Ο Νηρέας επικράτησε με 1-0 του Αίαντα Σύρου στον τελικό του πρωταθλήματος νέων και σήκωσε το κύπελλο του πρωταθλητή Κυκλάδων

Άξιος πρωταθλητής

Απονομή κυπέλλου στον Νηρέα
Το γκολ του Νηρέα στον τελικό νέων με τον Ajax

Ο Νηρέας επικράτησε με 1-0 του Ajax Σύρου, στο τελικού του πρωταθλήματος νέων και αναδείχθηκε πρωταθλητής Κυκλάδων για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013.

Το συγκρότημα του Γιώργου Μοστράτου ήταν καλύτερο κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα Κυκλάδων.

Από την πλευρά τους οι Συριανοί δεν κατάφεραν να επιβάλουν τον ρυθμό τους και απείλησαν ελάχιστες φορές του Παριανούς.

Αγωνιστικά το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά, αφού οι παίκτες και των δύο ομάδων φάνηκε από την αρχή ότι είχαν πάρα πολύ άγχος, αφού ήθελαν εξίσου το κύπελλο του πρωταθλητή. Στις εξέδρες του γηπέδου της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων, ήταν περίπου 200 φίλοι του ποδοσφαίρου.

Για ακόμη μια αναμέτρηση ο φωτισμός του σταδίου υπολειτουργούσε με κάποιους από τους προβολείς να είναι εκτός λειτουργίας. Στην απονομή των μεταλλίων και του κυπέλλου οι περισσότεροι προβολείς έσβησαν κι έτσι η απονομή έγινε κάτω από “ρομαντικό” φωτισμό. Παρόλα αυτά κανείς δεν απογοητεύτηκε και οι πρωταθλητές το γιόρτασαν με την ψυχή τους.

Τέλος, στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης φίλαθλος “μπούκαρε” στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του διαιτητής της αναμέτρησης. Να σημειώσουμε εδώ πως ο Γιάννης Ζαράνης είχε μία καλή διαιτησία, καθώς το παιχνίδι ήταν σχετικά εύκολο, μιας και δεν υπήρχε κάποια δύσκολη φάση.

Οι καλύτερες φάσεις και το γκολ της αναμέτρησης

Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά όπως αναφέρουμε και παραπάνω, κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Το κάθε ημίχρονο είχε διάρκεια σαράντα λεπτών, καθώς έτσι προβλέπει ο ΚΑΠ.

Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ήρθε στο 26' με σουτ από πολύ μακριά. Ο Metaj Kevin με σουτ από την σέντρα προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα του Αίαντα, όμως ο Πρίντεζης με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ.

Ο ίδιος παίκτης τρία λεπτά αργότερα προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Ajax, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 33' είχαμε την μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου με το σουτ του Metaj Kevin από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πρίντεζη και στη συνέχεια ο κ. Ζαράνης υπέδειξε σε θέση οφ σάιντ παίκτη του Νηρέα.

Ο Αίαντας στο 37' με το σουτ του Λοΐζου απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Νηρέα. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ να παραμένει 0-0.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 42' ο Ξυγκάκης με απευθείας εκτέλεση φάουλ προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Καρποδίνη, όμως ο τερματοφύλακας του Νηρέας έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.

Στο 47' ο Ξυγκάκης έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία από πλευράς Συριανών στο παιχνίδι, όταν βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή κι αντί να πλασάρει προσπάθησε να περάσει και τον τερματοφύλακα. Ο παίκτης του Αίαντα άνοιξε τη μπάλα με αποτέλεσμα αυτή να περάσει άουτ. Στο 79' ο Metaj Kevin με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πρίντεζη. Ένα λεπτό αργότερα ο Kucuku βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για γκολ, όμως δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ajax Σύρου (Ρούσσος): Πρίντεζης, Χαλαβαζής (78’ Μενδρινός), Λοίζος, Ρηγούτσος, Χατζηιρεμίας (60 ‘ Δεναξάς), Καράβας, Σπανός (68’ Καφτηράνης), Φουάσης, Γκούφας (80’ Χούλης), Ξυγκάκης, Σταφυλάς.

ΑΜΕΣ Νηρέας( Μοστράτος): Καρποδίνης, Τσιγώνιας, Hasani, Μαθιέλης, Ymeri, Metaj Kevin, Geborym, Zeneli, Πραμάτιας (79’ Παγώνης Δ.), Κρητικός Δ., Τριπολιτσιώτης (55΄ Kucuku).

 

Ετικέτες: