Πάει στο τοπικό ντέρμπι χωρίς απώλειες

Ο Α.Ο. Σύρου επικράτησε με 2-1 του Παμμηλιακού στο γήπεδο της Σίφνου

Ο Α.Ο. Σύρου αν και τα χρειάστηκε για περίπου ένα εικοσάλεπτο, τελικά κατάφερε να φτάσει στη νίκη χάρη στο τέρμα του Περιάλη πέντε λεπτά πριν το φινάλε. Η Συριανή ομάδα επικράτησε με 2-1 του Παμμηλιακού στη Σίφνο κι έκανε το δύο στα δύο και μαζί με τον Αίαντα Σύρου είναι στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας από έξι βαθμούς.

Οι Συριανοί κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν καλύτερη είχαν περισσότερες κλασσικές ευκαιρίες και δίκαια έφτασαν σε αυτή τη νίκη.

Από την πλευρά της η ομάδα της Μήλου εμφανίστηκε αρκετά δυνατή στο πρώτο της επίσημο ματς στα μπαράζ και λίγο ήθελε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα από τον Α.Ο. Σύρου.

Αγωνιστικά τώρα, το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ καλό είχε ένα γρήγορο ρυθμό, αφού και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους και πρόσφεραν πλούσιο θέαμα στους 150 περίπου φιλάθλους που βρέθηκαν στην εξέδρα του γηπέδου. Ο Γιάννης Ζαχαρίου είναι ικανοποιημένος με την απόδοση των παικτών του αλλά και τη νίκη, καθώς θα πάει στο τοπικό ντέρμπι της Σύρου χωρίς απώλειες βαθμών. Οι Συριανοί την επόμενη αγωνιστική έχουν ρεπό και το ντέρμπι με τον Αίαντα κατά πολύ θα κρίνει τον πρωταθλητή Κυκλάδων.

Ο Περιάλης με ωραίο σουτ στο 32' άνοιξε το σκορ για τον Α.Ο. Σύρου, ενώ ο Παμμηλιακό έφερε το ματς στα ίσα εκμεταλλευόμενος την υπεροχή του στο 64' με τον Κυρίτση.

Ο μεσοεπιθετικός του Α.Ο. Σύρου Γιώργος Περιάλης στο 85' με ένα βολ πλανέ έκανε το 2-1 και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

“Το ματς με τον Αίαντα θα βγάλει τον πρωταθλητή”

Ο Γενικός Αρχηγός του Α.Ο. Σύρου Άκης Πύργος μετά το τέλος του ματς με τον Παμμηλιακό είπε: “ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όπου στο πρώτο ημίχρονο είμαστε πάρα πολλοί καλοί. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε την ίδια απόδοση, αφού κάπου οι παίκτες επαναπαύτηκαν στο 1-0 και η ομάδα της Μήλου βρήκε την ευκαιρία να μας ισοφαρίσει. Από εκεί και πέρα ανεβάσαμε την απόδοσή μας και με το πολύ ωραίο γκολ του Περιάλη στο τέλος καταφέραμε και πήραμε τη νίκη”.

Για το πόσο σημαντικό είναι το τρίποντο για τη ομάδα του ο κ. Πύργος είπε: “ήταν πολύ σημαντική νίκη γιατί μας έδωσε τους τρεις βαθμούς. Θέλαμε να πάμε στο ντέρμπι της τέταρτης αγωνιστικής με τον Άγιαξ χωρίς απώλεια βαθμών και εύχομαι απ' αυτό το ματς να βγει κερδισμένο το Συριανό ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι αυτό θα είναι ουσιαστικά ο μεγάλος τελικός για τον τίτλο του πρωταθλητή. Η ομάδα μας στο παιχνίδι με τον Παμμηλιακό έδειξε πολύ πάθος, έτρεξε και προσπάθησε για το καλύτερο. Από την πλευρά του ο Παμμηλιακό ήταν πάρα πολύ καλό και προσπάθησε να πάρει κάτι καλό. Φανήκαμε λίγο τυχεροί, νικήσαμε και συνεχίζουμε την προσπάθεια μας. Αυτές οι δεκαπέντε ημέρες που έχουμε κενό ελπίζω να μας κάνουν καλό, μιας και έχουμε απ' αυτό το παιχνίδι δύο τραυματίες. Ο Πρίντεζης έχει ένα τράβηγμα και ο Μιχάλης Τερόλης έχει ένα πρόβλημα στο ισχίο. Ελπίζω μέσα σ' αυτό το χρονικό διάστημα να ξεπεράσουμε αυτά τα δύο προβλήματα και να παίξουμε πλήρης στο πολύ μεγάλο παιχνίδι με τον Αίαντα”.

Τέλος ο γενικός αρχηγός της Συριανής ομάδας μίλησε και για τον Παμμηλιακό. “Η ομάδα της Μήλου ήταν τόσο δυνατή όσο την περιμέναμε. Έπαιξε δυνατά, ψυχωμένα και ήρθε στη Σίφνο χωρίς απώλειες. Ο Παμμηλιακός έπαιξε το παιχνίδι στα ίσα. Θέλω σ' αυτό το σημείο να δώσω πολλά συγχαρητήρια στη διαιτησία η οποία ήταν άψογη. Γενικά δεν υπήρχε πρόβλημα με κανένα όλα πήγαν πάρα πολύ καλά”.

Για το αν είχε κόσμο το γήπεδο: “σε σχέση με το πρώτο ματς στην Πάρο, εδώ είχε αρκετό κόσμο, αφού οι Σιφνιοί αγαπούν το άθλημα και ήρθαν να παρακολουθήσουν από κοντά αυτήν την πολύ σπουδαία αναμέτρηση. Περίπου στην εξέδρα του γηπέδου είναι 100 με 150 άτομα”. 

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ

Στο 3' την τελευταία στιγμή ο Πρίντεζης κόπηκε μέσα στην περιοχή από τους παίκτες του Παμμηλιακού.

Στο 8' ο Περιάλης έπειτα την πάσα του Φρέιτας έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μήτση.

Στο 9' ο Πουλάκης επιχείρησε σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών και άλλαξε πορεία. Ο Καραμαλίγκας είδε με ανακούφιση τη μπάλα να περνά δίπλα από από το δεξί κάθετο δοκάρι του.

Στο 12' ο Μήτσης με τις γροθιές έδιωξε τη μπάλα, στο φάουλ του Πρίντεζη.

Στο 13' ο τερματοφύλακας του Παμμηλιακού απέκρουσε με διπλή προσπάθεια την κεφαλιά του Σταματίου.

Στο 40' ο Καραμαλίγκας έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Ατανάσοφ.

29' άουτ πέρασε το σουτ του Περιάλη.

30' ο Τσιριγωτάκης με σουτ προσπάθησε να νικήσει τον Καραμαλίγκα, όμως ο τερματοφύλακας του Α.Ο. Σύρου με διπλή προσπάθεια αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του.

Στο 32' ο Περιάλης με σουτ έπειτα την πάσα του Σταματίου άνοιξε το σκορ για τον Α.Ο. Σύρου (1-0).

Στο 40' ο Μήτσης απόκρουσε το σουτ του Σταματίου.

Στο 45' ο Α.Ο. Σύρου στάθηκε άτυχος αφού σε σουτ του Τερόλη η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού και σταμάτησε στο δοκάρι του Μήτση.

Στο 54' ο Καμακάρης με σουτ που επιχείρησε θέλησε να νικήσει τον Καραμαλίγκα, όμως ο τερματοφύλακας του Α.Ο. Σύρου απέκρουσε χωρίς πρόβλημα τη μπάλα.

Στο 56' ο Παπαδάκης έκοψε την τελευταία στιγμή τον Αχμέτ στην μικρή περιοχή.

Στο 62' ο Σταματίου έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-0, καθώς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για γκολ, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μήτση.

Στο 64' ο Κυρίτσης εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ασταθή απόκρουση του Καραμαλίγκα και με προβολή έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Στο 80' ο Σταματίου βρέθηκε φάτσα με το τέρμα, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ, χάνοντας ακόμη μία σημαντική ευκαιρία για τον Α.Ο. Σύρου.

Στο 85' ο Περιάλης με εντυπωσιακό σουτ βολ πλανέ νίκησε τον Μήτση και έστειλε στα ουράνια παίκτες και διοίκηση, αφού με το γκολ αυτό ο Α.Ο. Σύρου πήρε το τρίποντο της νίκης και έπιασε στην κορυφή τον Αίαντα.