Ο Α.Ο. Μυκόνου επικράτησε με το ευρύ 6-2 του Πανθηραϊκού και έστειλε μήνυμα στον Παμμηλιακό, ενόψει του “τελικού” του πρωταθλήματος

Έδειξε τα... “δόντια” του

Ένα πλούσιο και χορταστικό παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Παροικιάς μεταξύ της Μυκόνου και του Πανθηραϊκού. Οι δύο ομάδες απέδειξαν για ακόμη μια φορά ότι σωστά τις θεωρούσαν φαβορί για το πρωτάθλημα και πως ήταν οι σύλλογοι που έπαιξαν καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς το καλύτερο ποδόσφαιρο. Οι Μυκονιάτες επικράτησαν με το ευρώ 6-2, σε ένα παιχνίδια διαφήμιση του ποδοσφαίρου και έβγαλαν τον Πανθηραϊκο “νοκ άουτ”,για το πρωτάθλημα. Οι Σαντορινιοί μετά κι απ' αυτή την ήττα δεν έχουν καμία ελπίδα για κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού Μύκονος και Παμμηλιακός έχουν από έξι βαθμούς. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι κατέρρευσαν μετά την αποβολή του Πέκα στο 65' κι ενώ το σκορ ήταν 3-2 υπέρ της Μυκόνου. Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι, αφού σε διάστημα μόλις τριών λεπτών σημειώθηκαν τρία γκολ. Στο δεύτερο μέρος, μετά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Πέκα, η πλάστιγγα έγειρε προς την πλευρά της ομάδας του Θεόφιλου Παχατουρίδη, που σημείωσε άλλα τρία γκολ, έχασε άλλα τόσα και πήρε μια εύκολη νίκη.

Τώρα, οι Μυκονιάτες θα τα δώσουν όλα στο παιχνίδι με τον Παμμηλιακό αφού θέλουν να επιστρέψουν σε εθνική κατηγορία. Οι Μυκονιάτες έχουν ένα μικρό προβάδισμα σε σχέση με τους Μηλιούς, αφού έχουν την πείρα σε τελικούς σε σχέση με τον Παμμηλιακό που για πρώτη φορά στην ιστορία του θα πάρει μέρος σε τελικό πρωταθλήματος.

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ

Στο 18' ο Πανθηραϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Χριστιανό, όμως ο παίκτης της ομάδας της Σαντορίνης στάθηκε άτυχος, αφού είδε τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Άντερσον και στη συνέχεια ο τερματοφύλακας της Μυκόνου να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 25' οι Μυκονιάτες άνοιξαν το σκορ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τσαλμά. Η μπάλα βρήκε το χέρι του Κολιούση και ο “άρχοντας” του αγώνας έδειξε την άσπρη βούλα.

Στο 26' ο Πανθηραϊκός έφερε το παιχνίδι στα ίσα με το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή του Χριστιανού. Η μπάλα βρήκε αρχικά το δοκάρι του Άντερσον και στην συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα της Μυκόνου.

Στο 28' ο Τσαλμάς με κεφαλιά έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ, στην ομάδα του κ. Παχατουρίδη, έπειτα την εκτέλεση φάουλ του Θεοδώρο.

Στο 39' ο Κολιούσης ισοφάρισε με καρφωτή κεφαλιά σε 2-2, έπειτα την αμυντική αδράνεια της ομάδας της Μυκόνου και την εκτέλεση κόρνερ του Πέκα.

Στο 44' η Μύκονος πέρασε μπροστά στο σκορ με το αυτογκόλ του Στεφανάκη. Ο παίκτης του Πανθηραϊκού στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του, έπειτα τη σέντρα του Τόσκα.

Στο 65' με παίκτη λιγότερο έμεινε ο Πανθηραϊκός, αφού ο Πέκα σε δυνατό μαρκάρισμα δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του “άρχοντα του αγώνα”.

Στο 67' ο Κυπριτίδης έπειτα από ωραίο κοντρόλ μπήκε μέσα στην περιοχή και με πλασέ νίκησε τον τερματοφύλακα του Πανθηραϊκού, για το 4-2.

Στο 69' ο Τόσκας έχασε μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι, όταν βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Λιγνό, όμως ο τερματοφύλακας του Πανθηραϊκού εξουδετέρωσε πολύ ωραία.

Στο 75' ο Τόσκα με σουτ από τα πλάγια της μεγάλης περιοχής έκανε το 5-2 και έδωσε ένα σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο 82' ο Κυπριτίδης έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου και με ατομική ενέργεια έφτασε μέχρι και την περιοχή του Λιγνού που με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 6-2, για τους Μυκονιάτες.

ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ: Αντερσον, Μπαλλη, Ξενο (75’ Νάζος), Καρατζα (79’ Αργυρόπουλος), Θεοδωρου, Αργυριου, Αργυροπουλο, Κυπριτιδη, Τοσκα, Τσαλμα και Πανετα (59’ Βαλαμούτης).

ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ: Λιγνό, Παναγιωτιδη, Στεφανάκη, Κουλολι, Κολιουση, Μηνδρινο (70’ Νομικός Μ.), Κωνσταντίνου, Φύτρο (59’ Κωλέτσης), Πεκα, Χριστιανό και Κελιδη.