13th Jazz on Tinos

  • Τετάρτη, 24 Αυγούστου, 2022 - 19:46

Το 13ο Jazz on Tinos παρουσιάζει 6 σχήματα μέσα από όλες τις αποχρώσεις της τζαζ, δίνοντας βήμα σε νέα και παλαιά σχήματα, έμπειρους μουσικούς διεθνούς φήμης και νεότερους, που τους συνδέει η αγάπη για τη μουσική και οι πρόσφατες δισκογραφίες.

Το φεστιβάλ ξεκινά την Παρασκευή 26 Αυγούστου με το τρίο Gypseons των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου Σ. Γάτο, Αχ. Μακράκη και του Τήνιου Κων/νου Βιδάλη, που με την gypsy jazz συνθέσεις τους θα μας περάσουν στο Flying Jazz Trio των καθηγητών τους Στ. Ανδρεάδη και Γ. Κοντραφούρη, και του Δ. Κλωνή.

Το βράδυ του Σαββάτου 27/8  ανεβαίνει στη σκηνή του Ι.ΤΗ.Π. το πρόγραμμα "Χοχλακάς" του κοντραμπασίστα Γιώργου Βεντουρή με συνθέσεις γεμάτες από άρωμα και εικόνες Μεσογείου, συνοδεία των Χ. Λαμπράκη, Δ. Βερδίνογλου, Δ. Κλωνή, μουσικών γνωστών στο κοινό της Τήνου από τη συμμετοχή τους σε προηγούμενα έτη.

Στη συνέχεια, μαζί με τους ταλαντούχους μουσικούς Γρ. Θεοδωρίδη και Ιάσ. Γουάστωρ, ο πιανίστας και συνθέτης Μένιος Γούναρης παρουσιάζει το καινούριο του άλμπουμ με τίτλο Set in motion  με συνθέσεις που κινούνται στο χώρο της μοντέρνας τζαζ.

Την τελευταία βραδιά το τρίο του Άρη Παπαδόπουλου μας εισάγει στην βάση της πειραματικής αυτοσχεδιαστικής JAZZ με αναφορές στην world μουσική και, για το κλείσιμο, παίρνει τη σκυτάλη το κουαρτέτο του διεθνούς φήμης Φινλανδού σαξοφωνίστα και συνθέτη Pekka Pylkkänen.

Καλλιτεχνικός διευθυντής του Jazz on Tinos είναι, από την έναρξή του, ο πιανίστας και συνθέτης Γιώργος Κοντραφούρης.

Το 13ο Jazz on Tinos  παρουσιάζει ο δημοσιογράφος και παραγωγός του Τρίτου Προγράμματος, Δημήτρης Τρίκας.

Μέγαρο Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού

Οι συναυλίες ξεκινούν στις 21:30 μ.μ.

Είσοδος Ελεύθερη

Οργάνωση: Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Οργάνωση Παραγωγής: Irida Music

Υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

 

 

 

 

Ετικέτες: