Παρουσιάστηκαν όλα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Α.Ο. Σύρου σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε σε αίθουσα του A sports

Ο Αμπντούλ... η βόμβα

Την Κυριακή το βράδυ πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του Α.Ο. Σύρου, παρουσία παικτών, ΜΜΕ, μελών της διοίκησης και φίλων της ομάδας. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα από τον τεχνικό διευθυντή Γιάννη Ζαχαρίου, τον προπονητή Μάκη Βαρθαλίτη, αλλά και τον πρόεδρο της ομάδας Γιώργο Φώσκολο.

Τα βλέμματα όλων βέβαια έκλεψε η εμφάνιση στην συνέντευξη Τύπου ο Αμπντούλ και λίγη ώρα αργότερα ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Φώσκολος ανακοίνωσε τη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών. Αυτόματα η ομάδα της Σύρου ανεβαίνει ένα επίπεδο καθώς ο Αφρικανός ποδοσφαιριστής είναι πάρα πολύ καλός και θα προσθέσει ποιότητα στην ομάδα του Μάκη Βαρθαλίτη.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των ομιλιών ο πρόεδρος του Ιστορικού σωματείου έκανε ένα... δώρο στους εργαζομένους του Νεωρίου, δίνοντάς τους από ένα διαρκείας και έτσι του δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθούν τα παιχνίδια της ομάδας δωρεάν.

Τέλος, ο κ. Ζαχαρίου ανακοίνωσε τη συνεργασία μεταξύ των δύο ακαδημιών του Α.Ο. Σύρου και του Νέου Α.Ο. Σύρου, αλλά και τον τρόπο που θα λειτουργήσου οι δύο ακαδημίες.

Στο τέλος της συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκαν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, με τον Μάκη Βαρθαλίτη να αφήνει ανοικτό... παραθυράκι για ακόμη μια μεταγραφή.

Γιάννης Ζαχαρίου

"Η οικογένεια του Α.Ο. Σύρου μεγαλώνει"

Την αρχή στην συνέντευξη Τύπου του Α.Ο. Σύρου την έκανε ο τεχνικός διευθυντής της ανδρικής ομάδας Γιάννης Ζαχαρίου. Ο κ. Ζαχαρίου είπε: "Θα ξεκινήσουμε με τη συνεργασία των ακαδημιών. Μετά από τρεις μήνες συζητήσεων είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως η οικογένεια του Α.Ο. Σύρου μεγαλώνει, καθώς συμφωνήσαμε σε όλα με την ακαδημία του Νέος Α.Ο. Σύρου. Είναι μια συνεργασία που αφορά τα τμήματα Τζούνιορ, Προ Τζούνιορ και μπαμπίνι, ο Α.Ο. Σύρου κρατά τα τμήματα Κ17, Κ15 και Κ13. Είναι μία συνεργασία που πιστεύω ότι ξεπερνά πλέον τους 130 αθλητές κι αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ τους στόχους της ομάδας. Από εκεί και πέρα θα υπάρχει ένα ενιαίο προπονητικό πλάνο, για όλα τα τμήματα. Ότι έχει να κάνει με την μεταγραφή του Ρομπέρτο Γκιουράι, ο συγκεκριμένος αθλητής ήταν για δύο χρόνια στην ομάδα, καθώς ήλθε σαν ελεύθερος στο σωματείο μας. Παρά το νεαρό της ηλικίας του έπαιξε πέρσι στην ανδρική ομάδα και πιστεύω ότι δίκαια πήρες τις ευκαιρίες. Φέτος το καλοκαίρι αποφάσισε να κάνει ένα πάρα πολύ μεγάλο βήμα, προσπάθησε μέσο μάνατζερ να μιλήσει με διάφορες ομάδες και με τη βοήθεια του Δ.Σ., είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι ο παίκτης από φέτος ανήκει στην Κ17 του Πλατανιά. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε σ' αυτό το σημείο είναι ότι εμείς σαν Α.Ο. Σύρου, δεν φέραμε καμία αντίρρηση στον ποδοσφαιριστή και δεν είχαμε καμία απαίτηση. Το παιδί έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις από την ομάδα μας και ευχόμαστε στον ποδοσφαιριστή τα καλύτερα και να πετύχει στην καριέρα του. Τελειώνοντας τις υποχρεώσεις της η ανδρική ομάδα και κάνοντας το απολογισμό μας, πιστεύουμε ότι ήταν μία ικανοποιητική σεζόν, αφού φτάσαμε στον τελικό και χάσαμε τον τίτλο στα πέναλτι. Στο παιχνίδι δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας, αν και κατά τη διάρκεια του αγώνα είμαστε καλύτερη ομάδα και παίξαμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Τα δύο τελευταία χρόνια έχουμε κάνει μία πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, έχουμε πάρει το κύπελλο κι έχουμε χάσει το πρωτάθλημα τα δύο αυτά χρόνια στις λεπτομέρειες. Συνεχίζουμε, δεν το βάζουμε κάτω και σε συνεργασία με τον πρόεδρος και τον προπονητή έγινε ο σχεδιασμό της ομάδας ώστε να πρωταγωνιστήσουμε και φέτος. Θα βάλω μία παρένθεση εδώ για να πω, πως από την στιγμή που εμείς έχουμε αποφασίσει να δίνουμε τα παιδιά όποτε αυτά θελήσουν να φύγουν, ο Αλέξης Ξυγκάκης έφυγε από τον Α.Ο. Σύρου και πήγε στην Προοδευτική, ο Μιχάλης Τερόλης πήγε στον Καραβά. ο Καραμαλίγκας μεταγράφηκε στους Αγίους Αναργύρους ο Καπλάνης δόθηκε ως ανταλλαγή στον Αίαντα Σύρου.

Μάκης Βαρθαλίτης

"Ο Α.Ο. Σύρου είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί"

Ο τεχνικός του Α.Ο. Σύρου Μάκης Βαρθαλίτης είπε: "Η πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα ήταν σε γενικές γραμμές πάρα πολύ καλή, κι αυτό οφείλετε στην προσπάθεια όλων των παιδιών και της διοίκησης που κάναμε μία μεγάλη πορεία, αλλά στο τέλος δεν καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Φέτος κάναμε τις επιλογές των παικτών σε συνεργασία με τη διοίκηση και τον τεχνικό διευθυντή. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές που ήρθαν στην ομάδα είναι δική μου επιλογής. Τους περισσότερους παίκτες τους είχαμε κλείσει σχετικά νωρίς, όπως συνέβη και με τον Ηλία Κώτση και τον Κάρολο Ρούσσο. Δεν αφήσαμε να διαρρεύσει τίποτα ώστε να μην δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα, γιατί στην τοπική κοινωνία της Σύρου υπάρχουν αντεγκλήσεις μεταξύ των τοπικών ομάδων. Επίσης κρατήσαμε τους υπάρχων ποδοσφαιριστές που δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην ομάδα και θα είναι μαχητές στις δύσκολες στιγμές όπως συμβαίνει πέρσι. Δεν θα δειλιάσουν σε κρίσιμες στιγμές. Το ρόστερ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη κι αυτό βέβαια μετά τις εισηγήσεις που έχω κάνει στο πρόεδρο της ομάδας και περιμένουμε την τελευταία του λέξη, για να γίνουμε πιο δυνατοί και πιο ισχυροί. Θέλουμε να κάνουμε μία πορεία όπως πέρσι. Όπως ξέρετε και γνωρίζετε όλοι, ο Α.Ο. Σύρου είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί, καθώς είναι τόσο μεγάλη η ιστορία του, είναι τόσο βαριά η φανέλα του που πρέπει κάθε χρόνο να κάνει το βήμα παραπάνω και να είναι πρωταγωνιστείς. Εύχομαι στα παιδιά να έχουν υγεία και να είναι πρωταγωνιστές με τη φανέλα του Α.Ο. Σύρου".

Γιώργος Φώσκολος

"Τους θέλουμε όλους δίπλα μας γιατί έχουμε να ανταγωνιστούμε ανεπτυγμένα οικονομικά νησιά"

Ο πρόεδρος της ομάδας της Σύρου Γιώργος Φώσκολος μίλησε για το πλάνο της φετινής χρονιάς, ανακοίνωσε τον Αμπντούλ και άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για ακόμη μια μεταγραφή.

"Θέλω αρχικά να ευχηθώ στους ποδοσφαιριστές να έχουν υγεία, να έχουν δύναμη και πιστεύω αυτό που δεν κατάφεραν τα τελευταία δύο χρόνια να το πετύχουν φέτος. Τα τρία τελευταία χρόνια έπειτα την επαναδραστηριοποίηση του Α.Ο. Σύρου, έχουν γίνει τεράστια βήματα προόδου σ' αυτή την ομάδα. Όλοι γνωρίζουν πως αυτή η ομάδα ξεκίνησε από το μηδέν, με κανένα δελτίο και τα τελευταία 3 χρόνια έχουν γίνει περίπου 50 μεταγραφές. Έχουν αποκτηθεί πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές εκτός νησιού, αλλά κοντά μας είναι οι καλύτεροι γηγενείς αθλητές. 1-2 που δεν είναι ακόμη στην ομάδα μας, ευελπιστούμε σε συνεργασία με τις άλλες ομάδες να έρθουν κι αυτοί κοντά μας. Σ' αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Αίαντα και τον τεχνικό διευθυντή του τον κ. Ρούσσο για την άτυπη συνεργασία που έχουμε. Αν και στο παρελθόν υπήρχε μία μικρή αντιπαλότητα, καθίσαμε κάτω και για το καλό του ποδοσφαίρου τα βρήκαμε και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε. Θέλουμε τη βοήθεια όλων των χορηγών και του φίλαθλου κόσμου του νησιού, γιατί η προσπάθεια που κάνουμε είναι πάρα πολύ μεγάλη. Όπως είναι γνωστό τα οικονομικά του νησιού δεν είναι και πάρα πολύ καλά και υπάρχουν πολλά προβλήματα και στο νεώριο. Έχουμε να ανταγωνιστούμε ισχυρά οικονομικά νησιά όπως είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη που "πνίγονται" από τον τουρισμό, όπως επίσης υπάρχει και μία βαριά φανέλα όπως είναι αυτή του Πανναξιακού.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς που είναι δίπλα στην προσπάθειά μας και θα πρέπει να παραμείνουν κοντά μας ώστε ο Α.Ο. Σύρου να συνεχίσει να είναι ισχυρός και να είναι μέσα στις πρώτες ομάδες. Κάποιοι λένε πως κάποιο σωματείο της Σύρου είναι νοικοκυρεμένο, αυτό είναι εύκολο να συμβεί όταν δεν κάνεις μεταγραφές και δεν έχεις έξοδα. Εμείς κάθε χρόνο προσπαθούμε για το καλύτερο, κάνουμε μεταγραφές κι έχουμε πάρα πολλά έξοδα. Παρόλα αυτά εμείς δεν χρωστάμε πουθενά και πιστεύω ότι αυτή είναι ένα υγειές σωματείο.

Κοντά μας έχουμε και τον Γενικό Γραμματέα του Πάγου, ο οποίος είναι ένας αξιόλογος κύριος και θέλουμε κάποια στιγμή να βρεθεί μια φόρμουλα να έχουμε μεταξύ μας κάτι καλό ώστε να μην χρειάζεται να κάνουμε τόσες πολλές μεταγραφές και να δαπανούμε πολλά χρήματα. Αν κάτσουμε όλα τα σωματεία της Σύρου σε ένα τραπέζι και υπάρχει καλή θέληση πιστεύω ότι θα τα βρούμε, γιατί δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Κόκκαλη και τον πατέρα μου για την βοήθειά τους στην τελευταία μεταγραφή που κάναμε, αφού βοήθησαν οικονομικά για να αποκτήσουμε τον Αμπντούλ.

Ο παίκτης άνηκε σε εμάς και τον είχε αποκτήσει πέρσι η Καλλονή με κάποιο χρηματικό ποσό, ενώ φέτος ο αθλητής αποφάσισε να επιστρέψει σε εμάς, παρ' όλες τις προτάσεις που είχε. Ο Αμπντούλ είναι ένας πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής, η Κυκλάδες και η ομάδα μας ανεβαίνει ένα επίπεδο. Επίσης, εξίσου καλός ποδοσφαιριστής είναι και ο Ραμπαβίλας, ο οποίος αν και είχε καλύτερες οικονομικές προτάσεις παρέμεινε κοντά μας. Ο Κάρολος Ρούσσος επίσης ήρθε κοντά μας και θα μας βοηθήσει στην προσπάθειά μας αυτή, αλλά και ο Κώτσης ο οποίος τον γνωρίζουμε και ξέρουμε την ποιότητά του σαν ποδοσφαιριστής.

Ρένος Φρέρης

"Συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Α.Ο. Σύρου για την προσπάθεια που καταβάλουν"

"Παρών" στην συνέντευξη Τύπου του Α.Ο. Σύρου ήταν και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων Ρένος Φρέρης ο οποίος ευχήθηκε στην ομάδα του νησιού να έχει μία καλή χρονιά: "Θέλω να σας συγχαρώ για την προσπάθεια που κάνετε για μία ακόμη χρονιά. Εδώ και τρία χρόνια όπως είπε και ο πρόεδρος έχουν γίνει πολλά βήματα μπροστά και σας καλωσορίζω στην φυσική σας έδρα που είναι το γήπεδο της Ερμούπολης - ΕΠΣ Κυκλάδων. Εμείς από την πλευρά μας σαν Ένωση θα είμαστε κοντά σας και μακάρι μία ομάδα από τις Κυκλάδες να καταφέρει να ανέβει στη Γ' Εθνική".