Ο Μάκης Πούλος μίλησε στην “Κοινή Γνώμη” για τους λόγους που τον έκαναν να συμφωνήσει με τον Α.Ο. Σύρου

“Με πρόλαβαν οι εξελίξεις”

Ο Μάκης Πούλος είναι προπονητής του Α.Ο. Σύρου και σήμερα το μεσημέρι στις 13:00 θα ανακοινωθεί και επίσημα από τη διοίκηση του ιστορικού σωματείου.

Ο νέος προπονητής του Α.Ο. Σύρου μίλησε στην ¨Κοινή Γνώμη” για την απόφασή του να συνεχίσει στο ιστορικό σωματείο του νησιού. Ο κ. Πούλος ξεκαθάρισε ακόμη πως δεν είχε συμφωνήσει την εποχή που είχαν βγει τα δημοσιεύματα σε κάποια site, αλλά μετά την αποχώρησή του από τον Ajax Σύρου. Ακόμη αναφέρεται στα πράγματα που τον έκαναν να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδα του Α.Ο.Σ.

“Το τελευταίο χρονικό διάστημα είχα τρεις προτάσεις, δύο από ομάδες των Κυκλάδων, εκ τον οποίον η μία από τον Α.Ο. Σύρου και μία εκτός νομού. Η πρόταση που ήταν εκτός νομού Κυκλάδων ήταν ενδιαφέρουσα όμως την απέρριψα για άλλους λόγους. Στις ομάδες των Κυκλάδων είχα απαντήσει ότι θα έπρεπε να τελειώσει η διαδικασία των μπαράζ με την πρώην ομάδα μου τον Ajax Σύρου, να δω αρχικά αν θα μείνω στην ομάδα αυτήν και στην συνέχεια θα ζύγιζα τα πράγματα και θα αποφάσιζα που θα συνεχίσω. Βέβαια, αυτό δεν συνέβη γιατί με πρόλαβαν κάποιες διαδικασίες, δηλαδή, η διοίκηση του Ajax μετά τα δημοσιεύματα που υπήρξαν ότι έχω κάποια πρόταση από τον Α.Ο. Σύρου, με απέλυσε, πράγμα που δεν περίμενα να γίνει. Γιατί, εγώ είμαι επαγγελματίας και δεν ήθελα να τελειώσει έτσι η συνεργασία μας. Αυτά όμως έχουν ήδη ειπωθεί. Τελικά μετά τις συζητήσεις που έγιναν στη συνέχεια με την ομάδα του Α.Ο. Σύρου, αποφάσισα να συνεχίσω στο ιστορικό σωματείο του νησιού”.

* Θα ήθελα να γυρίσω λίγο το χρόνο πίσω. Όταν βγήκε η ανακοίνωση από την πλευρά του Ajax Σύρου, είχατε ενημερωθεί ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο;

“Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν είχα συμφωνήσει με την ομάδα του Α.Ο. Σύρου, απλά είχα δεσμευθεί απέναντι στην πρόταση που δέχθηκα, ότι θα απαντήσω μετά τη διαδικασία των μπαράζ, εφόσον δω και συζητήσω πρώτα με τη διοίκηση του Ajax. Όμως, όταν βγήκαν στη δημοσιότητα κάποια πράγματα μέσω κάποιον ηλεκτρονικών μέσων, δηλαδή, ότι εγώ και κάποιος άλλος προπονητής είμαστε τα φαβορί για τον πάγκο του Α.Ο. Σύρου, η διοίκηση χωρίς να συζητήσει μαζί μου, μ' ένα τηλεφώνημα από τον κ. Παντελή, με ενημέρωσαν ότι λήγει η συνεργασία μας. Λέω και πάλι ότι δεν το περίμενα. Δεν το περίμενα γιατί είμαι επαγγελματίας και το έδειξα με την παρουσία μου εκεί καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Αυτό το φαινόμενο συμβαίνει παγκοσμίως, δηλαδή, να κλείνει κάποιος κάπου και να συνεχίζει στην ομάδα που είναι μέχρι το τέλος της σεζόν. Εγώ είχα συμβόλαιο μέχρι το τέλος Μαΐου. Αλλά, με πρόλαβαν οι εξελίξεις”.

* Θα ήθελα να μου πείτε για την απόφαση σας να συμφωνήσετε να εργαστείτε τη νέα αγωνιστική περίοδο με τον Α.Ο. Σύρου.

“Αυτό που με έκανε να συμφωνήσω να συνεχίσω στον πάγκο του Α.Ο. Σύρου, είναι δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι ο Α.Ο. Σύρου είναι το πιο ιστορικό σωματείο των Κυκλάδων και το δεύτερο είναι ότι μετά από σκέψεις και συζητήσεις που έκανα με τη διοίκηση, μου έδειξαν ότι πραγματικά ενδιαφέρεται να δημιουργήσει και την καλύτερη ομάδα”.

* Έχουν γίνει κάποιες κινήσεις ενίσχυσης του σωματείου;

“Όχι ακόμη δεν έχω προλάβει να μιλήσω με όλα τα μέλη της διοίκησης. Είχα μία πολύ σύντομη συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας κ. Φωτεινιά, ο οποίος μου έδειξε την κατάσταση των παικτών και από εδώ και εξής, αυτό που έχω να κάνω είναι να δω και να μελετήσω το υπάρχων υλικό, γιατί πρέπει να δούμε οι αθλητές που υπάρχουν στην ομάδα, αν θα συνεχίσουν ή όχι. Εγώ θεωρώ ότι το υλικό που είχε η ομάδα πέρσι ήταν το καλύτερο στις Κυκλάδες και θεωρώ πως με αυτό το υλικό η ομάδα έπρεπε να είχε προχωρήσει. Θα δούμε ποιοι απ' αυτούς τους παίκτες θα μπουν στο πρόγραμμα που θα καταρτίσουμε και στη συνέχεια θα αναζητήσουμε τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές ώστε να φτιάξουμε μια ισχυρή ομάδα που θα διεκδικήσει τον τίτλο. Πρώτος μας στόχος είναι οι μεταγραφές να είναι από τις ομάδες της Σύρου. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να βοηθήσουν. Το μόνο που μένει είναι να συμφωνήσουν οι ομάδες, αλλά και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές να έρθουν σ' εμάς. Θέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα, υγιείς, μια ομάδα που να παίζει καλό ποδόσφαιρο και μια ομάδα που να προσφέρει πλούσιο θέαμα, ώστε να κάνουμε τον κόσμο να επιστρέψει στο γήπεδο. Θέλουμε να χτίσουμε μια ομάδα που να έχει τη δυνατότητα, αν βγούμε πρωταθλητές, να προχωρήσουμε με επιτυχία στη συνέχεια των μπαράζ”.

Ετικέτες: