Weekend in Tweed: Πρωτιά για την ομάδα της HermoupolisHeritage

  • Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου, 2023 - 12:14

Το τουίντ δεν είναι απλώς ένα ύφασμα. Είναι φιλοσοφία ζωής. Αναπόσπαστο κομμάτι της γκαρνταρόμπας των Βρετανών, το εμπιστεύονται τυφλά για έναν περίπατο στη φύση, στο κυνήγι, ή ακόμα και στο απογευματινό τσάι. Μπορεί αρχικά να θεωρήθηκε συνώνυμο της ελίτ, όμως, σταδιακά η ανθεκτική του φύση και τα χαρακτηριστικά του μοτίβα το κατέταξαν πρώτο στις επιλογές των Βρετανών. Σκληροτράχηλο, αλλά παράλληλα πολυτελές, το τουίντ μας ταξιδεύει στο χρόνο, εκεί όπου ο ρομαντισμός κυριαρχούσε. Μία αντίστοιχη χρονοκάψουλα περίμενε και όλους τους συμμετέχοντες του Weekend in Tweed που πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία, όπως κάθε χρόνο, στις Σπέτσες στις 13-15 Οκτωβρίου.

 

Για 9η χρονιά, το Poseidonion Grand Hotel σε συνεργασία με το Ελληνικό Μουσείο Ποδηλάτου, υποδέχθηκε δεκάδες επισκεπτών που ντυμένοι κομψά και πάνω στους δύο τροχούς ιστορικών ποδηλάτων επιδόθηκαν σε ρετρό βόλτες στο πανέμορφο νησί. Το ταξίδι στο παρελθόν ολοκληρώθηκε με το διαγωνισμό για την ανάδειξη των καλύτερων εμφανίσεων και συμμετοχών με τους tweeders να συναγωνίζονται για τα βραβεία.

 

Η κριτική επιτροπή απαρτίστηκε από τη Βίκυ Χριστοπούλου, beauty editor των Αττικών Εκδόσεων, τον Παναγιώτη Γρηγορίου, ιδιοκτήτη του 1900 The Barber Shop, τον Πέτρο Πετρακόπουλο, Πρόεδρο του Ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών και τον Θεόδωρο Σκαλτσά, Group Brand Manager του Cutty Sark.

 

Η HermoupolisHeritage και αυτή τη χρονιά συμμετείχε με ενθουσιασμό στη διοργάνωση. Μάλιστα, πέντε από τα συνολικά εννέα ποδήλατα, με τα οποία οι λάτρεις του vintage περιηγήθηκαν στο νησί, ανήκουν στη συλλογή της και ταξίδεψαν από τη Σύρο με χορηγία της Seajet. Τα ποδήλατα αυτά χρονολογούνται από το 1945 μέχρι το 1975, βρέθηκαν στη Σύρο και αποκαταστάθηκαν για να επανέλθουν στην προτέρα αίγλη τους.

 

Τα μέλη της HermoupolisHeritage που συμμετείχαν στον αγώνα κατέκτησαν με ευκολία την κορυφή και ανέβηκαν στο βάθρο κερδίζοντας συνολικά έξι βραβεία.

 

Αναλυτικότερα:

 

1ο Ομαδικό Βραβείο

1ο Βραβείο Παιδικής εμφάνισης

1ο Βραβείο Καλύτερης γυναικείας εμφάνισης

2ο Βραβείο Ανδρικής εμφάνισης

2ο Βραβείο Ποδηλάτου πόλης

Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενης

 

«Η HermoupolisHeritage μέσα από τις δράσεις της συνηθίζει να μεταφέρει τον επισκέπτη στο παρελθόν. Επομένως, το Weekend in Τweed ήταν μία ακόμα ευχάριστη ευκαιρία για ένα ταξίδι στο χρόνο όταν η κομψότητα και η φινέτσα ήταν αδιαμφησβήτητες πρωταγωνίστριες. Ευχαριστούμε θερμά για τα βραβεία που επιβεβαιώνουν για μία ακόμα φορά την αγάπη μας για το ρετρό και δίνουμε συγχαρητήρια για την εξαιρετική διοργάνωση. Ευχαριστούμε θερμά και την Seajet για την έμπρακτη υποστήριξη», δήλωσε ο ιδρυτής της HermoupolisHeritage, Δημήτρης Σταυρακόπουλος.

 

 

Σχετικά με την HermoupolisHeritage

 

Η HermoupolisHeritage είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου το 2021 από τον συλλέκτη Δημήτρη Σταυρακόπουλο, έπειτα από πολύχρονες ζυμώσεις. Κάτω από τη στέγη του μοναδικού σε όλο το νησί διασωθέντος εργοστασίου κλωστοϋφαντουργίας Ζησιμάτου, ο οργανισμός έχει σαν στόχο τη διάσωση και την αποκατάσταση της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Σύρου. Εξάλλου, οι λέξεις διάσωση, αποκατάσταση, ανάδειξη και ευαισθητοποίηση λειτουργούν σαν πυξίδα για την HermoupolisHeritage. Κτίρια και αντικείμενα αποκαθίστανται, αναδεικνύεται η ιστορία που «κουβαλά» κάθε ένα από αυτά μέσω βιωματικών εμπειριών και έτσι οι επισκέπτες με τη σειρά τους δρουν για την προβολή της ιστορίας του τόπου. Ο πολιτισμός του, άλλωστε, αποτέλεσε το έναυσμα για τη δημιουργία του οργανισμού. Ο μοναδικός συνδυασμός αστικού και νησιωτικού τόπου κάνει τη Σύρο να ξεχωρίζει. Το εμπόριο, η βιομηχανία και η ναυτιλία που άκμασαν από τον 19ο αιώνα μέχρι τις αρχές 20ου διαμόρφωσαν την ταυτότητα της Σύρου που λειτούργησε ως αφετηρία για την αναγέννηση της νεότερης Ελλάδας.

Ετικέτες: