Μία εκδήλωση όλο… γλύκα

  • Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2017 - 06:20
  • /   Eνημέρωση: 30 Ιαν. 2017 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Η Σύρος είναι κοντά μετά και τις δημοσιογραφικές πληροφορίες κοντά σε μία ακόμη μεγάλη εκδήλωση. Συγχρονισμένη κολύμβηση, μία διοργάνωση άκρος εντυπωσιακή κι ένα άθλημα το οποίο δεν είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουμε ποτέ από κοντά. Το πιο σημαντικό εκτός από την συγκεκριμένη εκδήλωση είναι ότι βλέπουμε τον Δήμο να την… ψάχνει. Θέλει να φέρει εκδηλώσεις το καλοκαίρι που θα προβάλουν τον νησί τόσο εντός όσο κι εκτός συνόρων. Αν πεις τα πράγματά με το όνομά τους θα γίνεις κακός, αν πάλι προσπαθήσεις με πλάγιο τρόπο ίσως αυτοί που πρέπει να συγκινηθούν να μη το καταλάβουν και πάει λέγοντας. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε τις κλασσικές εκδηλώσεις που κακά τα ψέματα δεν έφεραν τα αποτελέσματα που αναζητούνταν. Τώρα που τα πράγματα έχουν αλλάξει, βλέπουμε να μην υπάρχει η ανάλογη στήριξη. Και αναφέρομαι. Για να πάει μπροστά αυτός ο τόπος όλοι μαζί πρέπει να προσπαθούμε κι όλοι να στηρίζουμε τις προσπάθειες που πάνε να γίνουν. Δεν προσπαθώ να χαϊδέψω αυτιά, αλλά επιτέλους να γίνει κάτι ομαδικό, κάτι ενωμένο. Τοπικοί φορείς και τοπικές επιχειρήσεις θα πρέπει να προσπαθούν σαν μία μονάδα. Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο πάνω σ’ αυτό το θέμα εύχομαι επιτέλους η Σύρος να βρει το δρόμο της να αποκτήσεις το κομμάτι της στην τουριστική πίτα κι όχι να είμαστε τελευταίοι και κατά ιδρωμένοι. Η Σύρος έχει να δείξει, έχει και να προσφέρει. Η Σύρος είναι ένα νησί που διαθέτει τα πάντα.

Έστω πήραν μία γεύση

Πάμε σε άλλο θέμα, το Σάββατο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Άνω Σύρου το τοπικό ντέρμπι του νησιού, με τον Α.Ο. Σύρου να επικρατεί εύκολα του Πάγου με 5-0. Οι τυπικά γηπεδούχοι ουσιαστικά είχαν εξασφαλίσει το τρίποντο από το δεύτερο κιόλας λεπτό, αφού οι παίκτες του Πάγου δεν είχαν κυρίως τις ψυχικές δυνάμεις να κυνηγήσουν την ισοφάριση. Στο γήπεδο αν και υπήρχε κρύο ήταν περίπου 250 περίπου φίλοι του ποδοσφαίρου. Τόσοι μάλιστα ήταν κατά τη διάρκεια που ο Ήλιος ήταν πάνω από το γήπεδο της Άνω Σύρου. Όταν πέρασε ο κόσμος την… έκανε. Στην εξέδρα επιτέλους βρέθηκαν και δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και ο Δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός. Είδα βέβαια πως με το που ο ήλιος την… έκανε άρχισε μία κινητικότητα προς την έξοδο. Ελπίζω αν και ήταν πολύ καλύτερες οι καιρικές συνθήκες σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες, να κατάλαβαν έστω και λίγο τι τραβάμε και πόσο κρύο, βροχή, τρώμε.

Ελπίζω να μεταφέρουν στον αρμόδιο που καθυστέρει την όλη διαδικασία, αυτήν την απλή κατασκευή η οποία θα μας γλιτώσει από αρκετό κρύο και βροχή.

Μπράβο στους δρομείς

Στην παραλία του Φοίνικα οι δρομείς του νησιού με συνδιοργανωτή την τοπική κοινότητα του χωριού πραγματοποίησαν το Finikas Run, με τον κόσμο να δίνει για ακόμη μια φορά βροντερό παρών. Σκοπός η ενίσχυση του γηροκομείου του Αγίου Ιωάννη. Οι δρομείς από την έναρξη της λειτουργίας, στέκονται δίπλα στον συνάνθρωπο, βοηθούν όλες τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και με τις δράσεις τους ενισχύουν όσο μπορούν. Αξίζουν πολλά μπράβο σε όλους αυτούς τους αφανείς ήρωες που χωρίς κέρδος και όφελος βοηθούν όλους όσους έχουν ανάγκη.

Τέλος, στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης η μόνη ομάδα που ήταν εντός του αγωνιστικού χώρου ήταν ο Α.Ο. Σύρου, καθώς οι παίκτες του Πάγου, ήταν απλοί παρατηρητές. Οι αθλητές των Ρούσσου – Βαρθαλίτη ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος όποτε ήθελαν έφτασαν μέσα στην περιοχή, όποτε ήθελαν έβαζαν γκολ κι αυτό το 5-0 μάλλον πλασματικό μπορεί να θεωρηθεί, αφού αν υπήρχε σοβαρότητα μέχρι τέλος, το σκορ σίγουρα θα ήταν μεγαλύτερο.

Ο Φοίνικας, επίσης έκοψε την πίτα του στο επιμελητήριο Κυκλάδων παρουσία τοπικών φορέων, αθλητών και τελικού επιτελείου. Ο Φοίνικας είναι ήταν και θα παραμείνει η ζωντανή διαφήμιση του νησιού και όλοι πρέπει να στεκόμαστε δίπλα σ’ αυτήν τη ομάδα.

Διαβάστε ακόμα