"Οδύσσεια" γέλιου στο κηπάριο της Μεταμόρφωσης

Τρικυμία στην καρδιά μικρών και μεγάλων παιδιών, προκαλούν τις τελευταίες ημέρες ο πολυμήχανος Οδυσσέας και η παρέα του, οι οποίοι στο δρόμο της επιστροφής για την Ιθάκη, περνούν από το κηπάριο της Μεταμόρφωσης στην Ερμούπολη για να χαρίσουν μοναδικές στιγμές γέλιου και ξεγνοιασιάς.

Η παρωδία του γνωστού έπους του Ομήρου, με την υπογραφή της Μαρίας Κίτρα παρουσιάζεται με επιτυχία από την πολυπληθή ομάδα του Θεατρικού Πολιτιστικού Ομίλου Σύρου “Απόλλων”, η οποία καταφέρνει να μετατρέψει το χώρο του κηπάριου σε ένα δίωρο θεατρικό πάρτι.

Άφθονο γέλιο, μουσική και πρωτότυπες χορογραφίες είναι τα κύρια συστατικά μιας διαφορετικής Οδύσσειας, όπου οι Λωτοφάγοι είναι κάτοικοι Χαβάης, η Κίρκη αγαπά τα μπριζολάκια, η Καλυψώ μαγειρεύει τα καλύτερα σουτζουκάκια και η Ναυσικά με τις φίλες της σκίζουν κυριολεκτικά τα δίχτυα.

Στην παράσταση συμμετέχουν ενεργά και οι λιλιπούτειοι θεατές, οι οποίοι συντροφεύουν τον Οδυσσέα και το πλήρωμα στο ταξίδι του και ταυτόχρονα βοηθούν τον πολυμήχανο να συστηθεί στους ανθρώπους, τους οποίους συναντά μπροστά του, στο εικοσαετές αυτό ταξίδι του.

Η "ΚωμΟδύσσεια" θα παρουσιαστεί και απόψε στις 21:00, ενώ οι παραστάσεις συνεχίζονται από 25-27 Ιουλίου 2014.