Α' αίθουσα και κολυμβητήριο... δύο αγκάθια για το δήμο

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Αλήθεια πως μπορείς να μην σχολιάσεις όλα αυτά που συμβαίνουν στον τόπο σου και τα βλέπεις σε καθημερινή βάση.

Εδώ και σ' αυτή τη στήλη μιλάμε μόνο αθλητικά, καθώς δεν μου αρέσει να μπαίνω στα χωράφια άλλων. Πάμε να δούμε τι γίνεται το τελευταίο διάστημα γιατί πραγματικά με κάποιον τρόπο πρέπει να βγουν στην... επιφάνια.

Θέμα πρώτο: Α' κλειστή αίθουσα αθλητικού κέντρου

Η Α' κλειστή αίθουσα του αθλητικού κέντρου κινδυνεύει να παραμείνει κλειστή τη νέα αγωνιστική περίοδο και περισσότερα από 200 παιδιά να μην έχουν το δικαίωμα να προπονηθούν. Η κατάσταση αυτή θα φέρει πολλά χρόνια τη Σύρο πίσω, αφού ενώ σε άλλα νησιά γίνονται προσπάθειες να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι για τη δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου, εμείς εδώ κάνουμε τα αδύνατα, δυνατά για να το κλείσουμε.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να πω, πως εγώ δεν είμαι κανένας δικαστής για να δικάσω, αυτή την ευθύνη την έχουν άλλοι κι αν θέλουν ας το πράξουν. Σίγουρα θα βρεθούν κάποιοι να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Θα ρίξουν τις ευθύνες στους προηγούμενους και πάει λέγοντας. Σίγουρα οι ευθύνες είναι μεγάλες, αλλά θα πρέπει να αποδοθούν από τους κατάλληλους λειτουργούς, όχι μέσα από εδώ και σίγουρα όχι από εμάς. Την ευθύνη την έχουν άλλοι. Μπορεί το κλειστό να ήταν αλλά και να είναι σε μαύρο χάλι και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει αυτό. Κανείς δεν θα πει το αντίθετο. Όμως, σε πρώτη φάση και σύμφωνα με τα χρήματα που είχε στο ταμείο του ο Δήμος δεν έπρεπε να ανοιχθούν τόσες πολλές δουλειές που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγιόντουσαν σε αδιέξοδο. Αυτό που θα έπρεπε να είχε γίνει ήταν να επισκευαστεί η στέγη της Α' κλειστής αίθουσας ώστε να μην περνά το νερό μέσα και να καταλήγει στο παρκέ όταν εκτός έβρεχε. Αυτό έπρεπε αρχικά να γίνει και στη συνέχεια να ακολουθήσουν τα επόμενα έργα και βασικότερο όλων αν υπήρχαν οι κωδικοί.

Το κλειστό κινδυνεύει να μην πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις και στο τέλος να μην μπορεί κανείς να προπονηθεί. Έχει καταλάβει κανείς ότι και όσο μένει έτσι χειροτερεύει η κατάστασή του. Η υγρασία τρώει... όλο και περισσότερο τα γυμνά αυτή τη στιγμή σίδερα. Οι βοήθειες εξ ουρανού έχουν σταματήσει να έρχονται. Άλλωστε τα περισσότερα έργα στην Ελλάδα έχουν σταματήσει, μιας και δεν υπάρχει φράγκο στα ταμεία. Για να κλείσω το θέμα Α' αίθουσας, θα πω μόνο ότι και βέβαια πρέπει να γίνουν έργα και βέβαια υπάρχουν ευθύνες και βέβαια φταίνε οι λάθος επισκευές και όλα όσα έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα. Οι ευθύνες θα πρέπει να τις αποδώσουν όμως άλλοι.

Θέμα δεύτερο: τηλεθέρμανση

Ο καιρός περνά και ο Σεπτέμβρης όλο και πλησιάζει. Τηλεθέρμανση ακούμε και τηλεθέρμανση δεν βλέπουμε. Όταν κάποτε σε συνέντευξη τύπου είχαν τολμήσει να ρωτήσω μα καλά αφού έχει μπει σε μία σειρά η διασύνδεση με το ηπειρωτικό δίκτυο και το εργοστάσιο της ΔΕΗ θα μπει σε ψυχρή εφεδρεία, ο τότε δήμαρχος μου είχε απαντήσει ότι μέχρι να συμβεί αυτό έχουν γίνει απόσβεση τα χρήματα που θα έχουν δαπανηθεί. Από τότε μέχρι σήμερα έχει περάσει καιρός και η τηλεθέρμανση παραμένει στα χαρτιά. Το θέμα είχε κολλήσει γιατί ο Δήμος δεν μπορούσε να πάρει φορολογική ενημερότητα με αποτέλεσμα το έργο να μπλοκαριστεί. Τώρα που ο δήμος έχει πάρει προσωρινά φορολογική ενημερότητα γιατί δεν ξεμπλοκάρει η τηλεθέρμανση και το κολυμβητήριο όπως πάμε θα κλείσει για ακόμη μια χρονιά;

Αυτά είναι δύο θέματα που πραγματικά απασχολούν την τοπική κοινωνία γιατί αν δεν γίνει κάτι άμεσα περισσότερα από 300 παιδιά θα βρεθούν στο... δρόμο, αφού δεν θα υπάρχουν οι χώροι προπόνησης. Οι ομάδες τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει μεγάλες προσπάθειες να φέρουν κοντά τους παιδιά και είναι κρίμα να τους γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω.

Διαβάστε ακόμα