Δεσμεύσεις για έναν γενικό γιατρό και τρεις νοσηλευτές από τη 2η ΔΥΠΕ

“Λευκός καπνός” στη Σέριφο με το θέμα του γιατρού

Προς λύση φαίνεται πως οδηγείται πιθανότατα, ένα από τα ζητήματα των ημερών στις Κυκλάδες, που δεν είναι άλλο από την επιστολή παραίτησης του Γενικού Οικογενειακού Γιατρού Θανάση Κοντάρη από τη Σέριφο. Ο ίδιος, με νέα του ανακοίνωση, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκανε γνωστή, την πρόσληψη ενός ακόμη Οικογενειακού Γιατρού στο νησί της Σερίφου, ενώ με ένα υστερόγραφο στο μήνυμα του, άφησε να εννοηθεί, ότι θα παραμείνει και ο ίδιος στο νησί, λέγοντας: “Σκέφτηκα να φύγω από το ΕΣΥ, όχι από τη Σέριφο όμως”. Ο δήμαρχος του νησιού δηλώνει αισιόδοξος, ωστόσο κρατάει “μικρό καλάθι” αναμένοντας, να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις.

Κ. Ρεβίνθης: “Όλα αυτά, αναμένουμε να γίνουν και επίσημα και να μη μείνουν στο λεκτικό”

Ο δήμαρχος Σερίφου, Κώστας Ρεβίνθης, μίλησε στην “Κοινή Γνώμη”, για τις εξελίξεις στο θέμα του γιατρού του νησιού, δείχνοντας αισιοδοξία για την εξέλιξη, αλλά έχοντας και μία μικρή επιφύλαξη, τονίζοντας πως “όπως όλοι γνωρίζουν ο γιατρός του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου του νησιού, είχε δηλώσει την παραίτησή του. Επί της ουσίας αυτή δεν έχει γίνει αποδεκτή, καθώς η νομοθεσία προβλέπει υποβολή παραιτήσεως με συγκεκριμένη διαδικασία. Αυτό το θέμα άσκησε μία έντονη πίεση, τόσο στην κυβέρνηση, αλλά και γενικότερα, καθώς πήρε μεγάλη διάσταση το θέμα. Το αποτέλεσμα είναι, ότι ο διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ,  Χρήστος Ροϊλός, είπε ότι θα στείλει συμπληρωματικά στο νησί έναν επιπλέον γενικό γιατρό και τρεις νοσηλευτές. Εφόσον αυτό πού ακούστηκε, υλοποιηθεί, τότε το πιθανότερο είναι ότι θα παραμείνει και ο γιατρός που είχαμε, και θα πάρει πίσω την παραίτησή του, καθώς δεν πιστεύω ότι ήθελε να αποχωρήσει από την Σέριφο, αλλά περιέγραψε την πραγματικότητα την οποία ζούσε. Από δω και πέρα δεν ξέρω τι άλλη εξέλιξη θα υπάρξει, αλλά το θέμα είναι ότι όλα αυτά, αναμένουμε να γίνουν και επίσημα και να μη μείνουν στο λεκτικό ή το προφορικό”.

“Το να ακούγεται ότι το νησί μας μένει χωρίς γιατρούς, είναι μία αρνητική διαφήμιση”

Την ίδια στιγμή ο κ, Ρεβίνθης, μίλησε και για την κακή εικόνα πού βγαίνει προς τα έξω για την Σέριφο μετά από όλο το θέμα και τις διαστάσεις που πήρε, σημειώνοντας πως “το να ακούγεται ότι το νησί μας μένει χωρίς γιατρούς, χωρίς προσωπικό και μάλιστα εξειδικευμένο, είναι μία αρνητική διαφήμιση για το νησί μας. Κάτι τέτοιο μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά για έναν δυνητικό επισκέπτη ή έναν δυνητικό μελλοντικό κάτοικο του νησιού. Αυτό αυτόματος αποτελεί από μόνο του ένα πρόβλημα, το οποίο θα πρέπει να επιλύεται και μάλιστα άμεσα. Καθώς γενικότερα υπάρχει υποστελέχωση στις περιοχές μας, και λόγω της νησιωτικότητας τα θέματα που προκύπτουν είναι πολύ σημαντικά. Πλέον, ας μείνουμε ότι αυτή είναι μία θετική εξέλιξη, και ας περιμένουμε όλοι μαζί την επιβεβαίωση, των λεγομένων του κου Ροΐλου, γιατί όπως λέω πάντα, αν δεν μπει η υπογραφή δεν είμαστε σίγουροι για τίποτα.”

Η νέα ανακοίνωση του Θ. Κοντάρη

Στη νέα ανακοίνωση του, με τίτλο “Λευκός Καπνός”, ο Γενικός Οικογενειακός Γιατρός του νησιού, Θανάσης Κοντάρης, που με την ανακοίνωσή του, είχε ξεσηκώσει “κύμα” συμπαράστασης προς το πρόσωπο του, αλλά και αντιδράσεων, προς το σύστημα Υγείας, αναφέρει, “Το πρώτο βήμα έγινε. Μόλις έλαβα επίσημα θετική απάντηση από έναν εξαιρετικό νέο ΓΕΝΙΚΟ/ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΟ, ο οποίος τολμά να έρθει στη Σέριφο και να παλέψει παρέα μας! Ευχαριστώ Ιάσονα. Αναμένουμε λοιπόν, την άφιξη -όπως υποσχέθηκε - τις επόμενες ημέρες, του Διοικητή της 2ης  ΥΠΕ Κου ΡΟΪΛΟΥ, ώστε να διεκπεραιωθούν τα πάντα. Στόχος, μαζί με εμάς τους δυο Γενικούς Οικογενειακούς Ιατρούς,  ένας Παιδίατρος (ιδανικά για όλο το χρόνο), και για τους θερινούς μήνες συνολικά τρεις νοσηλεύτριες και τρεις αγροτικοί ιατροί στο νησί της Σερίφου.

Οι Κυκλάδες και οι κάτοικοι τους, αξίζουν περισσότερα. Βρισκόμαστε παράλληλα σε  συζητήσεις με τον ιατρικό σύλλογο Κυκλάδων, προκειμένου να βρούμε απαντήσεις σε θέματα που ταλανίζουν την υγεία στις Κυκλάδες. Η επιστολή του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου τονίζει το μείζον θέμα. 

ΥΓ: ευχαριστώ για την υποστήριξη και την αγάπη! Είναι σημαντικό σε τέτοιες δύσκολες ώρες να προσπαθούμε να είμαστε όλοι μαζί. Ευχαριστώ, επίσης, για τις προτάσεις εργασίας/συνεργασίας στην Σύρο, στην Πάτμο, στην Πάρο, στην Σαντορίνη και στην Αθήνα. Σκέφτηκα να φύγω από το ΕΣΥ, όχι από τη Σέριφο όμως!”