Φιλικά και εντυπώσεις

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Οι ομάδες εδώ και μερικές εβδομάδες έχουν ξεκινήσει τις προπονήσεις τους ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου που ξεκινά επίσημα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με τη διεξαγωγή του κυπέλλου Κυκλάδων.

Όπως είναι γνωστό τα τελευταία χρόνια πρώτα ξεκινά το κύπελλο και στη συνέχεια παίρνει σειρά το πρωτάθλημα.

Η πρώτη αγωνιστική του κυπέλλου είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αν και την Κυριακή έχουμε εκλογές, αυτό μάλλον δεν θα επηρεάσει το πρόγραμμα, αφού ήδη είναι γνωστό ότι ο Πάγος με την Μύκονο θα αγωνισθούν τη Δευτέρα, κι αυτό γιατί υπάρχει αυθημερόν επιστροφή της ομάδας του Θεόφιλου Παχατουρίδη στη βάση της.

Το άλλο μεγάλο παιχνίδι είναι για τον άλλον όμιλο μεταξύ του Πανθηραϊκού με την Θύελλα Καμαρίου.

Τώρα, οι ομάδες έχουν ξεκινήσει και δίνουν κάποια φιλικά παιχνίδια, ώστε να ξεμουδιάσουν και αρχίσουν να βρίσκουν τα πατήματά τους εντός αγωνιστικού χώρου.

Μπορεί για πολλές ομάδες το κύπελλο να μην είναι βασικός στόχος, όμως για όλες είναι μία καλή ευκαιρία να τεστάρουν τις δυνάμεις τους. Από τα παιχνίδια που έδωσαν οι ομάδες των Κυκλάδων τις προηγούμενες ημέρες έχουν βγει κάποια πρώτα συμπεράσματα τα οποία μάλιστα είναι και πολύ χρήσιμα για τους ίδιους τους προπονητές. Είδαν τα κενά που υπάρχουν, που πονάει κάθε ομάδα, αλλά και σε ποια σημεία θέλει βελτίωση ο κάθε ποδοσφαιριστής. Μπορεί ακόμη να είμαστε στο ξεκίνημα οι ομάδες να μην έχουν προλάβει να μονταριστούν, όμως έδειξαν θετικά στοιχεία, στοιχεία τα οποία κάνουν τους φιλάθλους να πιστεύουν ότι θα δουν και θα απολαύσουν παιχνίδια με μεγάλες συγκινήσεις.

Αυτό βέβαια είναι και λογικό καθώς οι ομάδες των Κυκλάδων κάθε χρόνο είναι όλο και καλύτερες, ενισχύονται σημαντικά, οι παράγοντες αποκτούν όλο και περισσότερη εμπειρία, αλλά και οι ακαδημίες που υπάρχουν στα νησιά όλο και βγάζουν νέα ταλέντα. Αν τώρα υπήρχε στη Σύρο μία λίγο καλύτερη συνεργασία μεταξύ όλων τα αποτελέσματα θα ήταν ακόμη καλύτερα.

 

Διαβάστε ακόμα