Syros City Trail... ένας αγώνας, μία νέα αρχή

Ο πρώτος αγώνας με την επωνυμία "Syros City Trail" ανήκει στο παρελθόν. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μάλιστα άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Οι διοργανωτές με τη συνεργασία του και την υποστήριξη του Συλλόγου δρομέων Σύρου και του Δήμου Σύρου -Ερμούπολης, έφεραν εις πέρας μία δύσκολή διαδρομή και πολύ απαιτητική. Η απόσταση μπορεί να μην ήταν σχετικά μεγάλη, όμως οι αθλητές σ' αυτά τα 10 χιλιόμετρα έπρεπε να ανέβουν και να κατέβουν χιλιάδες σκαλιά τα οποία είναι εντός της Ερμούπολης. Βέβαια το δυσκολότερο κομμάτι για τους αθλητές που πήραν μέρος στη διαδρομή ήταν αυτό της Άνω Σύρου, τα ποία εκτός από πολλά είναι και με μεγάλη κλήση.

Από εκεί και πέρα υπήρχαν συνολικά τρεις διαδρομές, η μία η οποία ήταν για μικρά παιδιά και είχε απόσταση ενός χιλιομέτρου, η δεύτερη διαδρομή είχε απόσταση 4 χιλιόμετρα και η τρίτη η οποία ήταν για τη μεγάλη κατηγορία είχε απόσταση 10 χιλιόμετρα.

Τέλος, στόχος των διοργανωτών και του αγώνα είναι να αναδείξουν τις ομορφιές της πόλης και οι αθλητές που παίρνουν να τρέξουν μέσα στην αρχοντική πρωτεύουσα των Κυκλάδων και την ιστορική Άνω Σύρο.