Η Μύκονος επικράτησε με 2-0 του Παμμηλιακού στον τελικό του πρωταθλήματος και δίκαια έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου

Κοιτά προς Γ' Εθνική

Πρωταθλήτρια Κυκλάδων είναι από το Σάββατο το απόγευμα η Μύκονος, αφού επικράτησε στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος με 2-0 της ομάδας του Παμμηλαικού. Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Παροικιάς και φίλοι και των δύο ομάδων βρέθηκαν στην Πάρο για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, τόσο του Θεόφιλου Παχατουρίδη, όσο και του κ. Γκούτζα.

Η Μύκονος επικράτησε εύκολα με 2-0 της ομάδας του Παμμηλιακού και δίκαια έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ίσως το παιχνίδι να είχε διαφορετική εικόνα αν η ομάδα του Θεόφιλου Παχατουρίδη δεν είχε σκοράρει στο δεύτερο λεπτό με τον Τόσκα. Το άγχος στη συνέχεια ήταν αυτό που κατέβαλε τις προσπάθειες των Μηλιών, αφού τα πόδια βάρυναν και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν να μην βρίσκονταν στο παιχνίδι. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του κ. Γκούτζα προσπάθησε να αντιδράσει, όμως η μεγάλη εμπειρία της Μυκόνου δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στους τυπικά γηπεδούχους. Από την άλλη πλευρά οι Μυκονιάτες έκαναν ουσιαστικά ότι ήθελαν εντός του αγωνιστικού χώρου, αφού εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την μεγάλη τους εμπειρία και μάλιστα τρία λεπτά πριν συμπληρωθούν τα σαρανταπέντε σημείωσαν ακόμη ένα γκολ με τον Κυπριτίδη. Μύκονος και Παμμηλιακός, έφτασαν δίκαια έως τον τελικό του πρωταθλήματος, αφού απέδειξαν ότι διέθεταν τις καλύτερες ομάδες.

Ο Παμμηλιακός έφτασε στον τελικό του πρωταθλήματος με μόλις μια ισοπαλία και η Μύκονος με μία ήττα.

Η ομάδα από το νησί των ανέμων θα διεκδικήσει σε αγώνες μπαράζ με αντιπάλους τους πρωταθλητές των νομών Σάμου, Χίου και Λέσβου, το εισιτήριο για τη νέα αναδιαρθρωμένη Γ’ Εθνική.

Παμμηλιακός (Γκούτζας): Αϊβαλιώτης, Κυρίτσης, Μάλλης, Σίδερης, Μπαργιάμη, Ατανάσοφ, Καμακάρης, Τσιριγωτάκης, Χατζίεφ, Παπαδημητρίου Σ. (70’ Καμπανάρος), Ψαθάς Α. (75’ Μήτση)

ΑΟ Μυκόνου (Παχατουρίδης): Άντερσον, Καρατζάς, Θεοδώρου, Μπαλλής, Ξένος, Αργυρόπουλος, Αργυρίου (87' Πανέτας), Βαλαμούτης, Τόσκα (76' Νάζος), Τσάλμας (82' Κέκελης), Κυπριτίδης.

Οι καλύτερες στιγμές και τα γκολ του τελικού

Στο 2' ο Τόσκας έπειτα την πολύ ωραία κάθετη πάσα του Θεοδώρου, νίκησε τον Αϊβαλιώτη με πλασέ και η Μύκονος άνοιξε το σκορ (1-0).

Στο 20' ο Αργυρίου με σουτ έξω από την περιοχή προσπάθησε να νικήσει τον Αϊβαλιώτη για δεύτερη φορά στο παιχνίδι, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 24' ο τερματοφύλακας του Παμμηλιακού έδιωξε σε κόρνερ τη σέντρα του Μπαλή.

Στο 28' ο Κυπριτίδης πρόλαβε στην έξοδο τον Αϊβαλιώτη, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, όμως η κεφαλιά του κατέληξε άουτ.

Η ομάδα της Μήλου πίεσε στο τρίλεπτο 30-33, όμως δεν κατάφερε να απειλήσει τη Μύκονο.

Στο 39' ο Αϊβαλιώτης έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ το σουτ από διαγώνια θέση του Αργυρίου. Η φάση αυτή ήταν η καλύτερη έπειτα το γκολ του Τόσκα στο 2'.

Στο 42' ο Κυρπιτίδης με διαγώνιο σουτ από τα αριστερά νίκησε τον Αϊβαλιώτη και διπλασίασε τα τέρματα για την Μύκονο (2-0).

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τη Μύκονο να είναι 2-0 μπροστά στο σκορ και είχε ένα σαφές προβάδισμα ενόψει δευτέρου μέρους.

Στην επανάληψη οι Μηλιοί βγήκαν πιο αποφασισμένοι να πιέσουν, όμως δεν κατάφεραν τίποτα παραπάνω από δύο πολύ καλές ευκαιρίες. Η ομάδα του Θεόφιλου Παχατουρίδη με την μεγάλη εμπορεία που διέθετε, στην επανάληψη έπαιξε έξυπνα και έφτασε άνετα στη νίκη-τίτλο.

Στο 55' ο Αργυρόπουλος προσπάθησε να νικήσει τον Αϊβαλιώτη, όμως η μπάλα πέρασε στο σουτ που επιχείρησε άουτ.

Στο 63' ο Παμμηλιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει το σκορ, αφού παίκτης του βρέθηκε μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα της Μυκόνου, όμως το σουτ που έκανε δεν ήταν καλό και η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα πάνω από το δοκάρι του Άντερσον.

Ο Καμακάρης στο φινάλε της αναμέτρησης έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει το σκορ, αφού ο Καρατζάς έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή.