Ξεκινούν σήμερα οι αγώνες του δευτέρου γύρου των αγώνων προεπιλογής των Εθνικών Ομάδων

Κοντά στην πρώτη θέση οι Νέοι

Σήμερα Δευτέρα ξεκινούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των μικτών ομάδων της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων, στο πλαίσιο του δευτέρου γύρου της πρώτης φάσης των αγώνων προεπιλογής των Εθνικών ομάδων.

Το τέλος του πρώτου γύρου βρήκε την μικτών των νέων στην πρώτη θέση, έχοντας μάλιστα το απόλυτο, αφού οι Κυκλαδίτες σε τέσσερις αναμετρήσεις είχαν ισάριθμες νίκες και τέρματα 10-0. Οι 12 βαθμοί των νέων τους δίνουν ένα καλό πλεονέκτημα στο δεύτερο γύρο, αφού ο δεύτερος έχει μόλις επτά βαθμούς Οι πέντε βαθμοί διαφοράς αν προσεχθούν μπορούν να δώσουν την πρώτη θέση στην ομάδα των Κυκλάδων πολύ νωρίτερα από την ολοκλήρωση των αγώνων. Πρώτος αντίπαλος της ομάδας των νέων είναι η Μικτή Σάμου και με νίκη η Ένωση των Κυκλάδων κάνει μεγάλο βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης. Άλλωστε το παιχνίδι που ουσιαστικά “καίει” όχι της Ένωση των Κυκλάδων, αλλά τους Δωδεκανήσιους θα διεξαχθεί την τρίτη αγωνιστική, δηλαδή την προσεχή Τετάρτη. Αλλά αν οι Κυκλαδίτες μέχρι τότε έχουν κάνει το δύο στα δύο το παιχνίδι δεν θα είναι αδιάφορο βαθμολογικά, αλλά θα υπάρχουν πολλά αβαντάζ και δεν θα υπάρχει κανένα άγχος. Από την άλλη πλευρά οι Δωδεκάνησα θα “καίγονται” για νίκη, όμως και να πάρουν το τρίποντο δεν θα τους αρκεί, αφού και πάλι θα υπάρχει η διαφορά το δύο πόντων.

Τέλος η πρώτη θέση είναι στα πόδια των παικτών της Μικτής των Κυκλάδων, καθώς αν παρουσιαστούν όπως και στην πρώτη φάση δεν θα έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα. Η φουρνιά των ποδοσφαιριστών είναι πάρα πολύ καλή και είναι μεγάλη ευκαιρία γι' αυτά τα παιδιά να διακριθούν στο πρωτάθλημα αυτό.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα των παίδων βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και οι ελπίδες για κατάληψη της πρώτης θέσης είναι μεγάλη. Τα παιδιά της Ένωσης είχαν και κάποιες άτυχες στιγμές στα παιχνίδια του πρώτου γύρου όπως η ισοφάριση στο φινάλε του αγώνα, αλλά και η ήττα από τα Δωδεκάνησα.

Η βαθμολογική διαφορά είναι μικρή και υπάρχουν πολλές ελπίδες και οι παίδες μπορούν να αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να βρεθούν κι αυτοί στην πρώτη θέση όπως και οι νέοι.

Η δουλειά που γίνεται στις Κυκλάδες από τις ομάδες και τις ακαδημίες στα τμήματα υποδομής έχει ξεκινήσει να αποδίδει καρπούς κι αυτό είναι ένα πρώτο μικρό δείγμα για ότι θα ακολουθήσει. Το ποδοσφαιρικό μέλλον των Κυκλάδων είναι πλούσιο και οι ομάδες θα μπορούν να στηριχθούν στα δικά τους παιδιά.

Ετικέτες: