Περισσότερα από 300 άτομα ήρθαν στη Σύρο για την... "3rd Ladies an Friends meeting"

Μοναδικό... θέαμα

  • Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου, 2014 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 1 Σεπ. 2014 - 7:59
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων η εκδήλωση "3rd Ladies an Friends meeting".

Μία εκδήλωση που δημιουργήθηκε αρχικά από μία παρέα φίλων, αφιερωμένη στις γυναίκες οδηγούς μοτοσυκλέτας, με σκοπό να βρίσκονται έστω μία φορά τον χρόνο όλες οι γυναίκες, αλλά και οι φίλοι τους. Πρωτεργάτες της εκδήλωσης αυτή είναι η Νίνα Ρηγούτσου και ο Κώτσας Μοστράτος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το τριήμερος που μας πέρασε, αφού οι πρώτες μηχανές ήρθαν την Πέμπτη. Οι διοργανωτές είχαν προβλέψει τα πάντα και είχαν προγραμματίσει διάφορες εκδηλώσεις, ώστε όσοι επισκέπτες έρθουν στη Σύρο, να μείνουν ικανοποιημένοι και την επόμενη χρονιά να έρθουν ακόμη περισσότεροι. Γι' αυτό είχε προγραμματιστεί rock συναυλία, Beach Party, bbq, Fire show, αλλά και κληρώσεις με πλούσια δώρα. Επίσης, οι διοργανωτές έκαναν τον γύρο του νησιού της Σύρου, ώστε όλοι οι επισκέπτες να δουν τις ομορφιές της Πρωτεύουσας των Κυκλάδων, αλλά και υπήρχε και η έκθεση των ιστορικών οχημάτων και μοτοσυκλετών από το Σύλλογο "Syros Enfield", ώστε όλοι μαζί να θαυμάσουν τα οχήματα που στην εποχή τους ξεχώριζαν.

 

"Κάθε χρόνο και καλύτερη"

“Η Συριανή Νίνα Ρηγούτσου μίλησε στην "Κοινή Γνώμη" για την "3rd Ladies an Friends meeting", αλλά και τα οφέλη που έχει το νησί, απ' αυτήν την εκδήλωση. Η Σύρος κέρδισε αρκετά απ' αυτή τη συνάντηση, αφού περισσότερα από 300 άτομα ήρθαν στη Σύρο, σε μία εποχή που οι περισσότεροι έχουν επιστρέψει στη βάση τους”.

Πως ξεκίνησε η εκδήλωση αυτή;

“Η εκδήλωση αυτή δημιουργήθηκε από την επιθυμία μας (δική μου και του Κώστα Μοστράτου) να δώσουμε μια ευκαιρία στις γυναίκες αναβάτες να συναντηθούν μαζί με τους φίλους τους σε μια εκδήλωση αφιερωμένη σε εκείνες”.

Πόσα χρόνια πραγματοποιείται;

“Φέτος είναι η τρίτη μας χρόνια. Ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2012 και παρευρέθηκαν 45 μηχανές εκ των οποίων οι 7 ήμασταν γυναίκες οδηγοί. Και σύνολο οι επισκέπτες που ήρθαν από αλλά μέρη της Ελλάδας, ήταν γύρω στα 150. Τη δεύτερη χρόνια ήρθαν 87 μηχανές εκ των οποίων οι 11 ήμασταν γυναίκες και οι επισκέπτες υπολογίζονται στους 250. Φέτος οι μηχανές αναμένεται να ξεπεράσουν τις 110 καθώς και οι συμμετοχές επισκεπτών θα ξεπεράσουν τις 300”.

Ποια τα ωφελεί της Σύρου απ' αυτήν την διοργάνωση;

“Αυτό το χόμπι η για εμάς πάθος είναι ένα είδος τουρισμού. Οι επισκέπτες που έρχονται μένουν αρκετές μέρες στο νησί και τα έξοδα τους διαμονή, διατροφής ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τα πληρώνουν οι ίδιοι. Επίσης το νησί μας προβάλλεται σε τοπικά πανελλήνια και ευρωπαϊκά μέσα και έντυπα, καθώς είναι μια εκδήλωση που έγινε πρώτη φορά στην Ελλάδα στο νησί μας και συνεχίζει να γίνεται εδώ”.

Οι κάτοικοι του νησιού έχουν την ευκαιρία να δουν εντυπωσιακές και ακριβές μοτοσυκλέτες. Πως αντιδρούν;

“Εκτός από λίγους που βλέπουν τις μηχανές με σκεπτικισμό και σνομπισμό στους οποίους δε θα σταθώ καθόλου, όλοι οι υπόλοιποι οι όποιοι είναι η μεγάλη πλειοψηφία θαυμάζουν τις μηχανές με δέος και κουβεντιάζουν με τους ιδιοκτήτες τους, τους οποίους πλέον γνωρίζουν γιατί έρχονται όλα αυτά τα χρόνια στην εκδήλωση”.

Τους αρέσει το θέαμα αυτό;

“Φυσικά και τους αρέσει. ...γυναίκες οδηγοί και άντρες...γυαλισμένο μέταλλο και επιβλητικό δέρμα”.

Τι ακριβώς περιλαμβάνει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων;

“Είχαμε πολλές και ποικίλες δραστηριότητες όπως: live από συριανή μπάντα, έκθεση με ιστορικά οχήματα, μοτοπαιχνίδια, fire show, και η ουσία της εκδήλωσης το 2 wheels catwalk στο οποίο παρουσιάστηκαν οι γυναίκες οδηγοί”.

Πόσα άτομα έχουν έρθει στη Σύρο γι' αυτό τον σκοπό;

“Φέτος έχουν έρθει περίπου 300 άτομα. Αν ρωτάς συνολικά και για τρεις χρονιές είναι σίγουρα πάνω από 700 άτομα”.

Οι φιλοξενούμενοι από ότι καταλαβαίνω μένουν ικανοποιημένοι με όσα συμβαίνουν στην Σύρο. Αυτή η εκδήλωση μπορεί να μεγαλώσει;

“Όπως προείπα κάθε χρόνο ο αριθμός των επισκεπτών και των μοτοσυκλετών αυξάνονται όλο και περισσότερο. Αυτό αποδεικνύει ότι όχι μόνο οι επισκέπτες μένουν ευχαριστημένοι, αλλά διαφημίζουν και διαδίδουν την εκδήλωση με τα καλύτερα λόγια σε όλη την Ελλάδα, ευελπιστούμε και όχι μόνο”.

Οι τοπικές αρχές σας διευκολύνουν η σας φέρνουν εμπόδια;

“Οι τοπικές αρχές μας στηρίζουν όσο μπορούν και παίρνει από το χέρι τους, γιατί στην Ελλάδα τα εμπόδια που συναντάμε αν και μικρά με καλή θέληση πρέπει να τα προσπερνάμε”.

Τι χρειάζεται η Σύρος για να ακουστεί ακόμη περισσότερο και να έρθουν ακόμη περισσότερα άτομα, αλλά και να διαφημιστεί αυτή εκδήλωση ακόμη ποιο πολύ;

"Καλύτερη και πιο ευέλικτη συνεργασία μεταξύ τον φορέων, δημοσίων και ιδιωτικών, οργάνωση, επαγγελματισμός και περισσότερη θετική ενέργεια και νοοτροπία από όλους τους εμπλεκόμενους και μη".