Εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Με “σημαία” τους την παράδοση υποδέχθηκαν το 2017

Με τα παραδοσιακά κάλαντα των Φώτων καθώς επίσης και της πρωτοχρονιάς καλωσόρισαν το νέο έτος τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, στο πλαίσιο της επίσημης εκδήλωσης που πραγματοποίησε το διοικητικό συμβούλιό του, το βράδυ της Παρασκευής, σε ξενοδοχείο της Ερμούπολης.

Παιδιά που φοιτούν στις τάξεις του ΛΕΣ μαθαίνοντας παραδοσιακούς χορούς και παραδοσιακή μουσική “άνοιξαν” την εκδήλωση, κρατώντας φαναράκια και μεταφέροντας μήνυμα αισιοδοξίας αλλά και φως... σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Σύρου, Χριστίνα Λιγοψυχάκη αφού απηύθυνε ευχές προς όλους, πραγματοποίησε έναν απολογισμό δράσεων για το προηγούμενο έτος, σημειώνοντας ως την κυριότερη εξ αυτών που ανέπτυξε το Λύκειο, τον εορτασμό της συμπλήρωσης των 190 ετών από την ίδρυση της Ερμούπολης από τους πρώτους πρόσφυγες οικιστές της.

Πέραν αυτών, η ίδια έθεσε περιεκτικά τους σημαντικότερους από τους στόχους του 2017, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων την προετοιμασία για τη διοργάνωση ναυτικής εβδομάδας, καθώς και την εκδήλωση για τον εμπλουτισμό της ιματιοθήκης με μία ακόμη παραδοσιακή φορεσιά, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ενέργειες ολοκλήρωσης του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου της Ερμούπολης.

Κατόπιν της ευλογίας των δύο εκπροσώπων της Ορθόδοξης και της Καθολικής Εκκλησίας, η κ. Λιγοψυχάκη πλαισιωμένη από τα μέλη του ΔΣ του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου έκοψε την πίτα, ευχαριστώντας το σύνολο των ανθρώπων που στηρίζουν τη δράση του.

Σημειώνεται πως, στην εκδήλωση πέραν των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης έδωσε το “παρών” κι ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Συρίγος, αλλά και η πολιτεύτρια της ΝΔ, Κατερίνα Μονογυιού, την οποία ευχαρίστησε ιδιαιτέρως η πρόεδρος για τη δωρεά μίας παραδοσιακής φορεσιάς.