Εκλογές και αλλαγές στον Πολιτιστικό Σύλλογο Χρούσσων

Στο χώρο του παλιού δημοτικού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρούσσων παρουσία των μελών του Συλλόγου, εκπροσώπων του Ι.Ν. Γενεσίου Θεοτόκου και Ι.Ν Παναγίας Φανερωμένης καθώς και εκπροσώπων της πολιτικής ζωής.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του συλλόγου, Νίκος Κοντιζάς, έκανε μία αναδρομή στο 2022, παρουσιάζοντας το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα και τις δράσεις του συλλόγου. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ξακουστή πλέον παραδοσιακή γιορτή της Πρωτομαγιάς που διοργανώνει εδώ και πολλά χρόνια ο σύλλογος, στη φιλανθρωπική συναυλία με τον Στέφανο Κορκολή σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πρόσβαση για τη στήριξη του Γ.Ν Σύρου, στη συναυλία “Ένας ουρανός με αστέρια” με την Ελπίδα Γαδ, στην παιδική θεατρική παράσταση “Αγκαλιάστε τη γη, σώστε τον πλανήτη” στο πλαίσιο του Syroskidz, στη συναυλία “Μουσικές Οδύσσειες” με τον Γ. Μπάιλα και τη συμμετοχή Συριανών καλλιτεχνών, τη συναυλία των Gadjo Dilo που διοργάνωσε η εταιρία Επικοινωνίας Καλλιτεχνικού Έργου και Διοργάνωσης Εκδηλώσεων Action Εστί και η συναυλία – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη σε συνδιοργάνωση με τον πολιτιστικό σύλλογο Πάγου.

Επιπλέον ο κ.Κοντιζάς αναφέρθηκε στα μελλοντικά σχέδια του συλλόγου, που αφορούν τόσο στη διαμόρφωση και αναβάθμιση των χώρων του παλιού δημοτικού, όσο και σε αλλαγές σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου καθώς και στις επικείμενες εκλογές του, όπου νέα μέλη με όρεξη για δουλειά και φρέσκιες ιδέες προβλέπεται να ενταχθούν στο δυναμικό του συλλόγου και να δηλώσουν υποψηφιότητα. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος, η ενδυνάμωση του συλλόγου με καινούργια μέλη αποτελεί επιθυμία τόσο του ίδιου όσο και των υπόλοιπων μελών του Δ.Σ. που ονειρεύονται να δουν τον σύλλογο να εξελίσσεται, να εκσυγχρονίζεται και να περνάει στη νεότερη γενιά, πάντα με την ενεργή υποστήριξη των παλαιότερων.

Ακολούθησε η κοπή της πίτας στην οποία συμμετείχαν τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, οι ιερείς, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Χάρης Βεκρής και Αλέξης Αθανασίου και ο περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου Τζώρτζης Μακρυωνίτης.

Όλοι οι καλεσμένοι εκθείασαν το έργο του, ομολογουμένως ιδιαίτερα δραστήριου πολιτιστικού συλλόγου, ο οποίος πέρα από τον μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων τον οποίο αναλαμβάνει και φέρνει εις πέρας κάθε χρόνο, έχει αναβαθμίσει το χωριό των Χρούσσων με ποικίλες εργασίες και δράσεις, στηριζόμενος σχεδόν αποκλειστικά στις δυνάμεις του και στην πολύτιμη αρωγή των μελών του.