Το «Σπίτι του Άη-Βασίλη» ανοίγει για όγδοη φορά τις πόρτες του στη γιορτινή Έπαυλη Τσιροπινά

Χριστούγεννα με πολλή μαγεία, φαντασία και όνειρα

Σε μια παραμυθένια, πασπαλισμένη με χρυσόσκονη ονειροχώρα θα μεταμορφωθεί από 26 έως 30 Δεκεμβρίου 2019 η εντυπωσιακή Έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία, η οποία θα φιλοξενήσει και φέτος το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο γεγονός της Σύρου και των Κυκλάδων, γενικότερα.

Ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι, μάγοι, ξωτικά και χιονάνθρωποι θα μας περιμένουν στο αγαπημένο «Σπίτι του Άη-Βασίλη» για να σκορπίσουν μπόλικη από τη μαγεία των Χριστουγέννων και να δώσουν μορφή στα όνειρα των παιδιών.

Μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν τα κόλπα τους και θα διασκεδάσουν με τα παιχνίδια τους, που θα γεμίσουν με χαρά και ενθουσιασμό τα παιδιά κάθε ηλικίας. Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να φωτογραφηθούν μαζί τους, να χορέψουν και να πασπαλίσουν και οι ίδιοι με χρυσόσκονη την εορταστική περίοδο στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Τα θεάματα επιμελείται η Εταιρεία «Γιατί Έτσι».

Το «Σπίτι του Άη-Βασίλη» πραγματοποιείται για όγδοη συνεχή χρονιά, σε συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας, του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ειδική συνεργάτιδα, η νηπιαγωγός Ευγενία Σαγκινέτου.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Η άφιξη του Άη-Βασίλη στην Έπαυλη Τσιροπινά θα σημάνει την έναρξη των φετινών εκδηλώσεων, την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν ξωτικοπαιχνίδια και προβολή παιδικής ταινίας, δύο δράσεις που θα υλοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του θεματικού πάρκου.

Την επόμενη ημέρα, ο Άγιος Βασίλης θα ποζάρει στον φωτογραφικό φακό μαζί με τους μικρούς φίλους του, οι οποίοι στη συνέχεια θα παρακολουθήσουν μία παράσταση με τον Μάγο-Ζογκλέρ Danzel (by Smartframes)

Το πρόγραμμα της τρίτης ημέρας (Σάββατο 28/12) θα έχει περισσότερη γλύκα με τη βοήθεια του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Λαζαρέττων, ο οποίος θα διεξάγει εργαστήρι ζαχαροπλαστικής.

Πολύτιμη θα είναι η συμβολή του Τμήματος Βοηθού Βρεφονηπιοκόμων του ΔΙΕΚ Σύρου, το οποίο θα κατασκευάσει χριστουγεννιάτικα στολίδια με ανακυκλώσιμα υλικά, το απόγευμα της Κυριακής. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί παράσταση μαγείας με τον Christian Magician και αφήγηση παραμυθιού.

Από τη φετινή διοργάνωση δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι Πρόσκοποι Σύρου τόσο με το ανοικτό παιχνίδι σταθμών, όσο και με το καθιερωμένο μπαλόνι των ευχών, το οποίο θα αφεθεί ελεύθερο στον ουρανό τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με εορταστικό live από τους Βαλάντη Φωτεινιά και Μάκη Αποστόλου, καθώς και με χαιρετισμούς-ευχές από τους διοργανωτές.