Ο κακός Α.Ο. Σύρου γνώρισε βαριά ήττα από την ομάδα του Πειραιά, στο γήπεδο της Άνω Σύρου με 0-5

Ισοπεδωτικό το… Κερατσίνι

  • Τετάρτη, 12 Απριλίου, 2017 - 18:28
  • /   Eνημέρωση: 13 Απρ. 2017 - 19:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Με εμφαντικό τρόπο πέρασε από τη Σύρο το Κερατσίνι, αφού η ομάδα του Πειραιά επικράτησε με 0-5 των νταμπλούχων Κυκλάδων. Οι Συριανοί που σε κανένα σημείο της αναμέτρησης δεν θύμισε την καλή ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα και το κύπελλο του νομού, αλλά και ούτε την εμφάνιση με την ομάδα του Διαγόρα Αγίας Παρασκευής. Σε κακή μέρα η πλειοψηφία των παικτών των Ρούσσου – Βαρθαλίτη που έμοιαζαν σαν… κομπάρσοι σε ταινία. Η ήττα από το Κερατσίνι που σημειωτέον έχει χτιστεί από τη διοίκηση για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, έδειξε πως οι Συριανοί για να ανταπεξέλθουν στην ερασιτεχνική κατηγορία θα πρέπει να ενισχυθούν με ποιοτικούς παίκτες. Οι «Πειραιώτες» δεν θύμισαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης τις γνωστές ομάδες από το μεγάλο λιμάνι που έπαιζαν τα ματς στη δύναμη. Το Κερατσίνι διέθετε παίκτες με ποιότητα, τεχνική και είχαν ουσία στο παιχνίδι τους. Έκαναν ότι ήθελαν εντός αγωνιστικού χώρου και έπαιζαν σαν τη… γάτα με το ποντίκι τους Συριανούς. Από την πλευρά τους οι νταμπλούχοι Κυκλάδων δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του αγώνα να ισορροπήσουν το ματς, δέχθηκαν πέντε τέρματα και θα μπορούσαν να είχαν δεχθεί άλλα τόσα αν οι φιλοξενούμενοι δεν έριχναν… ταχύτητα. Το Κερατσίνι έδειξε πως ήθελε περισσότερο την πρόκριση, έπαιξε γι’ αυτήν και μάλιστα την πήρε με εντυπωσιακό τρόπο. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του προέδρου του Κερατσινίου που μετά το τέλος του αγώνα τόνισε πως δεν περίμενε να πάρει η ομάδα του τόσο εύκολα την πρόκριση.  

 

 

 

Το φιλμ του αγώνα

 

7' ο Μουράι έκανε τραγικό λάθος, καθώς στην προσπάθειά του να δώσει δίπλα του στον Βαμβακούρη, η πάσα ήταν αδύναμη με αποτέλεσμα να επωφεληθεί ο Ψυχογυιός που με πλασέ νίκησε τον Βαμβακούρη. Με τον τρόπο αυτόν οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ 0-1.  

13' άουτ πέρασε το σουτ του Ραμπαβίλα από τα 25 περίπου μέτρα

22΄ Ο Μαναριώτης μπήκε στην περιοχή του Α.Ο. Σύρου, όμως ο μανουδάκης την τελευταία στιγμή του… έκλεψε τη «μπουκιά από το στόμα».

23' ο Μαναριώτης, μετά από σέντρα του Σφυρογιαννάκη, με κεφαλιά ψαράκι νίκησε τον Βαμβακούρη για το 0-2.

29' άουτ πέρασε το σουτ του Κουρκούτη. Η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βαμβακούρη.

30' οι Συριανοί μετά από πολύ ώρα… πάτησαν περιοχή με τον Λούσσα. Ο Επιθετικός του Α.Ο. Σύρου με παράλληλη πάσα προσπάθησε να βρει δίπλα του κάποιον συμπαίκτη του. Οι φιλοξενούμενοι αμυντικοί πρόλαβαν κι έδιωξαν τη μπάλα μακριά.

34' ο Μαναριώτης μπήκε επικίνδυνα στη περιοχή, με τον Μουράι να ανακόπτει την προσπάθεια του τη τελευταία στιγμή.

40' Νέα μεγάλη ευκαιρία για το Κερατσίνι, με τον Βαμβακούρη να «λέει» εντυπωσιακό «όχι» στο σουτ του Μαναριώτη.

43' Ο Σφηραγιαννάκης με σουτ… ποίημα από τα 40 περίπου μέτρα έστειλε τη μπάλα στη δεξιά πάνω γωνία της εστίας του Βαμβακούρη για το 0-3. Οι φιλοξενούμενοι με το σκορ αυτό πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Το Κερατσίνι έβαλε αρχικά τις βάσεις για μία μεγάλη νίκη – πρόκριση.

47' ο Τουρνάς βρέθηκε για ακόμη μία φορά μέσα στην περιοχή του Α.Ο. Σύρου και με σουτ προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στο τέρμα. Η παρέμβαση των αμυντικών ήταν καταλυτική και έδιωξαν τη μπάλα σε κόρνερ.  

48΄ο Μαναριώτης βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα ο διαιτητής διέταξε να συνεχιστεί το ματς, όμως οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν… πέναλτι.

56' τεράστια ευκαιρία για το Κερατσίνι με τον Ψυχογυιό ο οποίος με ατομική ενέργεια πέρασε μέσα στην περιοχή και με ψηλοκρεμαστό πλασέ προσπάθησε να νικήσει τον Βαμβακούρη. Η μπάλα πέρασε άουτ και οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία.  

58' η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα της Σύρου στο ματς με το σουτ του Κώτσι έξω από την μεγάλη περιοχή. Η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον παίκτη του Α.Ο. Σύρου.

 60’ κακό σουτ από τον μεσοεπιθετικό της ομάδα της Σύρου, αφού το σουτ που επιχείρησε πέρασε πολλά μέτρα άουτ.

62'  σε μία περίεργη όπως εξελίχθηκε φάση, όταν σουτ του Νταουτάι από τα αριστερά, αποκρούστηκε, ο Ρούσσος είχε βρεθεί στο έδαφος και όλοι νόμιζαν ότι θα τηρηθεί το φερ πλέι, όμως ο παίκτης του Κερατσινίου Κουρκούτης δεν είχε αντιληφθεί τι έχει γίνει και σκόραρε. Το γκολ δεν πανηγυρίστηκε από τους φιλοξενούμενους.

72'  σε κόρνερ έδιωξε ο Μπότος το σουτ του Χούρου.

75΄ καλή στιγμή για την ομάδα της Σύρου με τον Παναγιώτη Ραμπαβίλα.

80' μία καλή ευκαιρία για γκολ έχασαν οι Συριανοί με τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, όμως το πλασέ που επιχείρησε σταμάτησε στα πόδια του Μπότου και στη συνέχεια βγήκε κόνρερ.

82΄ο Κιάφα που πέρασε νωρίτερα στο παιχνίδι (78’) με ατομική ενέργεια πέρασε μέσα στην περιοχή και με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-5.

83' ο Χονδρουδάκης ανάγκασε τον Βαμβακούρη σε εντυπωσιακή επέμβαση με το πλασέ που επιχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Ο Ερτσιου Μιρτσέα του ΑΟ Σύρου κατά το παρελθόν είχε φορέσει τη φανέλα του ΑΠΟ Κερατσίνι. 

Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του αγώνα βραβεύθηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Κυκλάδων ο Παναγιώτης Ραμπαβίλας, ως πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος

ΑΟ Σύρου (Ρούσσος): Βαμβακούρης, Ρούσσος κ. (λ.τ. Αργύρος), Κατσούλης, Μαραγκός, Μουράι, Μανουδάκης, Κώτσης (65΄ Φωτεινιάς Α.), Ντιαϊέ, Λούσσας, Ραμπαβίλας, Μίρτσα (55΄ Χούρος).

Αναπληρωματικοί: Ζενέλι, Συριανός, Φωτεινιάς Γ., Δημητρακόπουλος.

ΑΠΟ Κερατσίνι (Σπάθας): Μπότος, Σφυρογιανάκης, Νταουτάι (77΄ Κιαφα), Μπατής, Βάττης, Διάκος, Ψυγογιός, Γκιάτας (68΄ Φούντας), Μαναριώτης (71΄ Χουνδρουδάκης), Τουρνάς, Κουρκούτης.

Αναπληρωματικοί:  Αγγελάκης, Καμμένος, Τρικαμηνας, Μιχαλας.