Πολλά και αδικαιολόγητα τα λάθη στο παιχνίδι της Νάξου, αλλά και σε ματς της πρώτης αγωνιστικής του κυπέλλου Κυκλάδων

Ξεκίνημα με το... αριστερό για τη διαιτησία

Το παιχνίδι μεταξύ του Πανναξιακού και του Α.Ο. Πάρου ανήκει στο παρελθόν, όμως μένουν τα προβλήματα που υπήρχαν και οι διαμαρτυρίες των ομάδων. Μάλιστα ο Α.Ο. Πάρου εξέδωσε καυστική ανακοίνωση κατά της διαιτητικής τριάδας.

Τώρα, σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που παρακολούθησαν τον αγώνα από κοντά, αλλά και όσα μαρτυρά το βίντεο από το ματς, το σίγουρο είναι ότι η διαιτητική τριάδα δεν τα πήγε καλά. Ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να προσφέρει συγκινήσεις, αφού και οι δύο ομάδες προσπάθησαν αλλά και ήθελαν τη νίκη. Μπορεί να υπάρχει καλή θέληση και όρεξη για δουλειά από τη νέα επιτροπή διαιτησίας, όμως τα λάθη που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια, έρχονται σιγά - σιγά στην επιφάνεια και δείχνουν πως η φετινή χρονιά θα είναι δύσκολη για τη διαιτησία γενικότερα. Δεν υπάρχει ο κατάλληλος αριθμός διαιτητών για να διευθύνουν τα παιχνίδια και εδώ έρχεται η απόρροια πως θα βγει το φετινό πρωτάθλημα. Είναι άγνωστο αν οι ομάδες μπορούν να κάνουν υπομονή, όταν κάποια σωματεία έχουν δαπανήσει πολλές χιλιάδες ευρώ για να ενισχύσουν τα ρόστερ τους, αλλά και όταν θα πρέπει να βάλουν το χέρι στη τσέπη για να μετακινηθούν από νησί σε νησί.

Οι διαιτητές το είχαμε τονίσει και στο παρελθόν δεν ήταν σε καθόλου καλό επίπεδο, όσο ανεβαίνουν αγωνιστικά οι ομάδες τόσο φαίνεται το πρόβλημα. Βέβαια στο ίδιο "καζάνι" δεν είναι όλοι οι διαιτητές αφού υπάρχουν αξιόλογοι και πολλοί καλοί, όμως ο αριθμός αυτός δεν είναι ικανός για να καλύψεις όλες τις ανάγκες των πρωταθλημάτων. Μπορεί να έγιναν σχολές, να έγιναν προσπάθειες ανάδειξης νέων διαιτητών, όμως σύμφωνα με το αποτέλεσμα όλες οι ενέργειες έπεσαν στον κενό. Το σημαντικό όλων δεν είναι ότι οι διαιτητές δεν γνωρίζουν τους κανονισμούς, δεν γνωρίζουν βασικά πράγματα κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κάνουν συνεχώς λάθη και να πέφτουν από το ένα παράπτωμα στο άλλο.

Σε παιχνίδι κυπέλλου διαιτητής ενημέρωσε προπονητή που δεν διαθέτει δίπλωμα πως δεν πρέπει να μιλά και να δίνει οδηγίες γιατί θα τιμωρηθεί. Τώρα, μετά τα όποια λάθη έγιναν στο παιχνίδι της Νάξου μεταξύ του Πανναξιακού και του Α.Ο. Πάρου ποιος θα κρίνει τον διαιτητή. Κι αν η τιμωρία είναι 3 μήνες για όσους δεν τηρήσουν όλα όσα ισχύουν και οι προπονητές δηλαδή δίνουν οδηγίες, στον διαιτητή της αναμέτρησης αυτής ποια θα είναι η τιμωρία όταν το ένα λάθος ήταν μεγαλύτερο από το άλλο;

Θα υπάρξει τιμωρία ή θα το περάσουμε στο έτσι και να συνεχίσει να διαιωνίζεται το πρόβλημα. Ένα πρόβλημα το οποίο δεν ήταν μόνο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά ακούστηκαν κι άλλες φωνές για λάθη από άλλο ματς.

Χρόνος πλέον σίγουρα δεν υπάρχει και ο κ. Σουλτάνης θα πρέπει να κάνει έναν αγώνα δρόμου ώστε να διορθώσει όλα τα προβλήματα που υπάρχουν.

Ερώτημα που τέθηκε προς τους ίδιους τους διαιτητές, αλλά ποτέ δεν δόθηκε απάντηση.

Πως γίνεται αλήθεια επιμορφώσει όταν οι ίδιοι οι διαιτητές δεν βλέπουν τα δικά τους λάθη; Τα βίντεο που έχουν - αν τα βλέπουν - είναι από αγώνες άλλης κατηγορίες και όχι από τις Κυκλάδες. Κανένα παιχνίδι από τις Κυκλάδες δεν έχει ζητηθεί από τους ίδιους για να δουν και να διορθώσουν τα δικά τους λάθη. Οι ομάδες πληρώνουν, για να μετακινηθούν, πληρώνουν παίκτες, φαγητό ακόμη και τους ίδιους τους διαιτητές για να διευθύνουν την αναμέτρηση.

Επίσης την ώρα που υπήρχαν δηλώσεις για μείωση των εξοδολογίων, εδώ στη Σύρο οι ομάδες καλούνται να πληρώσουν επιπλέον 5€ για την μετακίνηση των ίδιων των διαιτητών.

Ετικέτες: