιά του χειμώνα, όπου ο κόσμος αναζητά λίγες στιγμές χαλάρωσης στους χώρους πολιτισμού» σημείωσε ο κ. Ρούσσος, ευχόμενος την επόμενη χρονιά να προσφέρουν την υπηρεσία τους περισσότεροι εθελοντές. «Κανείς δεν περισσεύει. Όλοι έχουν κάτι να κάνουν. Κάθε χρόνο το αναβαθμίζουμε με διάφορους τρόπους οι οποίοι προϋποθέτουν τόσο οικονομική στήριξη, όσο και προσωπική εργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά. Υποστήριξε μάλιστα πως ο κόσμος επιβραβεύει κάθε χρόνο την προσπάθειά τους, αγκαλιάζοντας ολοένα και περισσότερο τις εκδηλώσεις, αψηφώντας πολλές φορές και τις όποιες καιρικές συνθήκες. «Αυτό που μας σπρώχνει να επιμείνουμε και να συνεχίσουμε είναι η στήριξη και τα κολακευτικά σχόλια των γονιών, αλλά και όσων επέλεξαν τις εκδηλώσεις για να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους».

Λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης

Καταλήγοντας ο κ. Ρούσσος απηύθυνε ιδιαίτερες ευχαριστίες στη βασική συνεργάτη του και «ψυχή» της οργανωτικής ομάδας, Ευγενία Σαγκινέτου, η οποία για περισσότερο από δύο μήνες υπερέβαλλε εαυτόν, αφοσιωμένη στο στήσιμο και στολισμό τόσο του εξωτερικού και εσωτερικού της Έπαυλης, αλλά και των βοηθητικών κτηρίων.

«Ο Σύλλογος μας σχεδιάζει να τιμήσει μελλοντικά όλους αυτούς που μας συμπαραστάθηκαν από την αρχή και δούλεψαν με την ψυχή τους, προσφέροντας τις γνώσεις τους. Εύχομαι την επόμενη χρονιά η Σύρος να είναι ακόμα καλύτερη, να βρούμε τον βηματισμό μας και να γελάμε, να ξεχνιόμαστε και να χαλαρώνουμε», υπογράμμισε ο πρόεδρος.

Ευγενία Σαγκινέτου: Η «ψυχή» της οργανωτικής επιτροπής

Για τον επιτυχημένο κύκλο εκδηλώσεων στο «Σπίτι του Αϊ-Βασίλη», ο οποίος ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου με θεατρικό δρώμενο από τα παιδιά του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μάννα και διανομή αναμνηστικών δώρων από τον Αη-Βασίλη στα μικρά παιδιά μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» και η κ. Σαγκινέτου.

«Το Σπίτι του Αη-Βασίλη είναι ίσως η σημαντικότερη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για το νησί της Σύρου, η οποία στήνεται καθαρά από εθελοντές. Δεν πληρώνεται κανείς μας και η πλειοψηφία των ξωτικών είναι παιδιών, πράγμα που σημαίνει πως πρόκειται για μία εκδήλωση από τα παιδιά για τα παιδιά», ανέφερε. Εξήγησε ότι η προετοιμασία των εκδηλώσεων ξεκίνησε 2,5 – 3 μήνες νωρίτερα από τη 10μελή ομάδα των εθελοντών. «Τα χαμόγελα των παιδιών μας δίνουν κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε να προσθέτουμε κάθε χρόνο ένα λιθαράκι παραπάνω. Μακάρι, όλο αυτό που κάνουμε να αποκτήσει μια πιο πανελλαδική εμβέλεια και να φέρει περισσότερο κόσμο στη Σύρο» τόνισε η κ. Σαγκινέτου, ευχόμενη «το 2016 να φέρει χαμόγελο, αγάπη και υγεία σε όλους».