ΕΡ.Ο.Σ Μυκόνου: Γλέντι στα Κρασανοίξια και σημαντική ομιλία του Ηλία Ρουσάκη

  • Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου, 2019 - 13:22

Η φετινή χρονιά κλείνει για τον Ερασιτεχνικό Οινοελαιουργικό Σύλλογο (ΕΡ.Ο.Σ.) Μυκόνου
-με μια σημαντική ομιλία για τις Κυκλαδίτικες ποικιλίες αμπέλου: Ασύρτικο, Μονεμβασιά (Παριανό), Μαυροτράγανο κ.α.
-και βέβαια με την πολυαναμενόμενη γιορτή του Συλλόγου τα ΚΡΑΣΑΝΟΙΞΙΑ

Ομιλία για το Αμπέλι και το κρασί

Με αφορμή τα Κρασανοίξια, ειδικός καλεσμένος μας για φέτος θα είναι ο Ηλίας Ρουσσάκης, γεωπόνος-αμπελουργός-οινολόγος με ιδιαίτερη Κυκλαδίτικη αμπελουργική εμπειρία και συνεργασία με οινοποιούς στη Σαντορίνη, την Σύρο και την Τήνο.
Εκτός από την συμμετοχή του στην 3μελή Κριτική Επιτροπή στα Κρασανοίξια, θα μιλήσει την Παρασκευή 6/12/19, ώρα 6 μμ στην Άνω Μερά με θέμα που αφορά την καλλιέργεια και την οινοποίηση Κυκλαδίτικων ποικιλιών όπως το Ασύρτικο, η Μονεμβασιά (Παριανό), το Μαυροτράγανο κ.ά.
Θα υπάρξει διάλογος όπου αναμένεται να μας λυθούν απορίες και να ανταλλάξουμε εμπειρίες και γνώση.
Η εκδήλωση είναι ανοικτή και θα διοργανωθεί στην Αίθουσα δίπλα στην Τοπική Κοινότητα Άνω Μεράς.
Μπορούν να την παρακολουθήσουν εκτός από τα μέλη του ΕΡ.Ο.Σ και φίλοι του κρασιού και της αμπελοκαλλιέργειας.
 

ΚΡΑΣΑΝΟΙΞΙΑ 2019

Έφτασε η ώρα και για τα φετινά μας Κρασανοίξια, την εκδήλωση για τα φρέσκα κρασιά του ΕΡ.Ο.Σ Μυκόνου που την περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μέλη και φίλοι του Συλλόγου ερασιτεχνών Αμπελουργών, Οινοποιών και Ελαιοπαραγωγών.

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου και ώρα 7:30 μμ θα είμαστε για μια ακόμα φορά στο γνωστό μας «στέκι» στο εστιατόριο της «Λούντα» στον Γλάστρο Πικάντικη Γωνιά . Και βέβαια όπως πάντα συμμετέχουμε με τα κρασιά μας και τα μεζεδάκια μας.

Θα βραβευτούν τα κρασιά που θα πετύχουν την καλύτερη βαθμολογία σε τυφλή δοκιμή από την Ειδική Τριμελή Επιτροπή στις κατηγορίες:
Λευκό/ροζέ, Ερυθρό ξηρό, Γλυκό.

Βασικές προϋποθέσεις, εκτός των άλλων, είναι:
– τα κρασιά να έχουν οινοποιηθεί από ενεργά μέλη του Συλλόγου ΕΡ.Ο.Σ.,
– να συμμετέχουν σε αυτά κατά τουλάχιστον 50 % γηγενείς και εν γένει Αιγαιοπελαγίτικες ποικιλίες,
– βραβεύονται τα τρία πρώτα σε βαθμολογία που πρέπει να ξεπερνά τον βαθμό 6, με άριστα το 10

Σας περιμένουμε λοιπόν και στις δύο εκδηλώσεις μας όλους, μέλη και φίλους.

Ομιλία – Συζήτηση την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου και ώρα 6μμ, με τον οινολόγο-γεωπόνο Ηλία Ρουσσάκη στην Κοινότητα της Ανω-Μεράς και..

Κρασανοίξια το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου και ώρα 7:30 μμ στο γνωστό μας «στέκι»της «Λούντα» στον Γλάστρο.
Ελάτε με τα μεζεδάκια και τα κρασιά σας, η είσοδος σε όλους δωρεάν.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Θερμή παράκληση όσοι επιθυμούν να κριθούν τα κρασιά τους να φροντίσουν να φτάσουν στα χέρια του προέδρου του Ερ.Ο.Σ. Δημήτρη Ρουσουνέλου (τηλ. 6944393323)
πριν την ώρα έναρξης της εκδήλωσης, ανήμερα ή από την προηγουμένη.