Γερασμένες και κατεστραμμένες

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Λοιπόν, δεν ξέρω αν θα πρέπει να χαρώ ή να προβληματιστώ μετά τα όσα άκουσα από το Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο. Τα συναισθήματά μου είναι ανάμικτα, αφού υπάρχουν πολλά ερωτήματα μέσα στο μυαλό μου και καλό θα είναι κάποια στιγμή να απαντηθούν για να γνωρίζουμε που ακριβώς πάμε.

Ωραία βρεθήκαμε στην Β' κλειστή αίθουσα του αθλητικού κέντρου, στην οποία αίθουσα πριν από μερικές εβδομάδες είχαν αποκολληθεί κάποια πάνελ και που στο γήπεδο αυτό αγωνίζεται η ομάδα βόλεϊ του Φοίνικα και όλη η Ελλάδα βλέπει τι κατάστασή του.

Για να φτάσω στο σημείο που θέλω θα πρέπει να τονίσω ότι στην πίτα της ομάδας του Φοίνικα ο ίδιος ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι θα δοθεί από την Περιφέρεια ένα χρηματικό ποσό τις τάξεως των 200.000 ευρώ ώστε να γίνουν οι απαραίτητες βελτιωτικές εργασίες και το κλειστό να γίνει πιο λειτουργικό.

Έτσι μετά την αυτοψία στο κλειστό και τα περίφημα αποδυτήρια του, βρεθήκαμε στην Α' αίθουσα εκεί που οι καταστάσεις ήταν ακόμη πιο χάλια. Η έννοια του χάλια είναι αρκετά ευγενική σε όλα όσα είδαμε πίσω από τις κλειστές πόρτες. Έγινε η αυτοψία οι μηχανικοί και οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας είδαν αυτά που ήθελαν να δουν, απλώθηκαν κάτω στο παρκέ τα σχέδια και εκεί έσκασε η “βόμβα” του νέου... αθλητικού ουσιαστικά χώρου.

Σαν ιδέα δεν μπορώ να πω είναι πάρα πολύ καλή μακάρι και το εύχομαι αυτό το έργο να υλοποιηθεί γιατί έχουμε ακούσει κι άλλες φορές μεγάλα λόγια, είδαμε μακέτες και στο τέλος τζίφος.

Για να μην βρεθεί κάποιος κακοπροαίρετος και μην μου πείτε ότι δεν υπάρχουν και πολλοί, θα πρέπει να τονίσω πως και βέβαια είναι αναγκαίο για τη Σύρο ένα τέτοιο έργο. Να πάρουμε από τις θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν για τη κατασκευή του, για το γεγονός ότι θα είναι ένα καινούργιο έργο με σύγχρονες υποδομές, να γίνει και δεν το συζητάμε.

Όμως ρε παιδιά για όνομα, δίπλα είσαστε, περάσαμε από μπροστά του, αυτό το καμάρι, το στολίδι της Σύρου τι θα απογίνει; Εκτός ότι παραμένει κλειστό με την συμπλήρωση 10 χρόνων που έχει παραδοθεί (2004), το κολυμβητήριο είναι στα μαύρα του τα χάλια. Δεν θα μπορούσατε να πάτε και μία βόλτα από εκεί, δεν θα ήταν κόπος. Όχι για να δείτε κι εκεί πόσα λεφτά χρειάζονται για να επισκευαστεί και να φτάσει πάλι στην αρχική το κατάσταση, αλλά για να σας μαυρίσει και εσάς λίγο η διάθεση και να αναζητηθούν επιτέλους ευθύνες.

Πάει αυτό, πάμε στις δύο κλειστές αίθουσα και ιδιαίτερα στην Β', εκεί όπου η αίθουσα αυτή είναι σαν ένα πηγάδι χωρίς... πάτο, αφού αν υπολογιστούν τα χρήματα που έχουν πέσει τότε με το άκουσμα του ποσού όλοι θα μείνουν με το στόμα ανοικτό. Που πήγαν όλα αυτά τα χρήματα έχει αναρωτηθεί κανείς; Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι αυτά όλα έχουν πιάσει τόπο; Από τη στιγμή που υποτίθεται έγινε η πρώτη επισκευή και ο Φοίνικας να μπορεί να αγωνίζεται σ' αυτό το γήπεδο κάθε σχεδόν χρόνο δίνονται λεφτά για την βελτίωσή του. Τώρα θα μου πεις ποια βελτίωση. Ναι ποια βελτίωση ή που έγιναν οι βελτιώσεις; Γιατί μία μικρή βόλτα στο συγκεκριμένο χώρο και θα φύγουν όλες οι απορίες. Λοιπόν να γίνουν οι εργασίες, γιατί πρέπει να γίνουν, αλλά νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αναζητηθούν ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου. Σε καθημερινή βάση στους χώρους αυτούς βρίσκονται εκατοντάδες παιδιά για προπόνηση και δεν τους αξίζει μία τέτοια εικόνα, όταν στους συγκεκριμένους χώρους έχουν σπαταληθεί ένας κάρο λεφτά.

Διαβάστε ακόμα