Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες σκάκι στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων

2ος στο κύπελλο ο Σ.Σ. Σύρου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πενθήμερο των Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων σκάκι, με τη συμμετοχή 6 ομάδων του Αιγαίου, που για πρώτη φορά διοργανώθηκαν στη Σύρο και συγκεκριμένα στο Dolphin Bay Hotel του Γαλησσά. Ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Συριανούς φίλους του αθλήματος να γνωρίσουν από κοντά το σκάκι και να αγωνιστούν απέναντι σε άλλα νησιά, για μια θέση στην Α’ Εθνική κατηγορία, στα τελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, αλλά και στην τελική φάση των πρωταθλημάτων των νεανικών.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν τρεις διαφορετικές διοργανώσεις ομαδικών. Το Πρωτάθλημα Αιγαίου (10μελής σύνθεση), το Κύπελλο Αιγαίου (4μελής σύνθεση), και το Πρωτάθλημα Παίδων – Νεανίδων (6μελής σύνθεση).

Η ομάδα της Σύρου εκπροσωπήθηκε και στις τρεις διοργανώσεις με περισσότερες από μία ομάδα, αν και οι δεύτερες και τρίτες ομάδες που συμμετείχαν, μπήκαν στη διοργάνωση μόνο για τους αγώνες κατάταξης, ενώ μόνο η πρώτη ομάδα κάθε κατηγορίας μπορούσε να διεκδικήσει άνοδο στην τελική φάση.

Μεγάλη επιτυχία της ομάδας της Σύρου αποτελεί η 2η θέση στο Κύπελλο Αιγαίου με τους Γ. Πρίντεζη, Ιγν. Κρικλάνη, Α. Συμιγδαλά, Μ. Κεραμιώτη, Δ. Νούτσο και Ι. Φρέρη, σε έναν τελικό απέναντι στην πανίσχυρη ομάδα της Ικαρίας (ήττα με 3,5 - 0,5), ενώ δύο αθλητές του τοπικού σωματείου ( Αδριανός Καλιακάτσος και Δημήτρης Ξαγοράρης) που έπαιξαν δανεικοί με την ομάδα πρωταθλήματος της Ικαρίας, πήραν την πρώτη θέση στο ομαδικό πρωταθλήματος παίρνοντας χρυσό μετάλλιο και Κύπελλο.

Τέλος, κατά την τελετή λήξης βραβεύτηκαν ο κ. Βουτσίνος και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για την προσφορά τους στον αθλητισμό δια του εκπροσώπου της Δημήτρη Γρυπάρη.

O Σ.Σ. Σύρου μέσω της στήλης θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης και συγκεκριμένα την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, την Τ.Ε.Σ. Αιγαίου, Τ.Ε.Δ. Αιγαίου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το ξενοδοχείο “Dolphin Bay Hotel”, τις βιοτεχνίες Α & Β Λειβαδάρας, Θεόδωρος Λειβαδάρας, Βαμβακούσης – Σαμψωνίδης ΟΕ (Κορρές), Στεφάνου Travel, Κ. Γαβιώτης ταξιδιωτικό πρακτορείο, Παραδοσιακά Προιόντα Πρέκας, Ζαχαροπλαστείο Ο Αθυμαρίτης, Ν’Joy Travel.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Η Ικαρία κατάκτησε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Αιγαίου, ενώ η Ρόδος το Ομαδικό Παίδων – Κορασίδων. Η Ικαρία θα αγωνιστεί τον Ιούλιο στην Α' Εθνική.

Τελική βαθμολογία του Ομαδικού Πρωταθλήματος Αιγαίου (Προκριματικός Όμιλος Α΄ Εθνικής)

Κατάταξη
1η Σ.Ο.Ικαρίας 9 βαθμοί (4 νίκες και ισοπαλία με τη Λέρο)
2η Ιππότης Ρόδου 8 (4 νίκες και ήττα από την Ικαρία)
3η Μ.Π.Σ.Ν. Λέρου 7 (3 νίκες, ισοπαλία με Ικαρία και ήττα από Ρόδο)
4η Φάρος Βαρβασίου Χίου 4
5η Α.Σ.Ο. Σαντορίνης 2
6η Σ.Σ. Σύρου 0

Τελική κατάταξη Ομαδικού Κυπέλλου Αιγαίου
Το σύστημα των αγώνων ήταν νοκ-άουτ. Με τη δεύτερη ομάδα της Σύρου έπαιξαν παιδιά κάτω των 12 ετών με εξαίρεση τους Μ. Γεωργιάδη και Π. Ρούσσο. Κυπελλούχος Αιγαίου αναδείχτηκε ο Σ.Ο. Ικαρίας και Ο Σ.Σ. Σύρου πήρε τη 2η θέση.

Κατάταξη

1η Σ.Ο. Ικαρίας
2η Σ.Σ. Σύρου
3η Μ.Π.Σ.Ν. Λέρου
4η Ιππότης Ρόδου
5η Σ.Ο. Ικαρίας Β΄
6η Φάρος Βαρβασίου Χίου
7η Μεικτή Αιγαίου
8η Σ.Σ. Σύρου Β΄
9η Α.Σ.Ο. Σαντορίνης

Τελική κατάταξη Ομαδικού Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων Αιγαίου

Το σύστημα ήταν των αγώνων νοκ-άουτ (3 γύροι) και η Ρόδος επιβλήθηκε της Χίου σε αγώνα μπαράζ μειωμένου χρόνου, αφού οι δύο ομάδες ισοβάθμησαν και αναδείχτηκαν ισόπαλες στον τελευταίο γύρο στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Οι δεύτερες ομάδες της Σύρου αγωνίστηκαν από το δεύτερο γύρο, μόνο στους αγώνες κατάταξης. Ο τοπικός σύλλογος έδωσε την ευκαιρία σε δεκάδες παιδιά να αγωνιστούν (ορισμένα για πρώτη φορά), σε επίσημη διοργάνωση.

Κατάταξη

1η Ιππότης Ρόδου
2η Φάρος Βαρβασίου Χίου
3η Μ.Π.Σ.Ν. Λέρου
4η Α.Σ.Ο. Σαντορίνης
5η Σ.Σ. Σύρου

6η Σ.Ο. Ικαρίας
7η Σ.Σ. Σύρου Β΄
8η Σ.Σ. Σύρου Γ΄

 

Ατομικές διακρίσεις

Σε τοπικό επίπεδο, η Σύρος κατέκτησε 12 μετάλλια και τα πήγε αρκετά καλά στη διοργάνωση.

Αναλυτικά οι αθλητές που διακρίθηκαν:

Ανδρέας Συμιγδαλάς:

1η θέση και χρυσό μετάλλιο για απόδοση (%) στην 3η σκακιέρα.

2η θέση και ασημένιο μετάλλιο στο Κύπελλο Αιγαίου.

Ιγνάτιος Κρικλάνης:

2η θέση και ασημένιο μετάλλιο στο Κύπελλο Αιγαίου

3η θέση και χάλκινο μετάλλιο για απόδοση (%) στη 2η σκακιέρα.

Γεώργιος Πρίντεζης:

2η θέση και ασημένιο μετάλλιο στο Κύπελλο Αιγαίου.

Μιχαήλ Κεραμιώτης:

2η θέση και ασημένιο μετάλλιο στο Κύπελλο Αιγαίου.

Δημήτριος Νούτσος:

2η θέση και ασημένιο μετάλλιο στο Κύπελλο Αιγαίου.

Βραβεύτηκε και ως ο γηραιότερος παίκτης των αγώνων (71 ετών)

Ιωάννης Φρέρης:

2η θέση και ασημένιο μετάλλιο στο Κύπελλο Αιγαίου.

Λαμπρινή Καλιακάτσου:

Βραβεύτηκε ως η νεότερη παίκτρια των αγώνων (γεν. 2007)

Δημήτριος Ξαγοράρης και Αδριανός Καλιακάτσος

Αμφότεροι την 1η θέση στο ομαδικό. Εκπροσώπησαν την ομάδα του Σ.Ο. Ικαρίας αλλά ανήκουν στο Σ.Σ. Σύρου.

Διαιτητές αγώνων διετέλεσαν οι: Ι. Αντωνιάδης, Κ. Χαλβατζόγλου, Μ. Μουρούτη και Μ. Κεραμιώτης.

Διευθυντής αγώνων διετέλεσε ο Ι. Κρικλάνης.

Συνολικά οι παίκτες που αγωνίστηκαν στη διοργάνωση ήταν 102, ενώ από τον Σ.Σ. Σύρου πήραν μέρος οι παρακάτω αθλητές.

Ιγνάτιος Κρικλάνης, Δημήτριος Νούτσος, Μιχαήλ Κεραμιώτης, Γεώργιος Πρίντεζης, Ιωάννης Καλβοκορέσης, Παναγιώτης Ρούσσος, Ανδρέας Συμιγδαλάς, Ιωάννης Φρέρης, Ντένις Κιάτο, Κωνσταντίνα Καλογερά, Ιωάννα Χούμη, Νικόλαος Χούμης, Λαμπρινή Καλιακάτσου, Αδριανός Καλιακάτσος (με Ικαρία), Δημήτριος Ξαγοράρης (με Ικαρία), Άννα Κορωναίου, Ραφαήλ Μαρκόπουλος, Αντωνία Χαλαβαζή, Πέτρος Χαλαβαζής, Απόστολος Χαλαβαζής, Γεώργιος Μακρυωνίτης, Γεώργιος Καψάσκης, Δημήτριος Καψάσκης, Άγγελος Μωραΐτης, Γεώργιος Ανδρεαδάκης, Στυλιανός Χαχαδάκης, Οδυσσέας Ξένος, Αχιλλέας Τσιργής, Ανδρέας Ντούλος, Ευάγγελος Ζούμπερης, Κωνσταντίνος Πανής και Μιχαήλ Γεωργιάδης.