Πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων

6η στο Έπταθλο η Αρμάου

Πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων

6η στο Έπταθλο η Αρμάου

Έκτη κατατάχτηκε η Φραγκίσκα Αρμάου στο έπταθλο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων το οποίο διεξήχθη στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Πρόκειται για την καλύτερη θέση σε ατομικό επίπεδο που έχει καταλάβει ποτέ αθλητής ή αθλήτρια του Α.Ο. Μυκόνου στα αγωνίσματα του στίβου σε πανελλήνιο πρωτάθλημα οποιασδήποτε κατηγορίας. Η Μυκονιάτισα αθλήτρια πέτυχε 3.839 βαθμούς το οποίο φυσικά είναι νέο ρεκόρ συλλόγου για την κατηγορία Κορασίδων και κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ (3.5…) το οποίο είχε επιτύχει στους αντίστοιχους διασυλλογικούς στα τέλη Απριλίου στην Αθήνα. Για να φτάσει σε αυτό το ρεκόρ η Αρμάου έτρεξε την πρώτη μέρα τα 100 μέτρα με εμπόδια σε 17.04 και κατέρριψε το ατομικό της ρεκόρ το οποίο είναι και ρεκόρ κορασίδων (17.20 από τους διασυλλογικούς της Αθήνας), σημείωσε στο ύψος νέο ατομικό ρεκόρ με 1.35 (το προηγούμενο δικό της 1.30 από τους διασυλλογικούς) το οποίο αποτελεί και ισοφάριση του ρεκόρ συλλόγου. Έριξε στη σφαίρα 10.39 μόλις 12 πόντους από το 10.51 που είχε σημειώσει λίγους μήνες πριν και έτρεξε τα 200 μέτρα σε 27.54 το οποίο αποτελεί και ρεκόρ συλλόγου γυναικών – νεανίδων και κορασίδων και φυσικά και ατομικό της ρεκόρ (το παλιό δικό της 27.81). Τη δεύτερη μέρα ξεκίνησε με μήκος όπου προσγειώθηκε στο 4.28, είχε σημειώσει 4.30 στους διασυλλογικούς τον Απρίλιο.

Συνέχισε με τον ακοντισμό όπου πέτυχε μία μεγάλη βολή (28.92) και κατέρριψε κατά 9 μέτρα το προηγούμενο ατομικό της ρεκόρ (19.70). Φυσικά αυτή η βολή είναι και ρεκόρ συλλόγου στην κατηγορία κορασίδων με το νέο τύπο ακοντίου, προηγούμενο ρεκόρ 25.65 από την Άννυ Σιατήρα. Τέλος, στο πιο οικείο για αυτήν αγώνισμα, τα 800 μέτρα, η Φραγκίσκα Αρμάου έτρεξε δυνατά από την αρχή και δεν άφησε το περιθώριο σε καμία από τις συναθλήτριες της να την αμφισβητήσει. Τερμάτισε πρώτη με μεγάλη άνεση και σημείωσε νέο μεγάλο ατομικό ρεκόρ και φυσικά ρεκόρ συλλόγου με 2.26.75 σπάζοντας επιτέλους το φράγμα των 2.30. Η επίδοση αυτή θα της έδινε θέση στην πρώτη οκτάδα στα 800 μέτρα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Όπως δήλωσε ο προπονητής της Πέτρος Δημητσάντος, η Φραγκίσκα Αρμάου έχει πολύ μεγάλα περιθώρια βελτίωσης στο έπταθλο, καθώς έχει ελάχιστο χρόνο που ασχολείται με αυτό.

“Ουσιαστικά προετοιμασία για το έπταθλο ξεκίνησε τον Μάρτιο και μέχρι τότε δεν είχε καμία απολύτως επαφή με τα άλματα, τα εμπόδια και τις ρίψεις, δηλαδή έχει μόλις τρεις μήνες που ασχολείται με αυτά τα αγωνίσματα και λάβετε υπόψη ότι το νέο στρώμα του ύψους το παραλάβαμε μόλις πριν λίγες μέρες και δεν μπορούσαμε να το στήσουμε γιατί ακόμα δεν έχουμε στυλοβάτες. Είναι η μόνη αθλήτρια αυτού του επιπέδου που κάνει προετοιμασία για το ύψος σχεδόν «θεωρητικά». Μην εκπλαγείτε αν του χρόνου την δείτε στην τριάδα του πανελληνίου πρωταθλήματος και στην εθνική ομάδα”.

Άτονη η Καλλιοπή Συκινιώτη

H 7η δύο συνεχόμενες χρονιές στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παγκορασίδων Α΄ στα 2.000 μέτρα, Καλλιόπη Συκινιώτη εμφανίστηκε άτονη στον κύριο αγώνα της χρονιάς. Έτρεξε στα 3.000 μέτρα κορασίδων και τερμάτισε 19η με επίδοση 12.32.60 αρκετά πίσω από το ατομικό της ρεκόρ (11.49.1) από το 2012. Η αλήθεια είναι ότι προετοιμάστηκε από τον Μάρτιο και μετά για το αγώνισμα των 2.000 μέτρων στηπλ, κάτω από δύσκολες συνθήκες, καθώς το γήπεδο της Μυκόνου δεν διαθέτει το σωστό εξοπλισμό για το αγώνισμα των στηπλ, δηλαδή τα ειδικά εμπόδια και φυσικά την περίφημη “λίμνη”. Προσπάθησε να εξοικειωθεί με την υπερπήδηση της λίμνης δύο φορές, στους διασυλλογικούς της Νάξου και τα Παπαναστάσεια της Αθήνας και παρά το ότι η επίδοση που πέτυχε την κατατάσσει για φέτος στις δέκα καλύτερες αθλήτριες στο αγώνισμα η Καλλιόπη δεν ένιωσε έτοιμη για το αγώνισμα και προτίμησε τα 3.000 μέτρα. “Η Καλλιόπη αν αποφασίσει να προετοιμαστεί σωστά για τα 2.000 μέτρα στηπλ και βελτιωθούν οι υποδομές στο στάδιο μας, θα σημειώσει επιδόσεις κάτω από τα 8 λεπτά που θα την φέρουν στις 3-4 πρώτες αθλήτριες στο αγώνισμα. Από αυτήν εξαρτάται τι θέλει να κάνει. Εμείς είμαστε εδώ, δίπλα της, για να την στηρίξουμε και να τη βοηθήσουμε να πετύχει όσα μπορεί, καθώς το ταλέντο της είναι αδιαμφισβήτητο”, είπε μεταξύ άλλων η προπονήτρια της Συκινιώτη, Δωροθέα Καγιουκλάκη.

Εκτός βαθμολογίας η σκυτάλη 4 Χ 400

Μακριά από το ρεκόρ συλλόγου (4.23.19 από τους διασυλλογικούς της Άνδρου) τερμάτισε ο Α.Ο. Μυκόνου, στη μεγάλη σκυταλοδρομία, καθώς σημείωσε 4.30.07 και κατέλαβε την 18η θέση. Η μέτρια εμφάνιση στη σκυταλοδρομία ήταν αναμενόμενη καθώς εκτός από την πάντα σταθερή Κατερίνα Κάτσα και την Μαργαρώ Νάζου, η οποία έτρεξε στην εκκίνηση και πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, οι άλλες δύο αθλήτριες μόλις είχαν ολοκληρώσει τα δικά τους επίπονα αγωνίσματα. Η Αρμάου είχε τερματίσει τα 800 μέτρα του επτάθλου, μισή ώρα πριν την σκυταλοδρομία, ενώ, η Συκινιώτη λίγο πριν τη σκυτάλη είχε λάβει μέρος στα 3.000 μέτρα. Σε αυτόν τον αγώνα ήταν εμφανής η απουσία εναλλακτικής λύσης καθώς δεν είχαμε στην ομάδα μια 5η αναπληρωματική αθλήτρια π.χ. την Κλαούντια Μπεντνάρσκα ή την Γεωργία Τσεγγελίδου.

Ετικέτες: