Την Κυριακή θα διεξαχθεί η πρώτη αγωνιστική των αγώνων μπαράζ

Ξεκινούν από την ίδια αφετηρία

Ξεκινούν την Κυριακή τα μπαράζ πρωταθλήματος του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κυκλάδων, με τις τέσσερις ομάδες (Α.Ο. Μυκόνου, Ajax, Παμμηλιακός και Πανθηραϊκός), να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία και να έχουν τις ίδιες πιθανότητες. Οι τέσσερις ομάδες που έφτασαν στα μπαράζ, έδωσαν μεγάλο αγώνα ώστε να καταφέρουν να τερματίσουν στη πρώτη θέση του ομίλου τους, με μοναδική εξαίρεση τον Ajax, που σαν καλύτερος δεύτερος πέρασε στην επόμενη φάση. Η “μάχη” μεταξύ των ομάδων αναμένεται να είναι μεγάλη, αφού και οι τέσσερις θέλουν τον τίτλο. Αυτό είναι και το μεγάλος κέρδος των φιλάθλων, αφού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πάρα πολύ καλά παιχνίδια και με μεγάλο ανταγωνισμό.

Δεν αναπληρώνονται χαμένοι βαθμοί

Η κάθε ομάδα θα δώσει από τρία παιχνίδια, καθώς οι αγώνες είναι μονοί και όχι διπλοί. Επομένως, ο κάθε βαθμός δεν θα μπορεί να αναπληρωθεί, αφού δεν θα υπάρχουν τα παιχνίδια για να γίνει κάτι τέτοιο. Πολύ σημαντικό για την μετέπειτα πορεία τους, είναι το παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής, αφού όποια ομάδα επικρατήσει θα αποκτήσει αυτόματα μεγάλο πλεονέκτημα για τη συνέχεια. Η αυλαία της πρώτη αγωνιστικής θα ανοίξει την Κυριακή στις 11:00 στο γήπεδο της Ίου, όπου θα φιλοξενήσει το παιχνίδι μεταξύ του Πανθηραϊκού με τον Παμμηλιακό. Στη συνέχεια ο Ajax θα “φιλοξενήσει” στις 14:30 - είναι τυπικά γηπεδούχος – στο γήπεδο της Τήνου τη Μύκονο, ίσως στο μεγαλύτερο παιχνίδι της ημέρας.

Δεν υπάρχουν φαβορί

Όλες οι ομάδες όπως αναφέρουμε παραπάνω, ξεκινούν από την ίδια αφετηρία και έχουν όλες τις ίδιες πιθανότητες. Καμιά από τις ομάδες που θα πάρει μέρος στα μπαράζ δεν έχει περισσότερες πιθανότητες από κάποια άλλη, αφού όλα τα προγνωστικά μπορούν να ανατραπούν ανά πάσα στιγμή. Βάση ονόματος ίσως να υπάρχουν κάποιες ομάδες που να έχουν κάποιες βάσιμες πιθανότητες, όμως αν δεν τους έρθουν τα αποτελέσματα που θέλουν και κυρίως την πρώτη αγωνιστική, ίσως αυτές να μείνουν εκτός διεκδίκησης και να πάρει το πρωτάθλημα, κάποια ομάδα που για κάποιους δεν είχε από την αρχή ελπίδες κατάκτησης. Γι' αυτό το λόγω δεν μπορούμε να χρίσουμε κάποιες ομάδες φαβορί και κάποιες άλλες αουτσάιντερ.

Το προφίλ των ομάδων:

Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ

Η ομάδα της Μυκόνου είναι ο μοναδικός σύλλογος απ' αυτούς που παίρνουν μέρος στα μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλήματος, ο οποίος έχει τη μεγαλύτερη εμπειρία. Αυτό βέβαια δεν φέρνει την ομάδα της Μυκόνου σε πλεονεκτική θέση, όμως σίγουρα το συγκρότημα του Θεόφιλου Παχατουρίδη, ξέρει πως να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις. Στον τελικό του κυπέλλου Κυκλάδων απέναντι στον Πανναξιακό, το συγκρότημα από το νησί των “ανέμων” έπαιξε πάρα πολύ καλά, αφού κοίταξε στα “μάτια” μια ομάδα, η οποία αγωνίζεται σε μεγαλύτερη κατηγορία και μάλιστα είχε εξασφαλίσει την άνοδο στην Γ' Εθνική κατηγορία. Οι Μυκονιάτες έδειξαν έτοιμοι για τα μπαράζ και πως θέλουν τον τίτλο όσο τίποτε άλλο.

ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ

Η ομάδα από το νησί της Αφροδίτης, πραγματοποίησε μια εξαιρετική χρονιά, αφού κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του δευτέρου ομίλου, αήττητη και με μόλις μία ισοπαλία. Αυτή είναι η καλύτερη αγωνιστική χρονιά της ομάδας του Παμμηλιακού, καθώς όχι μόνο τερμάτισε στην πρώτη θέση, αλλά θα έχει και την ευκαιρία να διεκδικήσει και το πρωτάθλημα Κυκλάδων. Στα μπαράζ πάει με την καλύτερη ψυχολογία καθώς ξέρει ότι δεν έχει τίποτα να χάσει. Στόχος της είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης, αλλά και η διεκδίκηση της ανόδου στη Γ' Εθνική.

ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ

Η δεύτερη πιο έμπειρη ομάδα στη φάση των μπαράζ είναι ο Πανθηραϊκός, αφού και στο παρελθόν έχει φτάσει στα μπαράζ, αλλά και πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου. Οι Σαντορινιοί τερμάτισαν πρώτη στον τρίτο όμιλο τους, αφήνοντας πίσω τους της ομάδα του Καμαρίου. Οι πληροφορίες για τον Πανθηραϊκό αναφέρουν ότι είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα, διαθέτει δυνατό σύνολο και έχει μεγάλες ελπίδες για να τερματίσει ψηλά.

Το πρωτάθλημα το κυνηγούν χρόνια και για το σκοπό αυτόν, προσπάθησαν και πέτυχαν την καλύτερη δυνατή συνεργασία με παίκτες που μπορούσαν να τον βοηθήσουν άμεσα.

ΑΙΑΝΤΑΣ

Η Συριανή ομάδα με την πρώτη της συμμετοχή στο πρωτάθλημα Κυκλάδων, κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα του δευτέρου ομίλου και να πάρει το εισιτήριο της καλύτερης δεύτερη και να βρεθεί στα μπαράζ, μαζί με τον Πανθηραϊκό, τη Μύκονο και τον Παμμηλιακό. Ο Μάκης Πούλος δημιούργησε ένα πολύ δυνατό σύνολο μεταξύ νέων, αλλά και έμπειρων παικτών και μπαίνει στα μπαράζ χωρίς άγχος, αφού γνωρίζει ότι η χρονιά είναι ήδη επιτυχένη. Κανείς, δεν μπορεί να υποτιμήσει αυτό το σύνολο, αφού μέσα στο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν μεγάλη εμπειρία και έχουν αγωνισθεί αρκετές φορές στη Δ' Εθνική κατηγορία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του τοπικού ποδοσφαίρου

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ
(1η αγωνιστική)
  Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτητές  
1. Α.Ο. ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ - Α.Σ. ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ ΙΟΥ Κυριακή 07/04/13 11:00 ΖΑΡΑΝΗΣ Ι., ΒΑΚΟΝΔΙΟΣ Μ., ΡΟΥΣΣΟΣ Γ.  
2. ΝΕΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΥΡΟΥ - Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ ΤΗΝΟΥ Κυριακή 07/04/13 14:30 ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ Λ., ΑΡΜΑΚΟΛΑΣ Ι., ΝΟΜΙΚΟΣ Ν.  
ΝΕΩΝ 1ος ΟΜΙΛΟΣ
(9η αγωνιστική)
  Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτητές  
3. Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ - ΝΕΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΥΡΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ Σάββατο 06/04/13 16:00 ΑΓΓΕΛΟΥ Σ.  
ΝΕΩΝ 2ος ΟΜΙΛΟΣ
(12η αγωνιστική)
  Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτητές  
4. ΑΕ ΝΑΞΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΝΑΞΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ Κυριακή 07/04/13 16:30    
5. Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ - Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ Κυριακή 07/04/13 19:30 ΚΟΥΖΟΥΜΗΣ Ι.  
6. Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ - Α.Μ.Σ. ΦΙΛΩΤΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ Τετάρτη 10/04/13 15:45 VAN AAKEN Φ.  
7. Α.Ο. ΠΑΡΟΥ - Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ Πέμπτη 11/04/13 18:00 ΚΟΥΖΟΥΜΗΣ Ι.  
2η Φάση Πρωταθλήματος Παίδων
(2η αγωνιστική)
  Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτητές  
8. Α.Π. ΣΥΡΟΣ 2002 - Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ Παρασκευή 05/04/13 16:45 ΜΟΥΤΑΦΗΣ Α., ΒΑΡΘΑΛΙΤΗΣ Α., ΒΑΣΑΛΟΣ Λ.  
ΜΠΑΡΑΖ ΠΑΙΔΩΝ
(1η αγωνιστική)
  Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτητές  
9. Α.Ο. ΠΑΡΟΥ - ΑΘΛ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΟΥ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ Κυριακή 07/04/13 09:30 ΚΟΥΖΟΥΜΗΣ Ι.