Στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ερασιτεχνών πέρασε ο Α.Ο. Σύρου μετά το 3-1 επί του Διαγόρα Αγίας Παρασκευής

Φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα

Στην επόμενη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτης ο Α.Ο. Σύρου, καθώς επικράτησε με 3-1 στο γήπεδο της Άνω Σύρου, του Διαγόρα Αγίας Παρασκευής. Αν και η ώρα έναρξης του αγώνα ήταν... ακατάλληλη (12:30 το μεσημέρι) περισσότεροι από 100 φίλοι του ποδοσφαίρου βρέθηκαν στην εξέδρα του γηπέδου της Άνω Σύρου για να παρακολουθήσουν από κοντά στην πολύ σπουδαία αυτή αναμέτρηση. Οι Συριανοί για ακόμη ένα παιχνίδι έδειξαν πως είναι φτιαγμένοι για μεγάλα πράγματα, αφού επικράτησαν εύκολα του Διαγόρα με 3-1. Βέβαια μέχρι το 60' το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με τους γηπεδούχους να διατηρούν μία ελαφρά υπεροχή. Από εκεί και πέρα και όσο η ώρα περνούσε οι παίκτες των Ρούσσου - Βαραθλίτη έδειχναν τη διαφορά τους, αφού όταν οι... μπαταρίες των φιλοξενούμενων έπεφταν, ο Α.Ο. Σύρου ανέβαινε όλο και περισσότερο. ήταν εμφανής η διαφορά που είχαν στην φυσική τους κατάσταση οι δύο ομάδες κι αυτό ήταν το κλειδί της νίκης για τους Συριανούς.

Μετά το 65' έδειχναν ανίκητοι

Την πρόκριση την πήρε η ομάδα που την άξιζε, αφού ο Α.Ο. Σύρου ήταν καλύτερο κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Βέβαια οι Συριανοί σε κάποιο σημείο του αγώνα έκαναν μία μικρή... κοιλιά κι εκεί οι Μυτιληνιοί έφεραν το ματς στα ίσα. Στο πρώτο ημίχρονο κι ενώ εκεί όπου όλα ήταν περίπου μοιρασμένα, ο Ραμπαβίλας βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με ένα διαγώνιο σουτ έστελνε τη μπάλα προς τα δίχτυα. Ο Λούσσας πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και το μόνο που έκανε στο 22' ήταν να την σπρώξει προς τα δίχτυα. Βέβαια η μπάλα ακόμη κι αν δεν παρενέβαινε πάλι την ίδια κατάληξη θα είχε, αφού είχε πορεία προς το βάθος της εστίας του Τσομπανέλη.

Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση και να ισοφαρίσουν. Είχαν δύο καλές στιγμές με τους Παρέλλη και Γκιάτα.  Στο 33' οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν κάνει το 2-0, όμως σε φάση... καρμπόν με τη στιγμή του γκολ, οι φιλοξενούμενοι αμυντικοί πρόλαβαν και έδιωξαν τη μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή του τέρματος του Τσομπανέλη.

Από εκεί και πέρα στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα ήταν καλύτεροι, οι φιλοξενούμενοι αρχικά είχαν τον έλεγχο του ματς, αφού βγήκαν για να ισοφαρίσουν και μάλιστα το κατάφεραν στο 54' με τον Τσομπανέλη Γ. Οι γηπεδούχοι μετά το 1-1 ανέβασαν και πάλι την απόδοσή τους και έδειξαν πως είναι η καλύτερη ομάδα εντός αγωνιστικού χώρου. Σημείωσαν ακόμη δύο τέρματα, με τον Μανουδάκη στο 76' και τον Λούσσα δύο λεπτά αργότερα και πήραν πανηγυρικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών.

 

Το φιλμ του αγώνα

4' ο Φιλιανός μετά την εκτέλεση πλαγίου και την αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων βρέθηκε φάτσα με τον Βαμβακούρης, όμως ο γκολκίπερ των Συριανών είχε προλάβει να κλείσει την κλειστή του γωνία και αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του.

5' άουτ πέρασε το σουτ του Χούρου, έξω από την μεγάλη περιοχή.

10' ο Λούσσας με διαγώνιο σουτ από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής προσπάθησε να απειλήσει τον Τσομπανέλη, όμως ο τερματοφύλακας του Διαγόρα ήταν στην σωστή θέση.

17' στα χέρια του Βαμβακούρη η μπάλα έπειτα το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Σπαρτάλη.

20' ο Χούρος κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Αντώναρο πριν προλάβει ο μεσοεπιθετικός των Συριανών να γίνει απειλητικός.

22' Ο Λούσσας μετά την προσπάθεια του Παναγιώτη Ραμπαβίλα, βρέθηκε πάνω στην γραμμή του τέρματος του Τσομπανέλη και με πλασέ έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα του τέρματος της Αγίας Παρασκευής. Αρχικά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων βρήκε τη μπάλα όμως αυτή δεν άλλαξε πορεία και ο ερχόμενος από πίσω Λούσσας έκανε το 1-0. Βέβαια ακόμη και να μην ήταν εκεί η μπάλα και πάλι θα κατέληγε στα δίχτυα.

28' μία ακόμη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους μετά το σουτ του Κώτσι από μακρινή απόσταση. Η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Τσομπανελη.

33' τεράστια ευκαιρία για τους Συριανούς με πρωταγωνιστές της φάσης του Γκολ. Ο Ραμπαβίλας πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Τσομπανέλη και ο Λούσσας με πλασέ προσπάθησε να κάνει το 2-0. Οι αμυντικοί του Διαγόρα πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος την έδιωξαν μακριά.

36' οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν κοντά στην ισοφάριση με τον Γκίατα, όμως το σουτ από πλεονεκτική θέση δεν ήταν καλό και η μπάλα πέρασε άουτ.

39' ο Παρελλης έκλεψε τη μπάλα από τον Μαραγκό, όμως το σουτ που επιχείρησε στη συνέχεια ήταν άστοχο και αδύναμο.

41' άουτ η μπάλα έπειτα την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χούρου.

49' ο Μιρτσα με δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση ανάγκασε τον Τσομπανέλη να διώξει με τις γροθιές.

53' μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα της Σύρου με τον Ραμπαβίλα, ο επιθετικός του Α.Ο. Σύρου δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ.

53' ο Τσομπανέλης Γ. έφερε το ματς στα ίσα έπειτα το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην κόντρα και ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο τη φάση, αφού έκαναν το σκορ 1-1.

58' νέα μεγάλη ευκαιρία για τους Συριανού και πάλι με τον Ραμπαβίλα, ο φορ των γηπεδούχων δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το λάθος γύρισμα του Αντώναρου, καθώς ο γκολκίπερ του Διαγόρα βγήκε και έδιωξε μακριά.

59' στα χέρια του Τσομπανέλη η μπάλα μετά το σουτ του Μίρτσα.

59' καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους με το σουτ του Φιλιανού, η μπάλα σταμάτησε στα χέρια του Βαμβακούρη.

60' με γροθιές έδιωξε τη μπάλα ο Τσομπανέλης, την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ραμπαβίλα.

66' τεράστια ευκαιρία έχασε ο Διαγόρας Αγίας Παρασκευής με τον Τσομπανέλη Γ., ο παίκτης βγήκε μόνος απέναντι στον Βαμβακούρη, όμως το πλασέ του πέρασε δίπλα ακριβώς από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βαμβακούρη. Πολλοί πίστεψαν πως στη φάση αυτή είχε μπει γκολ.

68' άουτ πέρασε το σουτ του Χούρου.

76' ο Μανουδάκης με ωραίο συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 2-1. Μεγάλη ευθύνη στο γκολ φέρει ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων που έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια. Στην προηγούμενη φάση οι γηπεδούχοι φώναξαν για χέρι και μετά το βίντεο σωστά διαμαρτυρήθηκαν.

78'υποδειγματική αντεπίθεση από τους Συριανούς, αφού ο Κώτσι πήρε τη μπάλα πριν τη μεσαία γραμμή, πέρασε σαν σταματημένο τον Κόμβο και βγήκε μόνος απέναντι στον Τσομπανέλη. Ο Κώτσι την κατάλληλη στιγμή έδωσε δίπλα στον Χούρο κι ο δεύτερος με τη σειρά του στον Λούσσα που σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το τελικό 3-1.

83' ο Κώτσι θα μπορούσε να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον δείκτη του σκορ, όμως το πλασέ του σταμάτησε πάνω στα χέρια του Τσομπανέλη.  

 

Διαιτητής ήταν ο Αντώνης Βλάχος από την ΕΠΣΑΝΑ, με βοηθούς τους Κάλλη, επίσης από την ΕΠΣΑΝΑ και τον Βασιλάκη από την ΕΠΣ Αθήνας

 Παρατηρητής ήταν  ο κ. Παστρωμάς.

Α.Ο. Σύρου (Ρούσσος): Βαμβακούρης, Ρούσσος Κ., Μπάμπακαρ, Μαραγκός, Μουράι, Μανουδάκης, Κώτσης (84΄Κώτσης), Χούρος (89’ Κουκούλης), Λούσας, Ραμπαβίλας, Μίρτσα (63΄Κατσούλης).

Διαγόρας Αγ. Παρασκευής (Σπάρταλης): Τσομπανέλλης Γ., Κόμβος, Γκιάτα, Χαντζέλης, Αντώναρος, Διακορώνας, Τσομπανέλης, Παρελλής (84΄Στολάκης), Φιλιανός, Σπάρταλης, Μαλακός.